karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-06-05 15:09:25

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 56 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2005-09-19 09:33:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 7505
Paikkakunta: Hanko
Luen Rosedalen kirjaa ja kaikista lukemistani karppikirjoista se on ehkä suositeltavin aloittelijalle ja vanhalle karpillekin se antaa paljon. Jos minun pitäisi ostaa vain yksi karppikirja, se olisi tämä.
Rosedale alleviivaa sitä että proteiinia ei saa syödä liikaa ja hänellä on kaava maksimiproteiinin laskemiseksi ja tulos oli ainakin minulla huomattavan pieni, 82 grammaa. Se on pienempi kuin minimiproteiinimääräni Varpun kirjan mukaan. Rosedale alleviivaa ettei hänen dieettinsä ole protskudieetti vaan rasvadieetti. On toki huomattava että annettu protskumäärä on vain ohjeellinen.
Rosedalen inhokki on maapähkinä. Suolattu maapähkinä on se, jota on tavallisesti mutusteltu iltojen iloksi jumikausien keskellä ja nyt Rosedale kertoo että se sisältää omega kuutosta. Rosedale ei hyväksy myöskään maitoa, koska imetysvaiheen jälkeen sen nauttiminen ei ole luonnollista millään nisäkkäällä ja koska siinä on laktoosia ja galaktoosia. Ihme kyllä sama luonnottomuus ei päde juustoihin. Kalsiumin saantia näistä tuotteista hän ei pidä tärkeänä, vaikka viime aikoina on osoitettu että maitotuotteitten kalsium laihduttaa.
Rosedale ei sitoudu kolmen aterian järjestelmään, vaan esimerkissä pyörittää kolmen pääaterian ja kahden välipalan systeemiä. Hän puhuu kolmesta isosta ateriasta, mutta itselläni ne tuntuvat olevan kolme pientä ateriaa. Nämä ateriat on nautittava 12 tunnin sisällä, jonka jälkeen seuraa 12 tunnin lepo syömisestä.
Keskeisempää kuin insuliinin kontrollointi Rosedalen ruokavaliossa on leptiinin kontrollointi. Onneksi näiden tavoitteiden välillä ei ole ristiriitaa.
Rosedale suosittelee 15 minuutin ripeää liikuntaa illalla, näin viimeisen aterian rasva saadaan poltettua ja elimistö vapautuu lepoa varten.
Rasvoista safa kuuluu hänen inhokkeihinsa. Tavanomaisen perustelun lisäksi hän sanoo, että safa on kaikista rasvoista vaikeimmin poltettava ja miksi syödä sitä rasvaa jota aikoo polttaa. Minä taas sanon että ihan kuin olisin kuullut tuon argumentin joskus aikaisemminkin. Varsinaisen pudotusvaiheen jälkeen Rosedale sallii safan. Rosedalen mukaan safaliha on vain kierrätettyä tärkkelystä, koska näille eläimille syötetään tärkkelystä. Hän ei puhunut mitään siitä että lampaat, saksanhirvi ja vaikkapa poro juoksevat laitumillaan vapaina.
Mufaa hän pitää hyvänä lähinnä sen takia että siitä puuttuvat pufan ja safan huonot ominaisuudet.
Rosedalen erikoisuus on pyrkimys alhaiseen ruumiinlämpöön koska se säästää ruumista. Hän tuomitsee jyrkästi dieetit joilla yritetään vaikuttaa ruumiinlämpöä kasvattavasti. (Oma kommentti: kalorilaskelmien puitteissa on kulutuksen kannalta yksi hailee onko ruumiin lämpö asteen tai jopa pari korkeampi, litran lämmittäminen asteen verran vie yhden kilokalorin ja jos ihmisessä on hulppeat 70 litraa vettä niin se olisi vasta 70 kcal siinä tapauksessa että lämpösi kohoaisi yllättäen asteen, ruumiinlämmön ylläpito vie sitäkin vähemmän).
Rosedale listaa kalat joissa on erityisen paljon omega kolmosta. Kuten tyypillistä, suuri osa kaloista on tuntemattomia suomalaisille. Tonnikalan yhteydessä hän kehottaa valitsemaan delfiinejä säästäviä tuotteita, mutta unohtaa albatrossit kokonaan. Hän suosii vapaata kalaa, mutta antaa ymmärtää että allaskasvatetuista kaloista osa olisi luomua.
Mitä tulee kananmuniin, hän kehottaa valitsemaan omega 3-munia ja vapaana temmeltäneiden kanojen munia.
Rosedale ei rajoita syömisen määrää, muta käytännössä ainoastaan mufaa voi käyttää niin paljon kuin huvittaa.
Tyypillisenä amerikkalaisena karppikirjailijana hän unohtaa koko muun maailman, mittayksiköt ovat nauloja, kuppeja, unsseja ja fahrenheiteja ja ruokatarvikkeista osa outoja ja tuotelistauksissa vain osoitteita Yhdysvaltoihin.
Viiteluettelo on asiallinen.
Mielenkiintoinen pikkutieto kirjassa oli, että 25% amerikkalaisista syö minimisaantisuositukset täyttävästi. Kuinkahan Suomessa, lapset ja vanhukset heti pois ja loput saavat liian vähän magnesiumia. Onkohan kuitukin tässä mukana, sillä minulla jää lähinnä kuitu vajaaksi.

