karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-09-25 04:28:19

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 49 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-09-30 08:35:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
HS: PTT: Suomalaisten lihan kulutus kääntyi laskuun

Lainaa:
Suomalaiset syövät tänä vuonna vähemmän lihaa kuin viime vuonna, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT tuoreessa ennusteessaan.

Lihan kulutus henkeä kohden on pitkään ollut Suomessa vakaalla nousu-uralla, vaikka joinain yksittäisinä vuosina se on väliaikaisesti hieman vähentynyt.

Tämän vuoden tilastoissa näkyy PTT:n arvion mukaan selvä käänne alaspäin. Tutkimuslaitos uskoo lihan kulutuksen vähenevän edelleen ensi vuonna.



Lihan vastainen propaganda johtaa siihen, että ihmiset syövät entistä vähemmän oikeaa ruokaa ja entistä enemmän prosessoitua ja ultraproessoitua teollista ruokaa, joka on täynnä sokeria, viljaa, siemenöljyjä ja lisäaineita. Kärsijä on kansanterveys, hyötyjät Big Food ja Big Pharma.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-30 08:48:18 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 74283
Kyllä se siten myöhemmin näkyy tilastoissa sekin. Eli miten ihmiset sairastuvat.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-09-30 09:04:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Niin, nythän on jo muutaman vuosikymmenen ajan kokeiltu että josko teollisuuden tekemä prosessoitu ruoka olisi parempaa kuin oikea ruoka. Kokeilun epäonnistuminen näkyy metabolisten kansansairauksien valtavana yleistymisenä. Kehitys näyttää valitettavasti menevän yhä huonommaksi, sillä eläinperäisen ruuan vastaisen propagandan takana ovat aika isot toimijat.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 17:36:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Ilta-Sanomat julkaisi varmuuden vuoksi uudelleen Laatikaisen niljakkaan propagandapläjäyksen:

10 asiaa, jotka tapahtuvat, kun lakkaat syömästä punaista lihaa

Otsikon mukaan Laatikaisen pitäisi kertoa mitä tapahtuu, kun lakkaat syömästä punaista lihaa. Sitä hän kuitenkaan kerro, vaan hän kertoo mitä tapahtuu, kun ryhdyt syömään kanaa, kalaa, kananmunia, maitotaloustuotteita tai palkokasveja sekä B12 vitamiinipillereitä sekä korvaavia proteiineja ja rautapillereitä. Silloin tapahtuu sellainen ihme, että saatat saada ne tarpeelliset ravinteet, jotka olisi yksinkertaisempaa hankki syömällä punaista lihaa.

Melko ravinteikasta on punainen liha!

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-01 18:00:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Periskoopin ketjussa kerrotaan mitä tiede sanoo punaisesta ja prosessoidusta lihasta:


viewtopic.php?p=2291243#p2291243

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-04 18:25:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 875
Paikkakunta: Rannikko
Lainaa:
B12 vitamiinipillereitä sekä korvaavia proteiineja ja rautapillereitä.

Eikös nuo ravintolisät aiemmin leimattu antavan vain kallista pissaa? Miksi nyt on sitten toisin?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-05 17:44:53 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 74283
Suomalaisesta naudasta, maitotuotteista ja lihasta pitkä artikkeli https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006263132.html

Lainaa:
Vaivihkaa tehty muutos romahdutti suomalaisen naudanlihan aiheuttamat päästöt – tutkija: ”Keskusteluun kopioitu uhkia, joita täällä ei ole”

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-06 20:58:19 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
^Harvinaisen hyvä asiakirjoitus Ilta-Sanomissa.

