karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:20:06

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 134 35 36 37 3851 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-12-13 10:03:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
MTV tietenkin nielaisi tämän uudelleen aloitetun TMAO-huijauksen suoraan peräsuoleen asti:

Näin nopeasti punaisen lihan syömisen lopettaminen pienentää sydänriskejä

Tietenkin nielaisi, olihan Laatikainen twiittaillut siitä täpinöissään. Jopa niin, että innoissaan kuvasi mekanisminkin päin … honkia.

Laatikainen kirjoitti:
Corrrection regarding mechanism: Red meat consumption *reduces* TMAO excretion via kidney. Appropos kidneys, creatinine levels were also increased during red meat consumption vs. other protein sources (supplementary data).

https://twitter.com/pronutritionist/sta ... 8459439104

PERKELE, en muuta voi sanoa. Clevelandin klovnit siis osoittivat, että punaisen lihan syöminen tuottaa enemmän TMAO-yhdisteitä kuin valkoisen lihan syöminen. So what? Kalan ja vihannesten syöminen tuottaa vielä enemmän. Ja väliäkö sillä, jos tuottaa, kun TMAO:n runsauden ei ole osoitettu aiheuttavan sydäntautia. Tämä kaikki on keskusteltu monta kertaa läpi - ja taas ne perkeleet aloittavat jauhamisen alusta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-13 10:44:42 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-08-19 11:42:22
Viestit: 683
Vihainen?
Yleissääntö (kokemuksesta) kuuluu: peli on menetetty, jos suuttuu.
Hölmöille pitää nautaa!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-13 11:03:33 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
KuNpa tuon jaksaisi muistaa!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-13 19:17:28 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Gabor Erdosi:

https://twitter.com/gerdosi/status/1073145438507884549

Kannattaa vilkaista taulukkoa.

vascar mistri:

Lainaa:
TMAO is like LMAO after looking at the evidence (or lack of evidence).

https://twitter.com/vaskar1104/status/1 ... 1675692033


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-13 19:33:19 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Maailman kaikkien ongelmien juurisyy on löytynyt!


https://gelr-org.cdn.ampproject.org/v/s ... 20%251%24s

Lainaa:
Climate change. Ocean dead zones. Fisheries depletion. Species extinction. Deforestation. World hunger. Food safety. Heart disease. Obesity. Diabetes. The list goes on. There is one issue at the heart of all these global problems that is too often overlooked by private individuals and policy makers alike—our demand for and reliance on animal products.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-13 22:47:46 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2018-09-11 12:55:53
Viestit: 262
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Maailman kaikkien ongelmien juurisyy on löytynyt!


Keksittiinkö lihansyönti 70-luvulla? #-o


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-14 21:34:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Lainaa:
(1) animal agriculture is a leading cause of many major environmental problems we face globally and domestically—most importantly, climate change; and (2) animal agriculture is too often left out of the policy discussion.

Voi herranpieksut tuota paatosta. Pahinta meillä on se, että iso osa näistä vihreistä on lähtenyt Greenpeacen kelkkaan kaakattamalla sitä kuinka Suomestakin loppuu metsät ja pellot?
Meillä on 70 luvun alusta tähän päivään, metsitetty peltoja satojatuhansia hehtaareja. Yhden satokauden viljelyksissä parhaita ovat sekatilat, juuri ne millä Suomi eli sotien jälkeen ja kasvatti maalla suuret ikäluokat aikuisiksi. Perinteinen maanmuokkaus, eläinten jätetökset ja kiertoviljely piti pellot multavina, pärjättiin pienellä lisälannoitusmäärillä samoin rikkakasvit olivat hallinnassa ilman "rounduppeja".
EU:n myötä tuli erikoistuminen - "ryöstöviljely" jossa alle 100 hehtaarin tiloilla ei oikein viellä pärjää, 200-500 hehtaaria nippa nappa riittää. Kun näissä viljellään yksipuoleisesti peltoon ei tule juuri uutta multaa, osa luopuu viellä perinteisistä syyskynnöistä - myrkkyä kehiin apulantaa unohtamatta. Maito- ja lihatilat saavat sentään pelloille paskaa ja rehuviljelyalueet ovat pienempiä ja harrastetaan kiertoviljelyä, joka vähentää rikkakasveja sekä kaikenmaailman myrkytyksiä. Siis pelloille parasta ovat sekatilat, se on tiedetty aina.
Ilmasto hypestä olisi paljonkin sanottavaa, sanokoon sen Lord Christopher Monckton ; https://www.skepticalscience.com/Monckton_Myths_arg.htm

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-15 08:18:29 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Tämän YLEn kauramaito vs lehmänmaito -jutun lopussa on ihan hyvä kuva siitä, mistä päästöt tulevat.
Ruoka kaikkineen on vain 15 prosenttia. Autot ja kuljetukset (ilmeisesti ilman ruokaa) ovat jo härdellin paljon enemmän.
... mistä voidaan kovin helposti päätellä, kuinka paljon ruoan 15 prosentista on noita liikkumiskuluja silloin,
kun talviseen suomeen kannetaan kesähedelmät maailman toiselta puolelta.
Päivästä päivään ja joka ikiseen markettiin...

