Kokistutkija F ja Helsingin Sanomat tekevät kaikkensa pitääkseen kansan tietämättömänä fruktoosin ja rasvamaksan yhteydestä.
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskus ... 642#p47642Samalla tavalla tupakkateollisuuden ostamat asiantuntijast aikanaan tekivät kaikkensa hämärtääkseen ihmisten tietoisuutta tupakan ja keuhkosyövän yhteydestä kuten myös tupakan yhteydestä keuhkoahtaumatautiin ja sydäntautiin.
Pertti Mustajoki sentään pienesti ja ohimennen kaiken diibadaaban seassa myöntää tämän Suomen kansalta pimitetyn salaisuuden Duodecimin terveyskirjastossa:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00070Lainaa:
Ravinnon laatu vaikuttaa rasvamaksan syntyyn. Etenkin fruktoosin (jota taloussokerissa on puolet) ja muiden nopeiden hiilihydraattien käyttö lisää maksan rasvoittumista. Äskettäin (2012) tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että ylipainoisilla henkilöillä sokeripitoisen virvoitusjuoman (kola-juoman) runsas käyttö puolen vuoden ajan lisäsi maksan rasvamäärää.
Fruktoosin yhteys rasvamaksaan oli samalla tavalla piilotettu diibadaaban sekaan myös aikaisemmassa Ylen jutussa:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/01/3 ... a-yleistyyLainaa:
Nuoretkaan eivät välty maksan rasvoittumiselta. Esimerkiksi hampurilaisateriat sisältävät runsaasti energiaa ja virvoitusjuomia kuluu litrakaupalla.
– Etenkin nopeasti imeytyviin sokereihin liittyy riski sairastua rasvamaksaan. Amerikkalaisissa tutkimuksissa on todettu, että rasvamaksapotilaat ovat nauttineet fruktoosilla makeutettuja virvoitusjuomia useammin kuin ne, joilla ei ole kehittynyt rasvamaksaa, kertoo Perttu Arkkila.
Suomessa fruktoosilla makeutettuja virvoitusjuomia käytetään kuitenkin suhteellisen vähän.
Viimeinen lause osoittaa, ettei jutun kirjoittaja tiedä, etttä sokerista, jolla "virvoitus"juomat Suomessa makeutetaan, puolet on fruktoosia. Korkeafruktoosisessa maissisiirapissa, jolla "virvoitutus"juomat eräissä muissa maissa, mm. Yhdysvalloissa makeutetaan, sitä on vähintään 55 prosenttia.
Harhaanjohtamisen multihuipentumaan Duodecim muutama vuosi sitten ylsi tällä jutulla:
http://www.iltalehti.fi/elintavat/20141 ... 2_el.shtmlJuttu on niin täynnä sisäisiä ristiriitaisuuksia ja epäloogisuuksia, ettei sen tarkoituksena ole voinut olla muu kuin sopan hämmentäminen. Kerrotaan, että suomalaisen tutkimuksen mukaan hedelmäsokeria paljon saavien sairastumisriski rasvamaksaan paljastui pienemmäksi (!!!!!) kuin vähiten saavien. Toisaalta kuitenkin myönnetään, että rasvamaksapotilaiden kannattaa joka tapauksessa välttää paljon fruktoosia sisältäviä ruokia ja juomia, koska fruktoosi voi rasittaa heidän maksaansa ja että myös nopeat hiilihydraatit kuten sokerilimut ja karkit ovat vältettävien listalla.
Jutussa mainitun "tutkimuksen" tekijät varmaan nauroivat koko matkan pankkiin.