Timo Kuusela kommentoi Vhh-terveysravinto-sivustolla:

http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 265#p50265

Lainaa:
Erinomainen lehmän puolustus.
Asettaisin kysymysmerkin yhden ilmaisun perään: ”haihtuviksi rasvahapoiksi...”.
Haihtuviksi?
Eräs keskeinen ja ehkä tärkein neljän hiilen tyydyttynyt rasvahappo on nimeltään voihappo. Se imeytyy suoraan verenkiertoon (ei kylomikronireittiä). Voihapon yksi muoto on tärkein keto-aine, toinen hermoston ärtyvyyttä tasapainottava välittäjäaine jne
Lisää tutkittua tietoa silmittömän viherpropagandan sijaan, että lapsemmekin voisivat hyötyä oikeista ja hyödyllisistä luonnon antimista.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-15 09:06:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4333
Odotamme Fogelin peukutuksia. Ai mutta hän onkin juuri lentänyt Dubliniin.
Helsingin yliopiston ravintolat luopuvat naudanlihasta ensi vuonna
Lainaa:
Helsingin yliopiston ravintolat luopuvat naudanlihan tarjoamisesta kokonaan helmikuusta 2020 alkaen.

– Luovumme naudanlihasta, sillä se on yksi tehokkaimmista tavoista pienentää hiilijalanjälkeämme. Muutos tehdään ruokafilosofiamme mukaisesti: vastuullisesti, mausta tinkimättä, kertoo UniCafen liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki tiedotteessa.

UniCafen helmikuussa voimaan astuva lounaslista on suunniteltu niin, ettei listalta löydy enää naudanlihaa sisältäviä ruokia. Naudanliha poistuu myös kahvilatuotteista, kuten leivistä ja panineista. Naudanlihan poistaminen ravintoloiden tarjonnasta vähentää Ylvan ravintolaliiketoiminnan raaka-aineiden hiilijalanjälkeä 11 prosenttia vuodessa. Tällä hetkellä ravintoloiden käyttämästä lihasta 15 prosenttia on nautaa.

Useat tutkimukset ovat todenneet, että siirtyminen kasvisproteiinipohjaiseen ruokavalioon on yksi merkittävimmistä keinoista vähentää kasvihuonepäästöjä yksilötasolla. Aloite naudanlihan poistamisesta tuli UniCafen henkilökunnalta.

UniCafe-ravintolat palvelevat asiakkaitaan neljällä Helsingin yliopiston kampuksella sekä Helsingin keskustassa Kaivopihalla.


Lisäys Tulihan ne peukut sieltä Dublinistakin, F on tänään saanut siellä kuulla, että vegaaneilla on muita suurempi luunmurtumariski.
https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 5636191232

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-15 09:19:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43678
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Haitta on lähinnä kosmeettinen, vaikka varmaan Unicafeelle taloudellisesti kannattava.
Ei sieltä ole muutenkaan mitään syötävää löytynyt enää vuosiin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-15 15:19:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4333
Atria: Hämmentävä ja surullinen päätös
Lainaa:
Atria Naudan hankintajohtaja Sinikka Hassinen pitää Unicafen päätöstä hämmentävänä ja hieman surullisenakin. Hänen mielestään ruoantuotannossa ei pitäisi katsoa pelkästään hiilijalanjälkeä, vaan kokonaisuutta.
– Jos tehdään ratkaisuja yhdellä mittarilla, niin ei hoksata kokonaisvaikutuksia. Suomalainen ruoantuotanto on kestävää, Hassinen sanoo.

Hassinen muistuttaa, että noin 80 prosenttia nautakarjasta on lypsylehmiä, ja suurin osa suomalaisesta naudanlihasta syntyy maidontuotannon sivutuotteena.
– Jos kaikki naudanlihan tuotanto olisi pihvikarjatuotantoa, niin hiilijalanjälki olisi ísompi, Hassinen sanoo.

Hassisen mukaan suomalaisen naudanlihan puolesta puhuu myös se, että naudat pystyvät hyödyntämään nurmea ravinnokseen. Tällöin nautoja ei tarvitse ruokkia esimerkiksi soijalla, joka sopii sellaisenaan myös ihmisten ruoaksi.

Myös Luonnonvarakeskus Luke on todennut, että “nurmen suuri osuus viljelykierrossa säilyttää peltojen viljavuuden, vähentää maatalouden aiheuttamaa vesistöjen ravinnekuormitusta ja ylläpitää maaseudun kulttuurimaisemaa”.
– Suomessa nurmi ja nauta kuuluvat yhteen. Tälläkin hetkellä tutkitaan sitä, miten nurmen viljelyllä voidaan sitoa hiiltä maaperään, Hassinen sanoo.