Linkki jossa YLEn linkki: viewtopic.php?f=60&t=81290

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-15 09:36:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
LUKEn asiallinen artikkeli Maito ja naudanliha kuuluvat kestävään ruokajärjestelmään

Lainaa:
Kotieläintuotannon kokonaisvaikutuksia arvioitaessa pitää huomioida koko ruokajärjestelmä, sillä kotieläinten vaikutus ilmastolle ja ympäristölle on hyvin monitahoinen. Lisäksi vaikutukset ovat erilaisia Suomessa, kehittyvissä maissa ja globaalisti tarkasteltuna.
---
Naudanliha ja maitotuotteet ovat usein erityisessä tarkastelussa suurempien ilmastopäästöjen takia, jotka johtuvat märehtijöiden (mm. nauta ja lammas) tuottamasta metaanista. Märehtijän pötsissä elävät mikrobit mahdollistavat ihmiselle, sioille ja siipikarjalle syötäväksi kelpaamattoman nurmen ja kuitupitoisten sivutuotteiden muuntamisen lihaksi ja maidoksi. Pötsimikrobit kuitenkin tuottavat samalla metaania, jonka märehtijä poistaa pötsistä röyhtäilemällä. Metaanin hiili on peräisin biomassaan sitoutuneesta hiilestä eli se ei vapauta uutta fossiilista hiiltä ilmakehään.

Kotieläintuotanto on tärkeä osa kiertotaloutta. Lanta ja nurmibiomassa tarjoavat vaihtoehtoja fossiilisten panosten käytölle bioenergian ja kierrätyslannoitteiden muodossa. Koko ajan myös kehitetään menetelmiä päästöjen vähentämiseksi lehmien ravitsemuksen, jalostuksen ja pötsimikrobiston muutosten avulla.

Suomen tulevaisuuden ruokajärjestelmää on aktiivisesti kehitettävä. Maatalousmaa on hyödynnettävä tehokkaasti ja päästöjä vähennettävä merkittävästi. Tässä kotieläintuotannolla on tulevaisuudessakin tärkeä osa. Kokonaiskestävyyttä voi edistää mm. lisäämällä kotimaisen ruoan osuutta, vähentämällä ruoan liiallista kulutusta sekä hävikkiä.

Lisätään vielä toinen linkki
Terveellistä ja ekologista ruokaa: ravitsemus sisällytettävä ruoan ympäristövaikutusten arviointiin
Lainaa:
Yleisessä keskustelussa ruokien ilmastollista kestävyyttä koskeva viesti on ollut selvä: eläinperäisiä ruokia, erityisesti naudanlihaa, on syytä välttää, koska niiden ympäristövaikutukset ovat ylivoimaisen suuret.

– Väitöstutkimukseni mukaan esimerkiksi naudanlihan ja hampun siementen ilmastovaikutus pienenee suhteessa muihin eläin- ja kasviperäisiin proteiinin lähteisiin, kun ravitsemus sisällytetään arviointiin. Jopa niin, että rajoitettu määrä naudanlihaa saattaakin olla perusteltua sisällyttää kestävään ruokavalioon.

Väitöksessä mukaan arvioinnin on syytä perustua syötäväksi valmistettuihin ruokiin yksittäisten kypsentämättömien raaka-aineiden sijaan.

– Näin tuotteen kestävyydestä saadaan kattava kuva, joka ottaa huomioon myös jalostusvaiheen ja kuluttajan käyttäytymisen ruoan valmistuksessa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-16 10:43:14 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Kiusallinen tosiasia lihanvastaisen propagandan kannalta, joka syyttää lihaa ilmastonmuutoksesta ja väittää sen aiheuttavan milloin mitäkin yleistynyttä kansansairautta.

Punaisen lihan kulutus on laskenut Yhdysvalloissa 1970-luvulta saakka. Shawn Bakerin Instagram-kuvassa graafi naudanlihan osalta:

https://www.instagram.com/p/BracURVglp3 ... hare_sheet


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-16 10:44:04 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Mutta ihmisten paino on noussut.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-19 19:12:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-07-15 22:26:32
Viestit: 3363
Paikkakunta: Lohja
Ja kun peruslihava jenkki todennäköisesti syö enimmäkseen pitkälle jalostettua höttöhiilaria, niin se piereskeleenkin moninkertaisesti 70'lukuun nähden. Mistäköhän se metaani onkaan lähtöisin. . .