Kuva
http://www.bookplus.fi/product.php?&isbn=006056573X

kirjan nimi otsikkoon -chiman


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 10:12:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2004-09-30 08:37:27
Viestit: 1328
Paikkakunta: Oulu
Kiitos Pienetär kirja-arvostelusta :D
Minkälaisille ihmisille/potilaille(?) kirja on tarkoitettu ja keille itse suosittelisit kyseistä kirjaa?

Pienetär kirjoitti:
Rosedalen erikoisuus on pyrkimys alhaiseen ruumiinlämpöön koska se säästää ruumista. Hän tuomitsee jyrkästi dieetit joilla yritetään vaikuttaa ruumiinlämpöä kasvattavasti. (Oma kommentti: kalorilaskelmien puitteissa on kulutuksen kannalta yksi hailee onko ruumiin lämpö asteen tai jopa pari korkeampi, litran lämmittäminen asteen verran vie yhden kilokalorin ja jos ihmisessä on hulppeat 70 litraa vettä niin se olisi vasta 70 kcal siinä tapauksessa että lämpösi kohoaisi yllättäen asteen, ruumiinlämmön ylläpito vie sitäkin vähemmän).


Vai olisikohan niin, ettei Rosedale tarkoittanutkaan tätä kalorinkulutuksen kautta (laihduttajille) vaan nimenomaa sen kautta, mikä on terveellistä? Alhaisessa ruumiinlämmössähän aineenvaihdunnan reaktiot hidastuvat eikä kyseisiin reaktioihin kulu yhtä paljon energiaa. Toisaalta taas ruumiinlämpötilalla on lineaarinen yhteys mm. kortisolin tuotantoon ja tässä suhteessa matalampi ruumiinlämpö on toivottavampaa... :roll:


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rosedale
ViestiLähetetty: 2005-09-19 11:51:04 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
Pienetär kirjoitti:
(Oma kommentti: kalorilaskelmien puitteissa on kulutuksen kannalta yksi hailee onko ruumiin lämpö asteen tai jopa pari korkeampi, litran lämmittäminen asteen verran vie yhden kilokalorin ja jos ihmisessä on hulppeat 70 litraa vettä niin se olisi vasta 70 kcal siinä tapauksessa että lämpösi kohoaisi yllättäen asteen, ruumiinlämmön ylläpito vie sitäkin vähemmän).


Tätä kritisoin: Sinänsä tuo 70kg vettä, 1 aste ja 70kcal on ihan oikein mutta siihen se sitten jääkin.

