karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-09-25 05:30:29

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 304 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 112 13 14 15 16 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-02-20 22:17:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 875
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
Kuinka ihmeessä voidaan kirjoittaa verenpainelääkitystä näin räikeästi suosiva artikkeli noista lähtötiedoista?

Hyvä kysymys. Saisivat hävetä toimituksessa, kun näin rysänpäältä jäivät kiinni. Yrittäkää edes näyttää journalisteilta eikä pelkiltä mainospelleiltä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-20 22:21:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4333
JR62 kirjoitti:
Lainaa:
Kuinka ihmeessä voidaan kirjoittaa verenpainelääkitystä näin räikeästi suosiva artikkeli noista lähtötiedoista?

Hyvä kysymys. Saisivat hävetä toimituksessa, kun näin rysänpäältä jäivät kiinni. Yrittäkää edes näyttää journalisteilta eikä pelkiltä mainospelleiltä.

Sanomakonsernia

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-06 05:37:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Aivojen takia ei tarvitse syödä hiilihydraatteja, mutta niiden jättämisestä syömättä voi olla hyötyä.

Tutkimus: Ketonit parantavat muistia Alzheimerin alkuvaiheessa.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30856112/

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-19 23:01:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Yhden miehen komitea kirjoitti:
http://turpaduunari.fi/muistihairioihin-voi-vaikuttaa-itse/

Lainaa:
– Siitä saamme suomalaisina olla ylpeitä, että Fingeristä on tullut malli maailmassa, Kivipelto kehuu.


Kannattaa siis ylpeillä sillä, että meillä dementiakuolleisuus on MAAILMAN KORKEIN ja viedä ulkomaillekin know howta siitä kuinka temppu tehtiin. Tästä tulee varmaan uusi nokia.


Kivipeltoa on haastateltu Scienfic Americaniin:

https://www.scientificamerican.com/arti ... ntia-risk/

Gary Fettke kommentoi:


Drug treatments for #Alzheimers have been a treatment failure. Billions wasted when inflammation root cause. Back to square one and eat well #lchf (stop looking at ⬇️cholesterol and ⬆️statins - my other reading)

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-22 21:26:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Ketoruokavalio ja alzheimer:

https://www.mdpi.com/1422-0067/20/16/3892/htm


'KD has beneficial effects for enhancing mitochondrial function and cellular metabolism. It is a/w improved cognitive performance in elderly adults with AD'


_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-28 10:40:37 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Tutkimus: Kunnon kännin riipaiseminen silloin tällöin liittyi ikäihmisillä suurempaan dementiariskiin kuin pikku tissuttelu päivittäin.

Alcohol Consumption and Risk of Dementia and Cognitive Decline Among Older Adults With or Without Mild Cognitive Impairment

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 18:36:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Hiiritutkimus: Koliinilisä vähensi sairastuvuutta Alzheimeriin:

Lifelong choline supplementation ameliorates Alzheimer’s disease pathology and associated cognitive deficits by attenuating microglia activation

Parhaita koliinin lähteitä ruuassa ovat keltuaiset, maksa ja naudanliha, joita maatalousministeriön VRN on käskenyt meidän karttaa.VRN saa ottaa kontolleen osavastuun siitä, että olemme dementiakuolleisuuden kärkimaa maailmassa. Ja seuraavissa suosituksissaan se tulee edistämään ihmisten muuttumista kasveiksi suosittelemalla kasvisruokavaliota muka planeetan pelastamiseksi.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-24 14:53:44 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Transrasva voi kasvattaa Alzheimer-riskiä 75 prosenttia.

CNN: Alzheimer's risk may be 75% higher for people who eat trans fats


Lainaa:
People with higher levels of trans fats in their blood may be 50% to 75% more likely to develop Alzheimer's disease or dementia from any cause, according to a new study published Wednesday in the journal Neurology.

Onko ihme, että Suomi on dementiakuolleisuuden kärkimaa?

Kuka käski suomalaiset vaihtamaan voin (vielä) silloin täynnä teollista transrasvaa olleeseen margariiniin? Vastaus: Ylistetty Pohjois-Karjala -projekti ja sittemmin THL, VRN, Käypä hoito jne.

Ketkä ovat sittemmin kaikin tavoin yrittäneet estää suomalaisia tajuamasta vaarallisten teollisten transrasvojen ja vaarattomien luonnollisten transrasvojen eroa? Samat tahot.