_________________
Kuva
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-22 08:04:47 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29210
Onko makkara sittenkin paras vihannes? Vielä vähän aikaa sitten makkaraa demonisoitiin sen yleisesti sisältämän nitraatin takia: "Lapsille korkeintaan nakki päivässä", kuului ohje. Syyttely vähän vaimeni, kun jouduttiin myöntämään, että niin suositelluissa lehtivihanneksissa on erittäin runsaasti nitraattia, eniten pinaatissa ja rucolassa - ja että nitraattia saa myös talousvedestä ja ihmisen elimistökin tuottaa sitä ravinnon typpiyhdisteistä, niin että nitraatin välttely ei ole aivan yksinkertaista. Ja nyt sitten nitraatti onkin rasvamaksaa torjuva hyvis?


https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 055b252c0a

Lainaa:
Tukholman Karoliinisen instituutin tutkijoiden mukaan lehtivihreän sisällyttäminen ruokavalioon todella kannattaa: sillä voidaan ehkäistä myös rasvamaksan muodostumista.
Lehtivihreän salaisuus on sen nitraatissa, jonka elimistö voi muuttaa typpioksidiksi.
Tutkijat suosittelevat vihreiden vihannesten syömistä joka päivä. Pinaatissa ja rucolassa nitraattipitoisuus on erityisen korkea.
– Tarvitaan vain noin 200 grammaa päivässä, jotta tehokas vaikutus saadaan aikaan, kertoo Mattias Carlström, yksi tutkijoista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-22 10:14:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Olisiko tämä tuo?

In dietary terms, the chosen nitrate dose corresponds to a daily intake of 100 to 300 g of a nitrate-rich vegetable, such as spinach, lettuce, or beetroot in humans

https://www.pnas.org/content/107/41/17716

Viitteistä tutkimuksessa, niin tämä on mielenkiintoinen

The emerging biology of the nitrite anion
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/164 ... t=Abstract

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-22 10:41:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Natriumnitraattia siinä käytettiin. Alkumäärityksissä sen vaikutusta testattiin ruiskuttamalla tietty annos vatsaonteloon. Muissa kokeissa sitä sekoitettiin juomaveteen. Sillä oli laskeva vaikutus myös verenpaineeseen. Lisäravinteena myytävä arginiini vapauttaa vereen myös typpioksidia ja voidaan käyttää verenpaineenhoitoon ja erektio-ongelmiin.
Punajuuri on myös hyvä nitriitin lähde. Pohjavesien nitraatti on yleensä peräisin pelloille levitetyistä lannoitteista.
Olenkin pohtinut mikä niissä dieselin tupruttamissa typen oksideissa nyt on vikana.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-23 23:30:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
MM. Nina Teichholz on twiitannut tulossa olevasta Bloomberg Opinion uutisesta "Jos kaikki ryhtyisivät kasvissyöjiksi, se vähentäisi 7,3 milj. kuolemaa vuosittain" : https://twitter.com/bopinion/status/1076703777758040065
Ninan kommentti: Paper coming out soon makes claims red meat kills. No rigorous evidence for that, only weak epidemiology. This new paper led by animal welfare activists.

Millaisiahan otsikoita tämä täällä saa aikaan #-o

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-24 09:56:07 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2018-03-07 10:57:31
Viestit: 59
Jos tuo otsikko pitäisi paikkaansa, niin lihan syöntiä todella kannattaisi lisätä, ei tämä pallo kestä yhtään vähempiä kuolemia vuosittain...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-24 22:34:08 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
:mrgreen:

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-01-02 15:51:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Nyt selvisi tämäkin?
Lihankulutus on syynä laittomiin sademetsän hakkuisiin, kertovat Greenpeacea lähellä olevat "asiantuntijat"
"Amazonin metsien hakkuut kasvavat rajusti, syynä lisääntyvä lihankulutus – lähes kaikki hakkuut laittomia"
https://yle.fi/uutiset/3-10578332

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-01-02 16:14:08 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
... tuolla saa helposti kuitattua sen, että soijan tärkein käyttökohde on sen öljyn käyttö kemianteollisuuden vihreyttäjänä ja ruokaöljynä. Puristetuista pavuista saatava valkuaispitoinen sahajauho syötetään sen jälkeen toki vaikkapa lehmille, mutta sen hinta on niin huono, että suurin osa nykyisestäkin jää käyttämättä. Eikä metsiä sen takia tarvitse kaataa...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 134 35 36 37 3851 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)