ParaistenPaappa kirjoitti:
Hede vet ja inga, mina grannar får nog bröd av mej. När jag väl eldar upp ugnen steker man väl minst ett dussin limpor. Men ifall brödindustrin int har tagit fram ett smaklöst salt som di sen strör på rejält extra så tror ja nog fortfarande int att bröd e nåt problem ifall man int äter ett halvt kilo om dan... Fast kanske nån gör de också, va vet ja? Då e de ju säkert ett problem, men ja tror ändå att då har man nog större problem med dieten än bara salt...
Nå men visste du inte att näringsrekommendationerna faktiskt rekommenderar nära halvt kilo bröd om dan?
50-55 E% av kolhydrater är rätt so mycket; av vilket det mesta är typiskt antingen stärkelse - eller rent socker.
... och stärkelsen brukar man salta, annars smakar det nästan ingeting alls
Jag räknade mina dagliga saltmägnder före och efter diet byte länge sen.
Dom minskade rejält med "karppin".
Och ändå brukade jag laga mest av maten själv också; tidvis även brödet (om inte alla bakelser).
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)