Luulen, että jälkiään peittääkseen.

Tämä on paha luuranko THL:n komerossa.

Ei CNN:n jutun tutkimuksessakaan eroteltu teollisia ja luonnollisia transrasvoja, mutta todettiin, että teollista transrasvaa ihmiset saavat paljon enemmän. Japanissa, missä tutkimus tehtiin, sitä saadaan eniten leipomotuotteista ja toiseksi eniten margariineista.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-26 11:24:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Hämmästyttävä RCT-tulos D-vitamiinilla iäkkäillä kiinalaisilla altsihenkilöillä: 12 kk 800 IU/d ja altsi ei edennyt.

Effects of vitamin D supplementation on cognitive function and blood Aβ-related biomarkers in older adults with Alzheimer's disease: a randomised, double-blind, placebo-controlled trial.

Lainaa:
CONCLUSIONS:
Daily oral vitamin D supplementation (800 IU/day) for 12 months may improve cognitive function and decrease Aβ-related biomarkers in elderly patients with AD. Larger scale longer term randomised trials of vitamin D are needed.


S. Guyenet ei ainakaan suoralta kädeltä löytänyt tutkimuksesta vikaa:

https://twitter.com/whsource/status/118 ... 45792?s=20

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-26 16:13:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-05-23 13:34:12
Viestit: 823
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Hämmästyttävä RCT-tulos D-vitamiinilla iäkkäillä kiinalaisilla altsihenkilöillä: 12 kk 800 IU/d ja altsi ei edennyt.

Effects of vitamin D supplementation on cognitive function and blood Aβ-related biomarkers in older adults with Alzheimer's disease: a randomised, double-blind, placebo-controlled trial.

Lainaa:
CONCLUSIONS:
Daily oral vitamin D supplementation (800 IU/day) for 12 months may improve cognitive function and decrease Aβ-related biomarkers in elderly patients with AD. Larger scale longer term randomised trials of vitamin D are needed.


S. Guyenet ei ainakaan suoralta kädeltä löytänyt tutkimuksesta vikaa:

https://twitter.com/whsource/status/118 ... 45792?s=20

Melko pieni annos! 20 mikrogrammaa?!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-26 19:31:14 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Pieni on, olkoonkin, että on tuplasti sen mitä käypähoito suosittaa päivittäiseksi kokonaissaanniksi.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-26 20:24:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Toi D.vitamiini on apteekin tyttöjen mukaan hyvin myrkyllinen ku minä sata mikrogrammasta kysyin. Oli tytön hupakko tullut just kursseilta jossa oli selevitelty. Tietenkin minä tiukkasin mistä se vuorenvarma tieto... Tolonen piti este niitä aikoja täysin tuulesta.. Sitten hän julkaisi sen myrykyllisen alkuperän. Soon viis grammia entis aikojen kokelijan kuolemaa johtanut .. lieneekö päivittäinen määrä. Mikro on gramman milijoonas osa joten jos halua itsemurhan tehä kyseisellä vitamiinilla niin onko mulla eläkeläisellä varaa? Tolonen toi esille möyhemmin sen toksisen rajan. Pisteet Toloselle ku oli kanttia tuoda sen esille.

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-27 07:58:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4333
Transrasvauutinen rantautui Suomeenkin. Kaikki transsit on jutussa niputettu. "Paras tapa välttää transrasvojen saantia on välttää runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältäviä elintarvikkeita."
Syötkö usein näitä ruokia? Huonoimmat rasvat nostavat muistisairauden riskiä jopa 75 prosenttia
Lainaa:
Monissa elintarvikkeissa oleva haitallinen transrasva voi lisätä Alzheimerin taudin riskiä merkittävästi, todetaan tuoreessa tutkimuksessa.

Paljon transrasvoja syövillä on jopa 75 prosenttia suurempi riski saada Alzheimerin tauti, selviää Neurology-tiedelehdessä julkaistusta tutkimuksesta.
Tutkimuksesta kertoo CNN.

Tutkijoiden mukaan tulokset vahvistavat tietoa siitä, että sydän- ja verisuonitauteihin sairastumisen lisäksi transrasvoilla on yhteys myös aivojen terveyteen.

Tutkimuksessa oli kymmenen vuoden ajan mukana 1600 japanilaista miestä ja naista, joilla ei ollut dementiaa.

Tutkittavien veren rasva-arvot ja ruokavaliot analysoitiin.