nimenomaan ruumiinlämmön ylläpitäminen se energiaa kuluttaa. Se on suurin siivu perusaineenvaihdunnassa. Suurempi kuin esim kohtuullisen tavanomaisen elämän normaalin liikkumisen aiheuttama lisäenergian tarve.
Lähinnä suurimmat tekijät ovat lämpösäteily ja veden haihduttaminen sekä tietenkin jossain määrin ympäröivän ilman konvektio ja johtuminen (esim jalkapohjasta lattiaan tmv) ja ihan minimaalisina virtoina eritteet ja vaikkapa keuhkoissa käyneen kaasun lämmitys (ja siis siihen samalla lisätty höyrystettyn veden faasimuutosenergia (ne on isoja energioita joista isommissa mittakaavoissa saa havaintoja vaikkapa myrskyjen ja sääilmiöiden osalta joissa juuri tämä faasimuutosenergia on hyvin merkittävä perustekijä)) . Hmm...ai että jos ei hikoile tai siis haihduta ja iho suljettaisiin vaikka muovipinnoitteella... juu sopii kokeilla. ;) haihdutusteitä on muitakin, kuten esim keuhkot. (tässä onkin yksi syy miksi jatkuva oleskelu 40 asteisessa ympäristössä (säteily ja johtumisympäristö) jossa lisäksi suhteellinen kosteus olisi 100% olisi ihmiselle suoraan sanottuna aika hankala. Olikohan tuo ruumiinlämmön ylläpito luokkaa 60% perusmetaboliasta noin tavanomaisissa oleskeluolosuhteissa. Yhden asteen core (ydin) lämpötilan nousu (jossain normiolosuhteessa jonka parametrejä en muista) oli noin 10% lisä perusmetaboliaan (BMR).

Opettavainen havaintokoe on seuraava: mene tilaan jossa kaastepiste ja kaiken ympäröivän lämpötila on 40 Celsius astetta ja että siis ilma valmiiksi sisältää maksimaalisen määrän vesikaasua (suht kosteus tasan 100%). Oleskele siinä tilassa 24h ja ihan sama vaattein tai ilman. (huolehdi siitä että joku on tarkakilemassa ja valmiina pelastustoimiin tarvittaessa mikäli elintoiminnot alkaisivat brakata termisistä syistä)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 11:54:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-29 11:39:27
Viestit: 15009
Paikkakunta: Helsinki
Oma Rosedaleni on yhä elektronisessa muodossa vanhassa läppärissa, eli muistin varassa: Rodedale hoitaa diabeetikkoja ja kehitellessään heille sopivaa ruokavaliota huomasi, että sillä myös laihtuu. Aikaisemmin hän puhui insuliinista, nyt on leptiini vaihtunut samoihin lauseisii, mutta, niinkuin Pienetär totesi, se ei ole ristiriidassa.

Safa kammoinen on, mutta muuta rasvaa sitten sitäkin enemmän. Minusta se on vahän niin, että jenkkien safat tulee niin huonossa paketissa, että niitä ei ole hyvä syödä. Kyllä riista muistaakseni oli sallittujen listalla, mutta maininnalla riista, eikä eri eläimiä erikseen listattuna.

Siitä lämpötilasta: Hän kun varoittelee liiasta proteiinista muutenkin ja lisäksi mainitsee runsaan proteiinin syönnin kohottavan kehon lämpötilaa (ruumiin lämpötila nousee krematoriossa) ja olevan kehoa vanhentavaa. En nyt muistinvaraisesti lähde kirjoittamaan mihin kaikkeen se vaikuttaisi. Sehän me on täälläkin monta kertaa todettu, että runsaasti proteiinia syövä availee ikkunoita teepaitasillaan, kun lowfattaajat palelee villapaidoissa.

_________________
"Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat." Rosedale
"I will never be hungry again"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 11:56:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-29 11:39:27
Viestit: 15009
Paikkakunta: Helsinki
Rosedale viis veisaa kaloreista. Nälänhallinta ja sitä kautta aika vähän syöminen on pointti. Ja tuo sigissäni oleva lause.

_________________
"Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat." Rosedale
"I will never be hungry again"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 11:59:19 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
Juuri niin ja se on se "pointti" ; ja muutenkin Rosedale puhuu "viisaita sanoja" ;)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 12:16:33 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
Elka kirjoitti:
Sehän me on täälläkin monta kertaa todettu, että runsaasti proteiinia syövä availee ikkunoita teepaitasillaan, kun lowfattaajat palelee villapaidoissa.


