karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-05-14 03:13:27

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 110 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-08 07:41:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 9035
Paikkakunta: Tampere
Anonymous kirjoitti:
Päät yhteen, pauks, ja sitten tuntuu siltä että on tehnyt jotain merkittävää. Erinomainen tapa karkoittaa alottelevat karpit pois palstalta/reviiriltä ja koko touhusta.


Karpit on varsin lempeä palsta verrattuna muuhun mitä netissä liikkuu.

Anonymous kirjoitti:
Huomautan, että sinä todellakin kävit kimppuun heti ja aloit haukkumaan minua ennen kuin ehdin oikein edes mitään sanoa.


Pidän sinua pahimman luokan trollina, sillä periaatteessa keskustelu liikkuu sillä tasolla että onko grönlanninhylkeeseen perustuvassa ruokavaliossa enemmän rasvaa kuin gnu-antilooppeihin perustuvasa dieetissä ja kummalla on enemmän merkitystä, sillä ensimmäinen ajankohta jolloin voidaan edes harkita ihmisen metaboliasta puhumista on jääkausien aika Euroopassa. Sen jälkeen seuranneina 10000 vuotena on kerinnyt tulla vain jonkinlaista hienosäätöä.

Mutta en halunnut olla trollintappaja enkä kertonut sitä heti.

Anonymous kirjoitti:
Sinun mielestäsi siis ei voida erottaa väestörymää jota kutsutaan suomalaisiksi? Tuo on klisee, jota jauhettiin yhteiskuntatieteissä erittäin paljon 90-luvulla, kun postmodernismi oli vielä hengissä.


Minun mielestäni ei voida erottaa. En seurannut keskustelua 1990-luvulla kun en asunut Suomessa silloin.

Anonymous kirjoitti:
Nähdäkseni ihmisillä on useimmiten etninen identiteetti. Vai oliko ajatuksesi todellakin se, että suurta osaa suomen kansasta ei voi pitää etnisesti suomalaisina? Esimerkiksi saamelaiset, tataarit ja romanit ovat kansallisuudeltaan suomalaisia (Suomessa), mutta etnisesti jotain muuta.


Tataarit ja romanit ovat historiallisesti viimeaikaisia ilmiöitä, mutta liikehdintää on ollut kaupan muodossa jo pronssikaudelta lähtien pitkin Venäjän jokivarsia. Venäläiset pitävät itseään suomalaisten ja turkkilaisten sekoituksena. Myös skandinaaveilla on ollut voimakasta Suomeen päin suuntautuvaa liikehdintää kuin myös balteilla. Varsin yksinkertaisilla välineillä, kuten haapioilla, on taitettu pitkiä matkoja pitkin Venäjän jokia.
Geneettisestihän suomalaiset eivät eroa muista eurooppalaisista, kun taas saamelaiset eroavat.

Anonymous kirjoitti:
Voisitko hieman selventää miten vastauksesi liittyy minun kirjoitukseeni? Minähän taisin alun perin viitata juuri peuran metsästykseen. Olemmeko muka tässä eri mieltä jostakin?


Tässä emme ole eri mieltä. Saamelaiset metsästivät poroja vielä varsin myöhään. Poronhoito on yhtä moderni keksintö kuin perunapiirakka.

_________________
2003: 161,8 kg :arrow: 2006: 80kg :arrow: 2020: 171 kg
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-08 10:20:18 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Pienetär, missä olet kuullut että venäläiset pitäisivät itseään turkkilaisten ja suomalaisten sekoituksena? /reps/ :lol:

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-08 16:21:45 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-01-28 14:59:06
Viestit: 196
Paikkakunta: Helsinki
Anonymous kirjoitti:
Olin 12-13 vuotta sitten töissä sydän-teholla. Silloin annettiin sydäninfarktien liuotus hoidon yhteydessä automaattisesti magnesium-tippa pullo lisätehona. Meneillään oli laajamonikansallinen tutkimus. Kun sen tulos-raportti saatiin, siitä kävi ilmi, että teho on lopultakin nolla. Magnesium-tipan käyttö lopetettiin välittömästi tulosten selvittyä. Kaikissa ravintoaineissa on kyse monista asioista. Ei meille tyrkytetä arsenikkiakaan vaikka sitä elimistössämme luonnollisesti on. Yleensä vain marginaalinen ryhmä ihmisiä hyötyy, kentis aidosti, kenties sattumalta, tiettynä hetkenä, lyhyenä ajanjaksona annetusta hivenaineesta tai vastaavasta. Usein tällöinkin todellisesti vaikuttava aines on jokin muu, jopa useamman aineksen kombinaatio.

Koska tämä palaute on asiallinen, vastaan siihen.

Se, että magnesium ehkäisee ja suorastaan hoitaa sydän- ja verisuonitauteja, ei merkitse ilman muuta sitä, että se auttaisi sydäninfarktien liuotuksessa. Tunnetaan muita tehokkaampia liuotinaineita, joihin verrattuna magnesium saattaa olla aivan liian hidas liuotin. Magnesiumioni on on verraten pienikokoinen, mikä lisää sen kykyä sitoa pienikokoisia ligandeja (lat. ligand = sidottava) mutta heikentää sen kykyä sitoa joitakin suurikokoisia ligandeja. Sydäninfarktien hoidossa ligand(e)ina toimii (toimivat) sepelvaltimoita tukkiva(t) aine(et). Sairauksien ehkäiseminen on aina helpompaa kuin niiden hoitaminen.

Monet tieteelliset tutkimukset kuitenkin osoittavat, että magnesium ehkäisee ja suorastaan hoitaa sydän- ja verisuonitauteja, ks. esim.
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/magnesium.html
MEDLINE-tietokannassa on tuhansia tieteellisiä tutkimuksia, joiden mukaan magnesiumista on hyötyä sydänpotilaalle. Seuraavassa pari esimerkkiä: Yhdysvaltain sydänliiton (American Heart Association, AHA) tiedelehdessä suositellaan magnesiumia sydäntautien hoitoon. Erään itävaltalaisen tutkijaryhmän katsauksessa todetaan magnesiumin olevan tärkeä sydämen rytmihäiriöiden, sepelvaltimotaudin ja sydäninfarktin hoidossa. Saat esille tämän katsauksen abstraktin klikkaamalla tähän
http://wwwncbi.nlm.nih/gov/ht-bin-post/ ... 327&dopt=b.
(Itse en saa jostakin syystä ainakaan nyt abstraktia auki). Uuden tutkimuksen mukaan magnesium vaikuttaa statiinina eli se ehkäisee liian kolesterolin muodostumista maksassa.

Suomessa Kansaneläkelaitos (KELA) on julkaissut väestötutkimuksia, joiden mukaan tulevan sydänpotilaan piilevä magnesiumin puute voidaan todeta verikokeessa jo 5 vuotta ennen kliinistä sydäninfarktia. Viimeistään tässä vaiheessa puute pitäisi korjata. Yhtä hyviin tuloksiin ei päästä enää sen jälkeen, kun infarkti on jo tapahtunut.

Markku Salonen
Kemisti, aineenopettaja


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-08 19:40:37 
Lisämagnesiumin aiheena ei tieteenkään ollut itse liuotusprosessiin vaikuttaminen :P . Lähinnä tarkoituksena oil edes tässävaiheessa vaikuttaa mahdollisen puutoksen tasaamiseen. Toisaalta oli halu antaa sydänlihaksen supistusvoimaan ja sen hermotukseen lisäpuhtia ja tukea, ettei uutta hapenpuutos tilannetta tulisi esim. sydänkouristusten, rytmihäiriöiden muodossa.

Magnesium pitoinen ravinto on alakarppilaisilla monipuolisesti edustettuina liha, kala, ja juustotuotteiden, sekä erilaisten pähkinöiden, pinaatin, ja tillin ym. yrttien runsaan päivittäisen nauttimisen muodossa. Samassa kimpassa on muut vitamiini ja mineraaliaineet hyvin imeytyvässä muodossa ja toistensa imeytymistä edistävässä muodossa.