Tutkijat ottivat huomioon myös muut dementian riskiin vaikuttavat asiat, kuten korkean verenpaineen, diabeteksen ja tupakoinnin.

Tutkimuksessa havaittiin, että niillä osallistujilla, joilla veren transrasva-tasot olivat korkeimmilla tasoilla, sairastuivat jopa 50-75 prosenttia todennäköisemmin dementiaan.

Tutkijoiden mukaan tulosten luotettavuutta paransi se, että verinäytteistä etsittiin transarasvoista kertovia merkkiaineita, markkereita, eikä käytetty vain ruokavaliota kartoittavia kyselylomakkeita.

Tarkista pakkausseloste

Transrasvaa voi olla ruuassa luontaisesti tai sitä voi syntyä ruokaan teollisessa prosessissa.
Suurin osa transrasvoista saadaan maitovalmisteista, voista ja liharuoista.
Maitorasvassa ja voissa sekä naudan rasvassa transrasvahappoja on luontaisesti 3–5 prosenttia.

Suomalaiset saavat transrasvoja keskimäärin vähän, eli keskimäärin alle gramman päivässä. Suurin osa suomalaisten saamasta transrasvasta on peräisin luonnollisista lähteistä eli lihan, maidon tai voin rasvasta.

Kuitenkin runsaasti grilliruokaa ja naposteluvälipaloja syövät voivat saada transrasvaa paljonkin.

Tyypillisiä transrasvalähteitä ovat grilli- ja uppopaistettujen ruokien lisäksi ranskanperunat ja rasvaiset valmisleivonnaiset, kuten esimerkiksi pasteijat ja keksit.

Paras tapa välttää transrasvojen saantia on välttää runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältäviä elintarvikkeita. Kovia eli tyydyttyneitä rasvoja on runsaasti esimerkiksi runsasrasvaisissa maitotuotteissa, lihavalmisteissa ja monissa leivonnaisissa.

Transrasvan olemassaoloa voi epäillä, jos tuotteen pakkauksessa ilmoitetaan, että tuote sisältää osittain kovetettua kasvirasvaa. Sen sijaan merkintä ”osa kovetettu” tarkoittaa, että osa rasvasta on kovetettu kokonaan tyydyttyneeksi rasvaksi. Tällöin tuotteeseen ei ole muodostunut lainkaan transrasvahappoja.

Suomessa elintarviketeollisuudessa transrasvojen käyttöä on vähennetty sitä mukaa, kun on saatu lisää tietoa niiden vaikutuksista terveyteen. Huhtikuussa 2019 EU:n komissio antoi asetuksen, joka rajoittaa teollisten elintarvikkeiden transrasvapitoisuutta.

WHO vaatii transrasvojen poistamista elintarvikkeista vuoteen 2023 mennessä.

Joka kolmas tapaus ehkäistävissä

Alzheimerin tautiriskin kannalta parasta on syödä pehmeitä rasvoja.

Ruokavaliolla ja muilla elämäntavoilla on tutkimusten mukaan merkitystä tautiin sairastumisriskissä. Noin joka kolmas Alzheimerin tautitapaus olisi ehkäistävissä ihmisen elintapoja muuttamalla.

Oleellista elintavoissa on monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, liikunnan harrastaminen ja verenpaineen saaminen normaalille tasolle.

Syö näin:

1. Terveellinen, monipuolinen ruokavalio on ykkösasia muistisairauksien ehkäisyssä.

2. Valitse runsaasti kasviksia ja marjoja, täysjyväviljaa ja pehmeitä rasvoja. Ne vaikuttavat sokeriaineenvaihduntaan, veren rasva-arvoihin ja samalla aivoihin. Ravintokuitu taas säätelee verensokeria. Kuitua saa esimerkiksi täysjyväpuurosta tai ruisleivästä.

3. Kova rasva suurentaa veren kolesterolipitoisuutta, mikä lisää valtimotaudin riskiä. Kolesterolikertymä eli plakki tukkii pikkuhiljaa valtimoita ja voi aiheuttaa sydänsairauksia ja aivovaltimotauteja. Sairastettu aivoinfarkti taas altistaa jatkossa muistisairauksille.

Lihaa muistiystävälliseen ruokavalioon kuuluu vähän, kalaa ja mereneläviä syödään vähintään kaksi kertaa viikossa. Rasvaisessa kalassa on muistin kannalta hyviä omega 3-rasvahappoja ja D-vitamiinia.