Siis hetkinen... missä tuon logiikka on. Toisella puolella on proteiini ja toisella puolella onkin rasva. Molemmilla puolilla on lämpötila. Miksi se minusta ontuu kuin... eikös se sopiva olo tuon mukaan saada silloin highprot lowfat yhdistelmällä... vai eikö sittenkään ... *juu oli ihan pakko* *naur*


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 12:27:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-29 11:39:27
Viestit: 15009
Paikkakunta: Helsinki
Pappa kirjoitti:
Elka kirjoitti:
Sehän me on täälläkin monta kertaa todettu, että runsaasti proteiinia syövä availee ikkunoita teepaitasillaan, kun lowfattaajat palelee villapaidoissa.


Siis hetkinen... missä tuon logiikka on. Toisella puolella on proteiini ja toisella puolella onkin rasva. Molemmilla puolilla on lämpötila. Miksi se minusta ontuu kuin... eikös se sopiva olo tuon mukaan saada silloin highprot lowfat yhdistelmällä... vai eikö sittenkään ... *juu oli ihan pakko* *naur*


Sen logiikka on siinä, että ei kannata yrittää korvata keskuslämmitystä syömällä hirveästi proteiinia. Ja lowfattajat kun saavat liian vähän proteiinia välttäessään "piilorasvoja". :lol:

_________________
"Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat." Rosedale
"I will never be hungry again"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 12:40:12 
Poissa
blondikarppi
blondikarppi

Liittynyt: 2005-02-15 03:06:15
Viestit: 2084
Paikkakunta: Helsinki
Eikö olekin niin että tätä Rosendalea on vain englanninkielisenä? Ei suomennosta siis?

Surullisena totean että varmaankin tarvitsisin Rosendalea juuri nyt mutta lukematta jää suomennoksen markkinoille pääsyyn asti; "asiaenglantini" on niin kömpelöä :cry: .

_________________
"aina pitää ainakin kysyä kuuluvasti"mitä?""


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 14:01:27 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Siis safa ja pufa pannassa, proteiinia vain vähänlaisesti kuten hiilaria myös, joten päivittäinen energia pitäisi saada lähes pelkästään mufasta? Jotenkin tää ei toimi.

15 min rivakkaa liikuntaa illalla ehkäisee tehokkaasti nukahtamista.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 14:29:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-29 11:39:27
Viestit: 15009
Paikkakunta: Helsinki
Mirka kirjoitti:
Siis safa ja pufa pannassa, proteiinia vain vähänlaisesti kuten hiilaria myös, joten päivittäinen energia pitäisi saada lähes pelkästään mufasta? Jotenkin tää ei toimi.

15 min rivakkaa liikuntaa illalla ehkäisee tehokkaasti nukahtamista.


No ei ne safa ja pufa kokonaan pannassa ole. Ja proteiinia paljon enemmän kuin hiilaria. Eikä se liikunta muistaakseni ollut rivakkaa vaan rauhallista, koska Rosedale varoittelee insuliiniresistenttejä liiasta liikunnasta ennen kuin rasvanpoltto on saatu käyntiin. Ja olen samaa mieltä liikunnan vaikutuksesta uneen.

Rosedalen ruokavaliolla kuitenkin osa päivittäisestä ravinnosta on tarkoitus ottaa omasta kuormasta, niin ei sitä mufaakaan niin hirveästi tule. :wink:

_________________
"Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat." Rosedale
"I will never be hungry again"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 16:32:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-06-30 14:01:48
Viestit: 694
Mirka kirjoitti:
Siis safa ja pufa pannassa, proteiinia vain vähänlaisesti kuten hiilaria myös, joten päivittäinen energia pitäisi saada lähes pelkästään mufasta? Jotenkin tää ei toimi.

15 min rivakkaa liikuntaa illalla ehkäisee tehokkaasti nukahtamista.

Eh... olisiko noihin termeihin mahdollista saada selvennystä ;)? (safa, pufa, mufa)
---
Olen tähän mennessä kuitenkin itse jo selvittänyt, mitä metabolia, hypoglykemia, insuliiniresistenssi ja lipogeneesi tarkoittavat :mrgreen:...

_________________
Tekemällä oppii.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 17:16:28 
Poissa
ylläpitokarppi
ylläpitokarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-27 10:00:44
Viestit: 5088
Paikkakunta: Helsinki
Linnea kirjoitti:
Eh... olisiko noihin termeihin mahdollista saada selvennystä ;)? (safa, pufa, mufa)

Toki :)

SAFA, Saturated Fatty Acid = tyydyttynyt rasvahappo
MUFA, Monounsaturated Fatty Acid = yksittäistyydyttymätön rasvahappo
PUFA, Polyunsaturated Fatty Acid = monityydyttymätön rasvahappo

AcronymFinder auttaa kaikenlaisissa lyhenteissä.