Elokuussa YLVA pääsi kultapossukerhoon
Yliopistoruokaloiden omistaja valittiin kansainväliseen vastuullisuushankkeeseen ainoana suomalaisena yrityksenä


Opiskelijaravintoloita pyörittävä Juvenes ei ole luopumassa naudanlihasta – osuus lihatuotteista 3 prosenttia
Lainaa:
Juveneksella on kampusravintoloita Tampereen lisäksi esimerkiksi Turussa, Oulussa, Vaasassa, Porissa ja Raumalla.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-15 18:31:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Pohdintaa viime aikojen lihakeskustelusta.

Paljastus: show
Suoma­lainen naudan­liha ja lehmän­maito on maailman vähä­pääs­töi­sintä – soija­maidon jalan­jälki samaa luokkaa

Naudanlihan maailmanlaajuisista päästöistä puhuminen on peittänyt alleen sen, että Suomessa tuotanto lukeutuu maailman vähäpäästöisimpiin, kirjoittaa toimittaja Pasi Jaakkonen Ilta-Sanomissa. Nautakarjatalouteen kohdistuva kritiikki on Suomessa kohtuuttoman suurta suhteessa sen vaikutuksiin, tutkija Perttu Virkajärvi Luonnonvarakeskuksesta (Luke) sanoo IS:n jutussa.

Nautakarjan päästöihin syventyneitä tutkijoita harmittaa tapa, millä naudanlihaa on käsitelty viime aikoina suomalaisessa ilmastokeskustelussa, Jaakkonen kirjoittaa.

Keväällä Sitra ohjeisti kansalaisia luopumaan punaisesta lihasta ja maitotuotteista. Elokuussa YK:n alainen Kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC korosti naudanlihan syönnin kielteisiä ilmastovaikutuksia. Ennen sitä YK:n elintarvikejärjestön FAO listasi naudanlihantuotannon maailmanlaajuiset ongelmat.

Ilta-Sanomien jutun julkaisun jälkeen on vielä kuultu, että Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Unicafen ravintolat lopettavat naudanlihan tarjoilun helmikuussa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Suomen naudat eivät uhkaa sademetsiä
– Täkäläiseen keskusteluun on kopioitu kansainvälisistä raporteista sellaisia uhkia, joita täällä ei ole. Nautakarjatalouteen kohdistuva kritiikki on Suomessa kohtuuttoman suurta suhteessa sen vaikutuksiin, tutkija Perttu Virkajärvi Luonnonvarakeskuksesta (Luke) sanoo Ilta-Sanomille.

Suomessa lehmiä ei ruokita sademetsistä raivatuilla pelloilla kasvatetulla soijalla. Meillä naudat syövät nurmea, jota täydennetään rehuviljalla ja soijattomilla valkuaisrehuilla.

Suomalaisia on vaadittu vähentämään punaisen lihan syömistä, eikä maito ole enää itsestäänselvyys edes päiväkodissa.

– Jos lihaa aiotaan tulevaisuudessa Suomessa syödä, niin sitä kannattaa ehdottomasti tuottaa Suomen kaltaisissa oloissa tai muilla yhtä kestävillä menetelmillä, Virkajärvi sanoo Ilta-Sanomille.

Suomi on vähentänyt päästöjä kaikilla rintamilla
Vaikka julkisuudessa käydystä keskustelusta voisi saada sen käsityksen, että Suomi ei ole tehnyt omaa osuuttaan ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, on esimerkiksi sähköntuotanto muuttunut lähes päästöttömäksi viimeisen puolen vuosisadan aikana. Päästöt vähenevät entisestään, kun kaksi uutta ydinvoimalaa otetaan lähivuosina käyttöön. Suomen metsät ovat samanaikaisesti nielleet valtavan määrän hiiltä ilmakehästä puihin ja maaperään.

Metsien lisäksi edistysaskeleita on otettu pelloilla, mutta niistä ei ole juuri puhuttu. Ilta-Sanomien mukaan tuotannon tehostumisen vuoksi lehmät tuottavat saman maitomäärän aiempaa vähäisemmällä rehulla, joten niiden päästöt maitokiloa kohti ovat laskeneet.

