karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-04-23 11:14:03

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4732 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1185 186 187 188 189237 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-10 21:00:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1065
Paikkakunta: Luhanka
Weicco-Cetä on täällä tänään :lol:
Sen verran täyty järjestää hubaa, että kirjaudun YLE:n sivuille.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-10 21:02:50 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Olinkin havaitsevinani tyylissä jotain tuttua. :D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-10 21:05:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45064
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Vähähilihydraattisia ruokavaliota on joka lähtöön, mutta yhtään oikeasti vähärasvaista versiota en tunne. Amerikkalaisten nykyisissä virallisissa ravitsemussuosituksissakin muuten todetaan, että rasvan osuus ruokavaliossa ei ole mikään issue. Vain tyydyttyneelle rasvalle niissä edeölleen on (tarpeeton) cap.

Kimkins? Se johon Livin la vida lowcarbinkin kaveri aikoinaan haksahti.
Eikä se suinkaan ole ainoa. Valitettavasti.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-10 21:12:48 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Ai niin! Kimkins ei toiminut ja on unohtuneiden dieettien hautausmaalla. Olisi pitänyt kirjoittaa, että yhtään toimivaa oikein vähärasvaista saati rasvatonta versiota en tiedä.. :D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-10 21:17:11 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 45064
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Se olisi ollut hyvin kirjoitettu ja totta.
Mutta eihän kukaan noista väitä minkään VHH'n toimivan muutenkaan.

Niitä vähärasvaisia ja toimimattomia vhh-tyylejä oli Suomessakin karppilan alkaessa pilvin pimein.
Ja tulee jatkossakin olemaan, kiitos laatikaisten ja juttien ja sensellaisten
Kitukarppien ja perinteisten paikkarityyppisten kitukuurien takia meillä nyt on noita kilppariongelmaisiakin
... vaikka muille jakaa...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-11 13:42:25 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Sokeriteollisuuden sponsoroima tutkija Jim Mann (jonka jokainen Ralf Sundberginsa lukenut tuntee hyvin - Mann on mm. tutkinut, että sokeri sopii laihduttajalle ja diabeetikko voi hyvin syömällä sokeria) väittää, ettei hiilareita rajoittavalla ruokavaliolla muka voi saada riittävästi kuituja. Todellisuudessa moni ketoilija saa liukoisia kuituja vt-syöjää enemmän korvatessaan perunan, pastan ja riisin vihanneksilla.

Muuten laadukkaan The Guardianin virallisterveellisen biasin omaava terveystoimittaja Sarah Bosley teki ison jutun Mannin tutkimuksesta ja tämän väitteistä.

Blow to low carb diet as landmark study finds high fibre cuts heart disease risk

Uutispalvelu Duodecim varmasti huolehtii tämän tutkimuksen ja Mannin tulkintojen esittelemisestä meille. Ralf Sundberg puolestaan esitteli Mannin:

Ralf Sundberg: Tror du på Mephisteles?
Lainaa:
Låt oss ta fallet Jim Mann. Efter sitt första vetenskapliga arbete på uppdrag åt sockerindustrin i Sydafrika, som visade att det är lättare att gå ned i vikt om man undviker socker, befann han sig som genom ett trollslag vid Oxford-universitet. Han förväntades där göra några studier som visar att diabetiker utan problem kan äta mer kolhydrater och, ja varför inte socker? Studierna riggades genom att lära de nyblivna diabetikerna att glass och sötad konserverad frukt hörde till en traditionell lågkolhydratdiet, medan de som skulle lära sig den nya högkolhydratkosten fick låta bli sockret, det som är den enskilt starkaste faktorn för att framkalla sjukdomen hos de som har anlag. Inte förvånande togs studierna in i de finaste tidskrifterna, trots tydliga brister i metodik och felaktigt dragna slutsatser. Mefistofeles var nämligen i görningen lite varstans. Så gick karriären vidare till uppdrag som FN- och WHO-expert. För att inte tala om posten som ordförande i den expertgrupp som bestämmer riktlinjerna för kostråd till diabetiker i Europa med uppdraget att tona ner hälsofaran med socker.

Tuossa Sundbergin mainitsemassa vuoden 2004 eurooppalaiset dibeetikon ruokavaliosutukset laatineessa EASD:n työryhmässä oli mukana muuan Uusitupakin, jota Jari on luonnehtinut "teollisuuden sponsoroimaksi professoriksi".