4. Vähennä suolaa. Jos verenpaine on koholla, suolan määrää vähentämällä ja muulla elintapahoidolla voidaan saada se laskemaan. Alzheimerin taudin ehkäisyssä verenpainetaudin hoitamisesta on selvin näyttö.

5. Pidä annoskoot kohtuullisina, jotta paino pysyy kurissa.

Lähteet: CNN, Sydän.fi, Ruokavirasto.fi, IL:n arkisto
Petra Sneck

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-27 08:40:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4333
Lisää rahanmenoa?
Mullistava lääke voi mahdollisesti pysäyttää Alzheimerin taudin – Suomalaisprofessori: Saattaisi hyödyttää osaa potilaista
Lainaa:
Alzheimerin pysäyttämiseen povataan toimivaa lääkettä Yhdysvalloista. Suomalaisprofessorit pitävät uusia tuloksia rohkaisevina.

Yhdysvaltalainen lääkeyritys on ilmoittanut tuovansa markkinoille lääkkeen, joka voi hidastaa Alzheimerin taudin kehittymistä.

Läpimurtoa Alzheimerin taudin pysäyttämiseen on etsitty kiivaasti, mutta tällä hetkellä ei ole olemassa lääkkeitä, joilla tauti saadaan pysäytettyä. Käytössä olevilla lääkkeillä voidaan lievittää oireita.

Yhdysvaltalainen lääkevalmistaja Biogen on kehitellyt lääkettä nimeltä adukanumabi, jonka se uskoo auttavan Alzheimerin taudin pysäyttämisessä.

Uudesta lääkkeestä kertoo muun muassa BBC.

Lääkevalmistaja on ilmoittanut aloittavansa lupaprosessin Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDAn kanssa ensi vuoden alussa ja jatkavansa keskusteluja myös Euroopan viranomaisten kanssa. Lääkkeen pääsyssä markkinoille kestänee vuoden tai kaksi.

Parempia tuloksia

Yritys oli lopettanut lääkkeen kehittelyn aiemmin tänä vuonna, kun merkittävää eroa tutkimusvalmisteen- ja lumeryhmän välillä ei havaittu. Käynnissä oli kaksi samanlaista tutkimusta, joissa kummassakin oli mukana hieman yli 1600 tutkittavaa.

Nyt uusi analyysi samojen tutkimusten suuremmasta aineistosta osoittaa lääkevalmistajan mukaan, että suurimmilla adukanumabi-annoksilla voi olla merkittävää hyötyä Alzheimerin tautia sairastaville potilaille.

Adukanumabi-vasta-ainetta saaneet henkilöt pärjäsivät paremmin kuin lumevalmistetta saaneet tiedonkäsittelytoimintoja arvioivissa testeissä. Lisäksi he suoriutuvat paremmin arkitoimista.
---
Geriatrian professori Timo Strandberg Helsingin yliopistosta ja HUSista suhtautuu uuteen lääkkeeseen varauksella. Strandbergin mukaan tähän mennessä on tehty satoja tutkimuksia, joissa on testattu amyloidia poistavia hoitoja.

– Amyloidia on kyllä saatu vähenemään, mutta muistiongelmat eivät ole vähentyneet, joten potilaille niistä ei ole ollut toistaiseksi hyötyä.

Strandbergin mukaan yhdysvaltalaisista uusista tutkimustuloksista ei täysin selviä, kuinka suuria vaikutukset tällä kertaa ovat, mutta tulokset antavat toivoa siitä, että amyloiditerapiasta olisi hyötyä ainakin joillekin potilasryhmille...

Ilta-Sanomista
Lainaa:
Sanotaan niin, että tämä on yksi askel eteenpäin pitkän negatiivisen kierteen jälkeen. Lisää tutkimusta tarvitaan, muistisairauksien asiantuntija, geriatrian professori Miia Kivipelto arvioi.

Professori muistuttaa, että lääkkeen sivuvaikutukset on otettava huomioon, sillä tutkimuksessa vaikutuksia saatiin vain kaikista korkeimmilla annoksilla. Uutta lääkettä pitäisi antaa suonensisäisesti sairaalahoidossa. Lisäksi siihen liittyy aivomuutosten riski.

Kivipelto huomauttaa, että tutkimustulokset ovat olleet ristiriitaisia. Siksi on yllättävää, että amerikkalaisyritys aikoo hakea lääkelupaa Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolta (FDA) jo ensi vuoden aikana.