Lehmänmaidon hiilijalanjälki soijamaidon luokkaa
YK:n elintarvikejärjestön FAO:n mukaan hiilidioksidiekvivalenteiksi muunnettuna maailmassa tuotetun maitokilon päästöjen keskiarvo on 2,5 kiloa hiilidioksidia. Suomessa luku on noin 1,1 kiloa, lähes sama kuin ympäristöystävällisenä vaihtoehtona tarjotun soijamaidon 1 kg:n hiilijalanjälki, Jaakkonen kirjoittaa.

Suomalaisen naudanlihan vahvuus on myös se, että 80 prosenttia siitä syntyy maidontuotannon sivutuotteena. Maidontuotannon ohessa syntyvän lihan ilmastokuorma on olennaisesti pienempi kuin pelkän pihvikarjan tuottamisessa. Suomalainen tapa tuottaa lihaa on kansainvälisesti poikkeuksellinen.

– Märehtijä ei tarvitse soijaa ollenkaan, ja se on suomalaisessa naudanlihantuotannossa suuri etu. Lypsylehmät voivat hyödyntää täällä kasvavaa rypsiä ja viljaa ja elintarviketeollisuuden sivujakeita tehokkaasti, Virkajärvi muistuttaa.


Nurmi sitoo hyvin hiiltä, toisin kuin viljapelto
Vielä yksi asia pienentää maidon ja naudanlihan hiilijalanjälkeä. Nurmi voi sitoa maahan helposti 800 kiloa hiiltä vuodessa. Se laskee maidon hiilijanlanjälkeä 30-40 prosenttia.

Nurmipellon muuttaminen yksivuotisten kasvien viljan tai vihannesten viljelyyn johtaa siihen, että pelto ei toimi enää entisen kaltaisena tehokkaana hiilinieluna ja hiilivarastona. Peitteisyytensä talven yli pitävät nurmet kuormittavat vesistöjä vähemmän ravinnekuormituksen muodossa kuin kasvisruuan viljelyssä olevat pellot, Jaakkonen kirjoittaa.

Lannasta biokaasua
Yksi lehmä tuottaa lantaa vuorokaudessa määrän, joka vastaa energiasisällöltään yhtä litraa öljyä, jos lanta muutettaisiin biokaasuksi.

Nykyaikainen 150 lehmän navetta, jossa on lehmiä ja nuorta karjaa, tuottaa vuorokaudessa 10 000 kiloa lantaa. Vuodessa siitä voidaan jalostaa 63 000 kuutiometriä uusiutuvaa nurmipohjaista metaania, joka vastaa noin 63 000:ta litraa öljyä. Jos lantapohjaiseen biokaasutuotantoon lisätään biomassaa viljelyskäytön ulkopuolella olevilta heinäpelloilta noin 50 hehtaarin alalta, kasvaa biokaasun määrä 148 000 kuutiometriin, Jaakkonen laskee jutussaan.

– Silloin yhden nautakarjatilan ympärille rakentuva biokaasutuotanto kattaisi noin sadan auton vuosittaisen polttoaineen kulutuksen. Se korvaisi fossiilisia polttoaineita siellä, missä autoilla ajetaan pitkiä taipaleita, Jaakkonen kirjoittaa Ilta-Sanomissa.

SUOMEN UUTISET

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-16 07:53:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4333
Tamperelaisopiskelijoiden vastaveto: Soija ja riisi korvattava kotimaisilla vaihtoehdoilla
Lainaa:
Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset vaativat Juveneksen ravintoloita puolittamaan ulkomaisen ruuan käytön ensi vuoden loppuun mennessä.

Tamperelaisopiskelijat vaativat, että Tampereen ylioppilaskunnan omistama Juvenes osoittaa vastuullisuuttaan ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Siinä missä helsinkiläinen opiskelijaravintolayritys UniCafe ilmoitti lopettavansa kokonaan naudanlihan käytön ilmastonmuutossyistä, tamperelaisopiskelijat vaativat kotimaista ruokaa.

