karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-10-19 16:37:44

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 59 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-04-18 14:33:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3337
Paikkakunta: Raw by nature
https://twitter.com/DrNealBarnard/statu ... 7483020291

Itse tutkimuksessa enemmän pekonia syöneistä 10000 ihmisestä 48 sairastui suolistosyöpään. Vähemmän pekonia syöneistä vain 40. Ero on kokonaista 8 ihmistä.

Mikä merkitsee mielestäni absoluuttisesti 8/10000*100% = 0,08% riskiä.

Helvetin (en löydä parempaa adjektiivia tähän kuvaamaan tahallista vääristelyä) epätodennäköistä saada suolistosyöpä syömällä pekonia.

Suhteellisesti laskien siis 8/40 = 20 %. Tämä on vääristelyä.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-18 16:01:21 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40999
Paikkakunta: AlwaysComingHome
No niin on, mutta juuri samaan tapaan on kaikki statiinitkin laskettu.
Ensin poistettu riskiryhmä ja sitten paisuteltu sitä vajaan viikon lisäelämän pituutta tuollaisilla prosenteilla.
Nolla piste nolla nolla jostain peräti nolla piste nolla nolla hiukan enempään...

Sen sijaan statiinien diabetesriski ja lihasrappeutumariski ovat monta kertaluokkaa isompia. Oikeasti...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-18 16:18:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3337
Paikkakunta: Raw by nature
David Diamond on noita statiinitutkimuksia kovasti ruotinutkin ja asiasta esitelmöinyt.

Otin tämän esille siksi, että tämän tyyppinen tutkimusvedätysten raportointi on nyt kovasti yleistynyt ja jos joku tästä kysyy, niin ainakin tämän voi nopeasti torpata.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-18 16:26:25 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40999
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Jeps.
Hyvä että näistä puhutaan ja nostetaan esille, edes karppilassa : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 06:42:21 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 12900
Paikkakunta: helsinki
Törmäsin uutiseen punaisen lihan ja suolistosyövän yhteydestä jossakin (en muista missä), jossa luvut kuljeksivat samoilla urilla

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 06:54:31 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2018-09-11 12:55:53
Viestit: 234
Ihmisillä, jotka eivät syö pillereitään säännöllisesti, on 87% suurempi kuolleisuus. Ja kyllä, ei ole väliä, vaikka kyse olisi placebo-lääkkeestä. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6999345/

Siksi tuollaisen 20% nousun voi sivuuttaa olankohautuksella, kun sekoittavat tekijät voivat aiheuttaa paljon isompiakin heittoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 12:02:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 723
Paikkakunta: Rannikko
Havainnointitutkimus ei todista mitään, mutta jos ero alkaa olla luokkaa 200%, niin jotain syy-yhteyttä alkaa olla. Mitä kauempana tuosta ollaan, sitä enemmän sekoittavia tekijöitä ja virheitä tuloksessa on. Oma lukunsa sitten on puolueelliset tutkijat, jotka oikein hakevat haluttua lopputulosta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 21:10:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19086
Ettei vaan pr-firma Edelman olisi ollut järjestämässä tätäkin vedätystä näyttävästi mediaan:

Angie Stegen twiittasi:
Lainaa:
There is a world wide campaign driven by a PR company #Edelman, funded by big corporates & pharma to make public believe meat is bad, so that change to vegan type food. The deserve the #BellPottinger treatment. Harvard etc are complicit.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 21:24:29 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 12900
Paikkakunta: helsinki
En kyllä uskaltaisi julistaa nitriittiä täysin haitattomaksikaan. Suolistosyövät käsittääkseni ovat lisääntyneet varsinkin keski-ikäisillä miehillä

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 21:43:53 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19086
Lihajalosteiden osuus nitraatti/nitriittialtistuksessa on kuitenkin ollut pieni ja laskeva.

