Minulle annettiin D2-diagnoosi vuonna 2014, kun paastoverensokeri oli kerran 8,3, pitkäsokeri 47. Olen siitä asti saanut sen pysymään kurissa ketoruualla, eikä ole tarvinnut alkaa käyttämään tarjottua metformiinia. Viime kuukausina sekä paasto- että aterianjälkeiset verensokeriarvot on selkeästi nousseet, tänä aamuna 7,5/ kun ne aiemmin oli ~6,4-6,6 (aamunkoitto) ja ruuan jälkeiset <6. Pätkäpaastoilen vähintään 12h joka päivä, se tulee luonnostaan, kun päivällisen (klo18-19) jälkeen en enää iltapalaa kaipaa. Klo 6/8 (eläkeläisen aamut) aamukahvi mustana, vettä. Toisinaan voi-kookosöljykahvi, jos vatsantoiminta hidasta. klo 11/12 lounas voissa paistettua, lähes aina 2 munaa, 1/3 pak pekonia, joku 40g rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaalia TAI 1/2 avokadoa klo 14 kahvia ja vettä, pieni juustopala tai muutama pähkinä (2 para + 6-8 pecan) klo 18/19 päivällinen ~200g lihaa, kalaa, kanaa, maksaa + jotain näistä, ehkä sata grammaa: kaalia, ruusukaalia, pakasteparsakaalia, kukkakaalia, juuriselleritikkuja, kesäkurpitsaa, vihreitä papuja tms. Kaikki runsaassa voissa. Monesti lisään kermaa kastikkeeksi. Jälkkäriksi jugurttia (turkki. kreikkal. venäl.) ~desin verran, loraus kermaa + 7-8 vadelmaa pakkasesta. Vettä tai kuplavettä. Joskus puolilasi punaviiniä. Seuraan makroja Kostbevakningen-sovelluksessa silloin tällöin. Makrot-%: pr 18 /r 77 /hh 4, 76g /148g /18g Mikä neuvoksi, kun minusta kaikki syömiset näyttää hyvältä? Olo on virkeä mutta verensokerin nousu huolestuttaa. Liikunta on lähinnä hyötyliikuntaa, kesällä puutarha ja kasvimaa, talvella lumenkolausta, pieniä kävelylenkkejä. Paino/mitat on pysynyt lähes samana koko ajan, +-2kg.
Olisko vinkkejä kellään?
|