"Haluamme, että Juvenes korvaa esimerkiksi riisin ja soijan kotimaisilla vaihtoehdoilla. Nyt on myös viimeinen hetki vaihtaa kaikki ulkomaalainen liha ympäristöystävällisempään ja eettisempään kotimaiseen lihaan", puheenjohtaja Juho Korpela linjaa tiedotteessa.

Nuoria huolettaa erityisesti kasvisruuan kotimaisuusaste. Esimerkiksi tuontisoijaa käytetään kasvisruuassa paljon.

"Haluamme, että myös kasvissyöjillä on mahdollisuus syödä puhdasta ja vastuullista kotimaista ruokaa, missä esimerkiksi torjunta-ainejäämät ovat merkittävästi tuontiruokaa vähäisemmät."

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-16 08:03:03 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43678
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Hyvä vastaveto

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-16 11:54:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Lehmälääkärit: Kestävä kehitys on yhtä kuin kestävä lehmä

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-17 05:53:46 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Suomenmaa: Nyt puhuu tutkija Unicafen naudan­li­ha­boi­ko­tista: ”Täysin ylimitoitettu reaktio ilmas­ton­muu­toksen torjunnan kannalta”

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-17 07:06:20 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 74283
Lainaa:
Lihakohun keskelle joutunut Unicafe vakuuttaa: Naudasta ei luovuta säästösyistä – Kela korvaa silti annoksista saman summan raaka-aineesta riippumatta


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lih ... #gs.a41709

Lainaa:
Naudanliha luvataan korvata laadukkailla kasvisproteiineilla
Naudanliha tullaan korvaamaan Pihlajamäen mukaan ravintoloissa ennen kaikkea laadukkailla kasvisproteiinien lähteillä.
– Tilalle tulee esimerkiksi nyhtökauraa ja vastaavia kasvisproteiineja. Silloin kun käytetään soijaa, käytetään sellaista soijaa, jota ei ole tuotettu sademetsiä vaarantaen.


Entäpä soijan geenimanipulaatio? Miten kasviproteiini käyttäytyy elimistössä, imeytyminen jne.?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-17 10:00:56 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 74283
Kauheeta sekoilua käsitteissä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006275916.html

Lainaa:
Nurmilta tuleva fosforikuormitus on noin puolet keskimääräisen tavallisen peltohehtaarin kuormituksesta ja se suojelee maata tehokkaasti eroosiolta sekä parantaa maan rakennetta ja lisää tai säilyttää maan hiilivaroja paremmin kuin yksivuotiset, Virkajärvi sanoo.

...

Nurmet ja nurmirehut ovat sama asia. Olen nähnyt viime aikoina vähän jänniä tulkintoja nurmesta. Jossain oli että vain pysyvät nurmet olisivat nurmia, mutta näin se ei ole. Nurmikasvit ovat nurmia. On varmaankin ajateltu, että vain laitumella on nurmea.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg

Karppaustyyli likikarnivori, tiukka keto nykyään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-17 12:33:55 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 21886
Vähän oikeampaa tietoa:

HS: Tutkija: Unicafe perustelee naudanlihan poistamista väärillä luvuilla – ”Olen nähnyt viime aikoina vähän jänniä tulkintoja”

Ministerikään ei tykännyt:

Maa- ja metsätalousministeri kritisoi Unicafen päätöstä lopettaa naudanlihan käyttöä

Eikä lääkäri:

Maaseutumedia: Lääkäri: Lihaton ruokavalio saattaa aiheuttaa jopa hedelmättömyyttä

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-10-17 13:07:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4333
Jaaha, puhutaanko terveysvaikutuksista vai ympäristövaikutuksista?
Lainaa:
@MikaelFogelholm
2 t2 tuntia sitten

Eivät ole MM-ministerillä ravitsemusasiat ihan kymppitasolla (ei tosin edellisellä puolustusministerilläkään...). Naudanlihan kulutuksen vähentyminen toisi suomalaiset lähemmäksi ruokasuosituksia - ei ole ”ruokapyramidin kaventumista”

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 49 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)