Viljatuotteissa käsittääkseni esim. mgnesiumpitoisuus on korkea, kokojyväviljassa. Eniten leseissä. Viljoja pitää aikakauan liotella, että ravintoaineet saadaan imeytyvään muotoon - ????- toiseksi hävikki jauhetuista tuotteista on hyvin nopea. Kolmanneksi lisätty makeus etc. leivonnassa käytettävät oheisainekset, ja käytettävät rasvat; ihrat. laardit ja kumppanit (tuskin mikään leivontatuote onnistuu öljyllä), vaikuttavat esim. leivässä olevan viljan todelliseen ravintoainepitoisuuteen. Harvalla meistä on oma neliviljapelto takapihalla, viljasiilo ja sopivan kokoiset jauhinkivet keittiön normivarustuksena.

Mangnaanista olisi mukava saada näpsäkkä "tietopaketti", sillä sillä taitaa magnesiumin, kromin (ja kuparinkin) lisäksi olla aika mullistavia vaikutuksia kakkostyypin diabeetikoiden valtimosairauden ja sokerien imeytymismekanismien tasapainottamisessa.

Edelleen, puutokset on hyvä ehkäistä enakkoon, mutta kohorttien täytyy olla oikeat.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-08 19:49:16 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47679
Paikkakunta: HomeSweetHome
Anonymous kirjoitti:
...Edelleen, puutokset on hyvä ehkäistä enakkoon, mutta kohorttien täytyy olla oikeat.

Joopa.

Täällä muutama säntillinen, pedantti ihminen on aikaisemmin laskenut ruokapäiväkirjoistaan hivenet ennen ja jälkeen karppauksen. Ja tulos oli sama kuin Fosterin tutkimuksissakin: kaikki ovat saaneet karpilla kaikkia tärkeitä hiveniä paremmin kuin ennen. Ja Mufaa ja Pufaakin!

Eikä se nyt mikään iso ihme ole. Siitähän on jäänyt pois lähinnä ne kaikkein köyhimmät ruoka-aineet, kuten jauhot, sokerit ja puhdistetut öljyt... kaikessa jalostamattomassa ja tuoreessa on elämälle välttämättömiä mikroja(kin) enemmän kuin ylipuhdistetussa hyllymuonassa 8)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-08 20:05:16 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-01-28 14:59:06
Viestit: 196
Paikkakunta: Helsinki
Anonymous kirjoitti:
Viljatuotteissa käsittääkseni esim. mgnesiumpitoisuus on korkea, kokojyväviljassa. Eniten leseissä. Viljoja pitää aikakauan liotella, että ravintoaineet saadaan imeytyvään muotoon - ????- toiseksi hävikki jauhetuista tuotteista on hyvin nopea. Kolmanneksi lisätty makeus etc. leivonnassa käytettävät oheisainekset, ja käytettävät rasvat; ihrat. laardit ja kumppanit (tuskin mikään leivontatuote onnistuu öljyllä), vaikuttavat esim. leivässä olevan viljan todelliseen ravintoainepitoisuuteen. Harvalla meistä on oma neliviljapelto takapihalla, viljasiilo ja sopivan kokoiset jauhinkivet keittiön normivarustuksena.