Kyseistä työryhmää saamme kiittää Ralf Sundbergin kirjan Foskningsfusket! syntymisestä. Sundberg nimittäin kiinnostui tutkimusvedätyksistä lukiessaan kesällä 2007 juuri tuota tutkimusraporttia. Kiinnostus johti vuosien tutkimustyöhön, jonka tuloksena oli Forskningsfusket! -kirja.

Tutkimusraportti on: Diabetes and Nutrition Study Group (DNSG) of the European Association for the Study of Diabetes (EASD): Evidence-based nutritional approaches to the treatment and prevention of diabetes mellitus. Nutr.Met Cardiocasc Dis. dec 2004, ss.373-94.

Tähän tutkimusraporttiin siis perustuivat eurooppalaiset ruokavalio-ohjeet diabeetikoille. Niissä diabeetikoille suositeltiin ruokaa, joka nostaa nopeasti verensokeria.

Sundbergin mukaan oli suhteellisen helppoa todeta, että tieteellisiä perusteluja näiden suositusten takaa oli vaikea löytää. Dokumentin muutaman kerran luettuaan hän päätyi käsitykseen, että suositusten lähtökohtana olivat monikansallisten elintarvikeyhtiöiden toivomukset ja että asiantuntijaryhmä oli valikoinut sopivia lähdeviittauksia näitä tukemaan.

Tutkimuksessa oli yli 300 viitettä, mikä tietysti näytti vakuuttavalta, mutta Sundbergin tekemät pistokokeet osoittivat, että monet viitteet eivät tukeneet kirjoittajien johtopäätöksiä. Tämä vaivasi häntä suunnattomasti.

-En olisi ikinä voinut kuvitella, että salassa pidetyt kaupalliset intressit voisivat ohjata lääkäreiden työtä näin suuressa määrin, Sundberg kirjoittaa.

Kun hän kävi PubMedissa läpi kirjoittajaryhmän vetäjän, Jim Mannin tuotantoa, hän sai vaikutelman, että Mannin koko uran oli rahoittanut sokeriteollisuus. Koska sokeri aiheuttaa lihomista ja lisää diabeteksen riskiä, Sundbergista oli outoa, että Euroopan diabeetikoiden ruokavalio-ohjeiden kirjoittamista johti tälläinen mies.

Hän ihmetteli kuinka sellainen dokumentti, jonka viitteet eivät tukeneet johtopäätöksiä, oli voitu julkaista. Ja teki uusia löytöjä.

Kirjoittajaryhmään kuulunut professori Bengt Vessby oli jättänyt mainitsematta joukon oman tutkijaryhmänsä tukimuksia, jotka osoittivat, että tyydytetty maitorasva alentaa sydäninfarktin riskiä, vähentää keskivartalolihavuutta ja parantaa veren lipidiarvoja. Nämä tutkimusraportit oli kaiken lisäksi julkaistu tieteellisesä julkaisussa, jonka päätoimittajana toimi yksi kirjoittajaryhmän jäsenistä, professori Gabrielle Riccardi Napolista.

Kaikki viittasi siihen, ettei artikkeli ollut käynyt läpi normaalia tieteellistä arviointimenettelyä. Sitä vastoin koko kirjoittajaryhmä oli jättänyt ilmoittamatta sidonnaisuutensa, mikä oli merkillistä, sillä EU:n periaatteiden mukaan ne olisi pitänyt ilmoittaa. Esimerkiksi Vessby jätti kertomatta, että hänen professuurinsa rahoittavat sokeri- ja margariiniteollisuus.

Kun Sundberg tutki Gabriele Riccardin tuotantoa, kävi ilmi että hän, kuten moni muukin kirjoittajaryhmän jäsen, oli saanut toimeksiantoja suurten elintarvikeyhtiöiden lobbausjärjestöltä ILSI:ltä, joka muistetaan mm. tupakkateollisuuden puolesta teetetyistä tutkimuksista, jotka vähättelivät tupakoinnin haitallisuutta. Samoin siitä, että se vuonna 2002, kyseenalaisti WHO:n suosituksen alentaa sokerin kulutus alle kymmeneen prosenttiin päivittäisestä kalorimäärästä. (ILSIin kuuluvat mm. Coca-Cola, Danisco Sweeteners, Friesland Foods, GlaxoSmithKline, Danone, Heinz, Kellogg Company, Kraft Foods, Masterfoods, McDonalds, Monsanto, Nestle, Pepsi, Raisio, Red Bull ja Unilever.)