https://www.ruokatieto.fi/uutiset/ruuas ... nitriittia

Lainaa:
Ruokavaliotietojen perusteella suunta on se, että lisäaineena saatavan nitraatin osuus ruokavaliossa pienenee ja kasvisten luontaisesti sisältämän nitraatin osuus kasvaa. Lihavalmisteissa, juustoissa ja maustesilleissä lisäaineena käytetyn nitraatin osuus kokonaisaltistuksesta todettiin hyvin pieneksi.
Eniten nitraattia ravinnostaan saivat ne, jotka suosivat korkeita nitraattipitoisuuksia sisältäviä kasviksia kuten salaattia ja rucolaa, pinaattia ja punajuuria.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 22:22:38 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 65479
Juusto ja sillikin sisältävät, samoin kasvikset. Joissakin maaseudun kaivoissa on runsas nitraattipitoisuus eli heillä sitten juomavesikin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-19 23:01:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19086
Bacon Is Not The Enemy
Why you shouldn’t worry too much about processed meat and cancer


Lainaa:
It’s much better to communicate the risk using the absolute value, i.e. that there was an 0.2% increased risk of colorectal cancer for eating an extra 3 rashers of bacon per day.



Michael Joseph twiittasi ja Tim Noakes uudelleentwiittasi:

Lainaa:
Here's the truth. This junk science is being promoted as part of an anti-meat agenda that has the potential to do harm to human health - especially children and elderly.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-20 07:22:14 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19086
Joy Kiddie: Eating one slice of bacon per day does NOT increase your colon cancer risk

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-21 16:29:42 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19086
Skotlannin lihantuottajilla on oma lehmä ojassa, mutta heidän kannanottonsa on tieteellisesti perusteltu:

No 'consistent evidence' to suggest red meat causes cancer

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-21 17:08:57 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40999
Paikkakunta: AlwaysComingHome
jussi kirjoitti:
En kyllä uskaltaisi julistaa nitriittiä täysin haitattomaksikaan. Suolistosyövät käsittääkseni ovat lisääntyneet varsinkin keski-ikäisillä miehillä

Miten yhdistät sen juuri ja erityisesti nitriittiin? Aika monta muutakin asiaa on muuttunut...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-21 17:43:07 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2018-09-11 12:55:53
Viestit: 234
els kirjoitti:
Miten yhdistät sen juuri ja erityisesti nitriittiin? Aika monta muutakin asiaa on muuttunut...


Kuten esimerkiksi tämä:

Lainaa:
Epidemiologic data have consistently reported a positive association between obesity and colorectal cancer.


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27909900/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-21 20:48:22 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 12900
Paikkakunta: helsinki
Guardianin juttu pekonista:
Lainaa:
Decades’ worth of research proves that chemicals used to make bacon do cause cancer. So how did the meat industry convince us it was safe?


https://www.theguardian.com/news/2018/m ... s-sausages

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-21 21:46:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19086
On tuossa kyllä pointti. Prosessoidun lihan nitriittiä ei ole syytä julistaa vaarattomaksi.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-21 22:08:11 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40999
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Mutta riskin määrä verrattuna vaikkapa fruktoosiin, teknotransseihin, ylettömiin nopeisiin hiilareihin...?
Enpä tiedä.

Välimeren pohjoisrannoilla käytännössä kaikki alkupalat ovat pekonin kaltaista leikkelettä, eikä se näytä siellä lisäävän riskiä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-04-21 22:30:02 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 19086
Riskin suuruutta on tarkoitushakuisesti paisuteltu aivan valtavasti. Pekoni ja makkara eivät todellakaan ole epäterveellisimpiä syötäviä, kaukana siitä, joskin prosessoimaton liha on terveellisempää. Esimerkiksi noiden mainittujen (teknotranssit, fruktoosi, nopeat hiilarit) haitallisuus on aivan toista kertaluokkaa. Tai ihan toiselta planeetalta.

Kovasta yrityksestä huolimatta ei prosessoidun lihan piikkiin nähdäkseni ole onnistuttu panemaan muuta syntiä kuin erittäin vähäinen suolistosyövän riskin nousu, joka hyvinkin saattaa johtua nitriitistä sekä käryttämisestä valmistusvaiheessa. Esimerkiksi teknotranssien, fruktoosin ja nopeiden hiilareiden syntilistat ovat pitkiä kuin nälkävuosi ja riskit suuret ja mekanismit, joilla riskit toteutuvat, hyvin tunnettuja.

PS. Punaisesta väristä huolimatta Parman kinkussa ei ole nitriittiä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 59 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: MSN [Bot] ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)