Tässäpä hyvä toteamus. Sata vuotta sitten jyvät jauhettiin tuulimyllyillä, nykyään pääasiassa sähköllä. Olisikin aihetta tutkia, menetetäänkö jauhettaessa jyvät sähköllä tai höyrymyllyillä (jos niitä enää käytetään) enemmän ravintoaineita kuin tuulimyllyillä. Metalli-ionit, kuten magnesiumionitkin, kyllä jäävät jauhon sekaan kiinteinä suoloina, koska suolojen (=ioniyhdisteiden) sulamispisteet ovat korkeita (ionisidokset kestävät kuumuutta hyvin). Kyllä suolat imeytyvät ohutsuolen seinämän läpi, mutta kokonaan toinen asia on se, ovatko magnesiumionit enää sydämen kannalta yhtä edullisessa muodossa. Sen sijaan orgaaniset ravintoaineet eivät välttämättä ole yhtä säilyviä, ne voivat ajan kuluessa muuttua toisiksi. Ydinvoiman vastustajille ja vaihtoehtoisten energiamuotojen kannattajillehan löytyisi lääketieteellinenkin peruste iskulauseelle: "Tuulimyllyt takaisin!"

Markku Salonen
Kemisti, aineenopettaja


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-08 20:22:53 
Poissa
hörhökarppi
hörhökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-03-25 21:28:23
Viestit: 3519
Paikkakunta: Maaplaneetta
Olisko muutenkin hyvä tutkia, miten teholannoitus on köyhdyttänyt maaperää?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-09 13:46:23 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-01-28 14:59:06
Viestit: 196
Paikkakunta: Helsinki
Sirutar kirjoitti:
Olisko muutenkin hyvä tutkia, miten teholannoitus on köyhdyttänyt maaperää?

Maaperän köyhtyminenhän on ongelma ilman lannoitteitakin. Sadeveden mukana huuhtoutuu hyviä ravintoaineita vesistöihin ja lopuksi mereen. Lannoitteillahan niitä voidaan korvata. Ongelmana on tässä lannoitteiden huuhtoutuminen vesistöihin suurina määrinä. Seurauksena on vesistöjen rehevöityminen, hapen kulutuksen lisääntyminen (kasvien mätäneminen kuluttaa happea) ja usein kevättalvisin kalakuolemia.

Markku Salonen
Kemisti, aineenopettaja


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-10 22:58:21 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2005-10-20 10:54:47
Viestit: 74
Paikkakunta: Länsi-Suomi
On sitä ennen geenimanipulaatiota tuotu Suomeen, "kansan nälkäkuolemalta pelastavaa herkkua" ja toista "herkkua"; herkkuja, jotka nyt kerryttävät kansalaisten rasvakerrostumia ja syrjäyttävät megnesium..etc... mineraaleja sisältävät ruoka-aineet: http://myy.helia.fi/~king2000/content/peruna.html

:wink: :wink: :wink:

Lisäys: kannattaa po linkistä tutustua seuraavien aikakausien kohdalta minkälainen ruoka oli "in" ja miksi ja kenelle:
1100 - 1600: Keskiaika; 1600 - 1722: Ruotsin suurvaltakausi; 1721 - 1809: Vapauden ja hyödyn aikakausi; 1809 - 1917: Autonomian aikakausi

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/]Kuva
[/url]


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-12-11 07:34:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 9035
Paikkakunta: Tampere
silmu kirjoitti:
On sitä ennen geenimanipulaatiota tuotu Suomeen, "kansan nälkäkuolemalta pelastavaa herkkua" ja toista "herkkua"; herkkuja, jotka nyt kerryttävät kansalaisten rasvakerrostumia ja syrjäyttävät megnesium..etc... mineraaleja sisältävät ruoka-aineet: http://myy.helia.fi/~king2000/content/peruna.html

:wink: :wink: :wink:


Lainaa:
Ruotsissa perunaa oli viljelty jo jonkin aikaa, mutta sitä ei osattu käyttää oikein. Ei ymmärretty, että mukulat ovat syötäviä.


En minäkään tahdo ymmärtää että mukulat ovat syötäviä.

Lainaa:
Perunan merkitys ymmärrettiin heti Ranskassa, ja valtio suojeli sen viljelyä monin tavoin.


Lauseen sisäinen logiikka tökkii.

Peruna on siis inkojen viha. Inkat tappavat maahantunkeutujat perunoilla. [/quote]

_________________
2003: 161,8 kg :arrow: 2006: 80kg :arrow: 2020: 171 kg
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 110 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)