Tässä vaiheessa Sundberg alkoi ensimmäistä kertaa epäillä, että huomattava osa nykyaikaista lääketiedettä lepää hyvin kyseenalaisella pohjalla. Hän soitti professori Lars Werkölle ja kertoi mitä poikkeamia hyväksyttävästä tieteellisestä käytännöstä oli havainnut diabeetikkojen ruokavalio-ohjeiden sekä kolesteroli- ja rasvakysymyksen tiimoilta.

Werkö kuunteli ja sanoi: "Sinun täytyy kirjoittaa tästä."

Tässä vähän taustaa sillekin, että Uusitupa ehdotti lääkärinoikeuksien riistämistä Antti Heikkilältä ja näyttäisi antaneen virikkeen potkujen järjestämiselle Eirasta:

viewtopic.php?p=2249558#p2249558


Vhh-ruokavalion täytyy olla Uustuvalle hankala asia. Niin jyrkästi hän on karppausta vastustanut. Ja nyt tuo EASD on yhdessä Amerikan Diabetesliiton ADA:N kanssa julkistanut kannanoton, joka näyttää vhh-ruokavaliolle vihreää valoa. Niiden mielestä vhh-ruokavalio on hyväksyttävä, tutkitusti monia etuja tarjoava ruokavalio aikuisille tyypin 2 diabeetikoille joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Sekä Amerikan diabetesliitto että Euroopan diabetestutkijoiden järjestö ovat siis tänä päivänä sitä mieltä, että Uusitupa on väärässä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-11 13:47:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4020
Paikkakunta: Raw by nature
Muistetaan nyt tässä kuitenkin, että tarvittava määrä kuituja on ihan yhtä paljon kuin tarvittava määrä hiilihydraatteja, eli tasan 0. Niin, että väitteellä sinänsä ei ole arvoa sen lisäksi että se on väärä.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-11 14:30:08 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2014-02-07 20:02:51
Viestit: 351
Catharsis kirjoitti:
Muistetaan nyt tässä kuitenkin, että tarvittava määrä kuituja on ihan yhtä paljon kuin tarvittava määrä hiilihydraatteja, eli tasan 0. Niin, että väitteellä sinänsä ei ole arvoa sen lisäksi että se on väärä.


Kyllä, mutta
Mitä enemmän syö hiilareita, sitä enemmän pitää syödä kuituja. Muutoin seuraa ulostulovaikeuksia ja ummetusta. Eli VT ruokavaliossa kuitu on must.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-11 16:48:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1065
Paikkakunta: Luhanka
Lainaa:
Tässä vähän taustaa sillekin, että Uusitupa on ehdottanut lääkärinoikeuksien riistämistä Antti Heikkilältä.

Uusitupa on rasvanahkainen kelmi, se näkyi jo ns. rasvasodan aikana. Tämä Antin jahtaaminen tapahtui ekakerran "Diabeteksen hoito ruokavaliolla" kirjan julkaisun yheteydessä. Kirjakaupat saivan paimenkirjeen olla ottamatta Heikilän kirjaa myyntiin. Tässä valossa ei ole mikään, ihme että Heikkilä antaa palaa, mutta kuitenkin niin, että ei joudu itse raastupaan kunninaloukauksesta, toki tilanne käytännössä voisi olla toisinpäin.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-12 23:33:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Virran tutkimuksesta päivitettyä yhteenvetoa suomeksi:

Tyypin 2 diabeteksen voi saada remissioon ketogeenisella ruokavaliolla


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-13 15:41:40 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Kuten niin monet muutkin lääkärit Etelä-Afrikan johtava endokrinologi Tahneem Mahomedy ryhtyi ohjaamaan potilaitaan vhh-ruokavaliolle kokeiltuaan sitä itse:

https://twitter.com/Tasneem_iX/status/1 ... 8154312704

Lainaa:
No amount of trials could have convinced me prior to this.Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-14 16:53:22 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
NipNap osuu naulan kantaan Pauliina Aarvan blogin kommenteissa:

https://liinanblogi.com/2019/01/13/levi ... -kirjasta/

Lainaa:
NipNap tammikuu 14, 2019 13.56
Vasaramies etsii nauloja – rakentaakseen jotain. Tuo HS purkutyömaa etsii vain ruosteisia nauloja – purkaakseen jotain esim. alkavaa keskustelua ketodieetistä, insuliiniresistenssistä, metabolisista immunologisista häiriöistä tai ylilääkityksestä (SSRI, insuliini- ja kolesterolilääkkeet)tai vanhusten monilääkityksestä .(Polyfarmasia).