Uusi lääke voisi siis tulla markkinoille lähivuosina. Euroopan lääkevirasto EMA on perinteisesti ollut nihkeämpi myöntämään uusia lupia.

– Tulokset pohjautuvat täysin sille, mitä lääkefirma on esittänyt. Kukaan ei ole nähnyt kaikkia tuloksia. Minkä verran tässä on oikeasti asiaa ja minkä verran markkinointia, se on asia erikseen. Mutta tarve uusille lääkkeille on suuri ja kaikkeen mihin voi tarttua, yritetään tarttua, Kivipelto lisää.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-27 08:48:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43678
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Itse tutkimus muuten käsitteli kuin käsittelikin nimenomaan ja vain elaidiinihappoa, koska sen markkereita etsittiin verestä.
Siis TUTKIMUKSESSA KYSE EI OLLUT luonnollisista transseista (kuten meijerituotteiden tyypillisimmästä vasikka- aka vakseenihaposta josta muuten kroppa tekee CLAta)
vaan TUTKIMUKSESSA KYSE OLI oleiinihapon transsimuodosta, elaidiinihaposta, joka syntyy 99,99 prosenttisesti teollisessa prosessissa. Ihmisten tekmänä siis.

Linkki itse tutkimukseen: https://n.neurology.org/content/early/2 ... 0000008464

... ja tämän jälkeen kannattaa vielä muistaa että sen teknotranssin normaalimuotoisen rasvan aka triglyseridin lisäksi juuri tätä kyseistä erittäin ikävää rasvahappoa esiintyy muka teknotranssittomissa elintarvikkeissa, maininnalla stabilointiaineet muotoa rasvahappojen mono- ja diglyseridit. Näista suurin osa on juurikin transrasvaa. Miksikö? No siksi että se on huippuhyvä rasva prosessille vaikkakin ikävän ilkeä kaikelle elävälle.

Ja... jokseenkin kaikissa jaloste-elintarvikkeissa löytyy noita stabilointiaineita (pari e-koodia tai edellä mainittu lihavoitu maininta kertoo sen).
Näin tasan suomalaisen kaupan tarjonnassa, ja ihan suomalaisissakin elintarvikkeissa.
Varsinkin sellaisissa pitkän hyllyiän omaavissa tuotteissa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-27 10:21:53 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-08-19 11:42:22
Viestit: 426
Kaksi oivallista ””tiede”pläjäystä: tehokas Alzheimer-lääke ja transrasvat.
Kannattaa lukea Els’in ylläoleva juttu ihan ajatuksella. Ja jopa Stradberg hiukan empii uuden lääkkeen tehoa.
Talviaikaan siirryttiin viralliserheellisesti ketunhäntä kainalossa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-27 11:25:23 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2014-02-07 20:02:51
Viestit: 323
els kirjoitti:
... TUTKIMUKSESSA KYSE EI OLLUT luonnollisista transseista (kuten meijerituotteiden tyypillisimmästä vasikka- aka vakseenihaposta josta muuten kroppa tekee CLAta)
vaan TUTKIMUKSESSA KYSE OLI oleiinihapon transsimuodosta, elaidiinihaposta, joka syntyy 99,99 prosenttisesti teollisessa prosessissa. Ihmisten tekmänä siis.

...


Kiitos Els erinomaisesta kiteytyksestä.
Alan tutkijoille asia lienee päivänselvä. Hämmästyttää suunnattomasti, miksi asiantuntijat eivät saa sanomaa esille. Toivottavasti Juhani K:lla on aikaa ampua nämä valeuutiset/väärät legendat alas? Tuleehan tästä enemmän vahinkoa kansalle kuin hopeavedestä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-27 13:14:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Vaikka olenkin ajat sitten ylittänyt uusien ketjujen avaamiskiintiöni, rohkenin avata laudalle tällaisen saadakseni teknotranssiasian näkymään otsikkotasolla:

viewtopic.php?p=2295289#p2295289

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-31 11:56:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4333
Koliinitutkimus myös Kuopiosta. Talouselämä uutisoi elokuisen tiedotteen
Nyt löytyi uusi yhteys: Ravinnosta saatu koliiniyhdiste voi pienentää dementiariskiä – parhaita lähteitä liha ja kananmuna
Lainaa:
Ravinnosta saatava koliiniyhdiste yhteydessä pienempään dementian riskiin, paljastivat Itä-Suomen yliopiston tutkijat.

Itä-Suomen yliopiston tutkijat löysivät uuden yhteyden ravinnon ja dementiariskin välillä.

American Journal of Clinical Nutrition-tiedelehdessä viime viikolla julkaistussa tutkimuksessaan he havaitsivat ensimmäistä kertaa, että koliiniyhdiste fosfatidyylikoliinin saanti ravinnosta oli yhteydessä pienempään riskiin sairastua dementiaan, eikä siinä kaikki.

Koliiniyhdisteen nauttimisen havaittiin olevan myös yhteydessä parempaan suoriutumiseen tiedonkäsittelytoimintoja mittaavissa testeissä.

Fosfatidyylikoliinia saatiin varsinkin kananmunasta ja lihasta.

Koliini on elimistölle välttämätön ravintoaine, joka esiintyy ruoassa useimmiten erilaisina yhdisteinä. Sitä tarvitaan muun muassa hermoston välittäjäaineen, asetyylikoliinin, valmistamiseen.

Aiemmissa tutkimuksissa koliinin saannin on havaittu olevan yhteydessä tiedonkäsittelykykyyn. Riittävällä koliinin saannilla saattaa siis olla merkitystä tiedonkäsittelykyvyn heikentymisen ja Alzheimerin taudin ehkäisyssä.

Koliinia käytetäänkin nykyisin varhaisen Alzheimerin taudin hoitoon tarkoitetussa ravintovalmisteessa.

Nyt julkaistussa tutkimuksessa dementiaan sairastumisen riski oli eniten fosfatidyylikoliinia ruoasta saaneilla miehillä reilun neljänneksen (28 prosenttia) pienempi sitä vähiten saaneisiin miehiin verrattuna.

Eniten fosfatidyylikoliinia ruokavaliosta saaneet miehet myös pärjäsivät muistia ja kielellistä sujuvuutta mittaavissa testeissä paremmin kuin sitä vähiten saaneet.

Nämä havainnot ovat merkittäviä, sillä dementiaan johtanut muistisairaus on yli 50 miljoonalla ihmisellä maailmassa, ja määrä nousee väestön ikääntyessä. Tuoreella tutkimustuloksella saattaa olla merkitystä dementian ehkäisyssä.

”Kyse on kuitenkin vasta yhdestä havainnoivasta tutkimuksesta, joten johtopäätösten suhteen kannattaa olla varovainen ennen riittäviä lisätutkimuksia, väitöskirjatutkija”, ravitsemusterapeutti TtM Maija Ylilauri muistuttaa Itä-Suomen yliopiston tiedotteessa.

IL:n uutinen elokuulta
Uusi suomalainen tutkimus: Kananmunat ja liha saattavat ehkäistä muistisairauksia – kuinka paljon niitä kannattaa syödä?
Lainaa:
Kuinka paljon lihaa ja kananmunia

Mitä tulee kananmunien ja lihan terveysvaikutuksiin, Ylilaurin mukaan tutkimustuloksen perusteella niitä ei kannata alkaa syödä ylen määrin. Ravitsemussuositusten mukainen määrä ja monipuolinen ruokavalio on terveyden kannalta kannattavin.
– Ruokavalio on kokonaisuus. Pelkästään kananmunia ja lihaa syömällä ei dementiaa ehkäistä, Ylilauri sanoo.

Ylilauri myös painottaa, että ruokavaliossa kannattaisi suosia ennemmin kananmunia kuin lihaa. Useissa tutkimuksissa on havaittu, että runsas lihansyönti aiheuttaa terveyshaittoja.
– Jos on lisääntynyt valtimotaudin riski tai on tarvetta noudattaa kolesterolia alentavaa ruokavaliota, silloin 3–4 kananmunan keltuaista viikossa on turvallista syödä. Jos ei ole taipumusta kolesterolin nousuun, niin suhteellisen huoletta voi kananmunia syödä osana muuta ruokavaliota.

EDIT Tästä olikin avattu oma ketju jo elokuussa.
viewtopic.php?f=30&t=83389

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-31 13:45:29 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43678
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Onhan koliinin vaikutuksia tutkittu aikaisemmin jo monen monessa tutkimuksessa.
Vai onko vain Itä-Suomen yliopiston tutkimuksilla jotain arvoa?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 304 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 112 13 14 15 16 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)