HS purkutyömaa = Hesarin kirjoittelu AH:n kirjasta Lääkkeetön elämä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-15 09:51:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
"Kun elinlääkärisi tietää paremmin kuin oma lääkärisi"


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-16 21:57:26 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Koska suomalainen media antaa sopulilaumana valheellisen kuvan Antti Heikkilän kirjasta Lääkkeetön elämä, jokaisen diabeetikon on syytä lukea se itse. Sen jälkeen voi sitten ihan itse päätellä kumpi on oikeassa, Heikkilä vai Hesari. Kirjasta saa tärkeää tietoa 2000-luvun tutkimustiedosta, jota meille on välitetty valikoiden ja vääristellen. Maailmalla on diabeteksen tutkimuksessa ja hoidossa tapahtunut viime vuosina isoja asioita, joiden suhteen meidät on haluttu pitää pimennossa. Suomalaisen journalismin heikoin lenkki on ravitsemus- ja terveysjournalismi. Tämä on käynyt hyvin selväksi foorumilla moniin ketjuihin hajonneesta keskustelusta Lääkkeettömän elämän tiimoilta.

KuNpa meillä olisi oma Nina Teicholz, Marianne Demasi, Marika Sboros, Ann Fernholm tai Anne Mullens!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-17 10:31:58 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Palkittu kanadalainen terveystoimittaja oikoo Vancouver Sunissa ketoruokavaliota koskevia väärinkäsityksiä ja sanoo uskovansa, että tulevaisuudessa yhä useampi diabeetikko, esidiabeetikko ja muusta metabolisesta sairaudesta kärsivä ketoilee:

https://vancouversun.com/opinion/op-ed/ ... -to-try-it

Mullens tietää mistä puhuu, sillä hän pani oman tyypin 2 diabeteksensa remissioon ketoruokavaliolla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-17 11:29:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Virran asiantuntijat selvittävät PCOS-oireyhtymän, insuliiniresistenssin ja lievän tulehduksen yhteyksiä:

https://blog.virtahealth.com/pcos-polyc ... -syndrome/

Ketoilusta on apua yllättävän monessa asiassa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-19 08:18:34 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
NHS:n 5000:n T2D-potilaan koe kituketodieetillä (ateriankorvikkeisiin perustuvalla erittäin vähäenergiaisella ääriketodieetillä, jota ei voi noudattaa pysyvästi kuten "oikeaa" ketodieettiä) on vauhdissa:

https://www.bbc.com/news/uk-wales-46831170


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-23 08:38:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Tri Bernstein tarvitsee vain pari minuuttia selittääkseen miksi low carb toimii ja high carb ei tyypin 1 diabeetikolla:

https://twitter.com/DikemanDave/status/ ... 0519349248


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-23 09:04:30 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1065
Paikkakunta: Luhanka
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Tri Bernstein tarvitsee vain pari minuuttia selittääkseen miksi low carb toimii ja high carb ei tyypin 1 diabeetikolla:
https://twitter.com/DikemanDave/status/ ... 0519349248

Nämä Juha Knuutit ja THL:n "agronomi-professorit" pyyhkivat Tri Bernsteinillä ja Annika Dahlqvistilla lattiaa, siltä tuntuu tän Antti H:n ryöpytksen jälkeen :twisted: mutta "kyllä kansa tietää" vaikka Knuuti varoittaa uskomasta somesta luettua [-X "siunattu tieto" tulee vain "Big Pharman" hyväksymästä Itä-Suomen Yliopistosta :mrgreen:

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Diabeteskatastrofi
ViestiLähetetty: 2019-01-23 11:33:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 24060
Pitkäaikaisia kohtalokkaista seurauksia seuraavalle sukupolvellekin on sillä perseilyllä, että raskaudenaikaistakin diabetesta hoidetaan syöttämällä sokeria.

Long-term impact of gestational diabetes investigated in analysis of children


Suomessa on poliittisesti sopivaa syyttää lihavuutta:


Helsingin Sanomat: Nuorten naisten lihavuus voi olla tiedettyä suurempi terveysriski – ongelmat voivat heijastua ylipainoisten äitien lapsiin vielä vuosienkin päästä


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4732 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1185 186 187 188 189237 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)