_________________
Hyväkarppaava harrastelija.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 17:50:43 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Ai ettei sitä mufaakaan paljoa? Se on sitten Very Low Calory Diet?!

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 18:17:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-29 11:39:27
Viestit: 15009
Paikkakunta: Helsinki
Mirka kirjoitti:
Ai ettei sitä mufaakaan paljoa? Se on sitten Very Low Calory Diet?!


Se on Ei Saa Olla Nälkä Diet, joka viis veisaa kaloreista. Mutta varsinainen energianlähde on mufa ja omat varastorasvat. Hyviä hiilareita, että saa vitamiineja ja flavonoideja, yms., en nyt muista ylärajaa, mutta ei se ihan Atkinsin induktiolla mene. Mutta ei anna hiilarigrammarajoja (muistaakseni) vaan on listoja kielletyistä ja sallituista ruoka-aineista. Kalarasvoja ja muita välttämättömiä tarpeeksi, muttei härskiintymään ja protskuja juuri ja juuri tarpeeksi, muttei sokeriksi asti. Voisi myös sanoa Insuliinit Mahdollisimman Alas Diet tai Sokerikäyttöisestä Rasvakäyttöiseksi Diet.

_________________
"Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat." Rosedale
"I will never be hungry again"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 21:43:40 
Poissa
blondikarppi
blondikarppi

Liittynyt: 2005-02-15 03:06:15
Viestit: 2084
Paikkakunta: Helsinki
Kysyy tyhmiä mutta kun yritän joitain tiedonrippeitä kerätä :oops: ;

1. Millai sä, Pienetär, määrittelit ittelles ton proteiinimäärän? Millä ihannepainolla? (Sähän haluut "alemmas" (61 kg) kuin minä (75 kg) vaikka ollaan yhtä pitkiä)

2. Millaiset on noi Ron Rosedalen suhteet proteiini/hiilihydraatit/rasva? Noin suurinpiirtein? Onko siinä kirjassa tollaisia mittasuhteita?

Täällähän on joku (Elka?) aiemminkin siteerannu ja kommentoinu ongelmatapauksia Rosedalen oppejen kannalta, minulle niitä juttuja on jäänyt mieleen . Ehkä niissä olisi minulle jotain "itua", tällä hetkellä vaan toi ~80 grm. tuntuu tosi vähältä (enkä todellakaan tiedä pysyykö nälkä pois; päinvastoin 1 vrk:n kokeilun jälkeen tuntuu että on koko ajan huikova olo :shock: ,,,)

Kiittelisin kovasti vastauksista!

_________________
"aina pitää ainakin kysyä kuuluvasti"mitä?""


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-19 22:04:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-29 11:39:27
Viestit: 15009
Paikkakunta: Helsinki
Oletko pitänyt ruokapäiväkirjaa. On helpompi Rosedaleistaa syömisiä, jos on joku lähtökohta. Olen jonkun verran kommentoinut ja vastannut YV:llä, jos joku on lähettänyt syömisiään. En ehdi/jaksa lukea ruokapäiväkirjaosiota, mutta vastaan kyllä kaikkiin YV-kysymyksiin.

_________________
"Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat." Rosedale
"I will never be hungry again"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-20 00:29:03 
Poissa
blondikarppi
blondikarppi

Liittynyt: 2005-02-15 03:06:15
Viestit: 2084
Paikkakunta: Helsinki
/\ /\ En ole vars. pitänyt ruokapäiväkirjaa mutta tietysti tarkkaillut mitenköhän se päivän aikana koostuu .

Ainoa paikka jossa olen laskenut vuorokautista kertymää on ollut Virtuaaliravintola (silloin tällöin); ymmärrän toki että se on epätarkka mutta soveltaen se antanee jonkinlaisen kokonaiskuvan päivittäisestä energiansaannista ja mittasuhteista? Lähinnä siis jonkilaista tsekkausta, ja myöskin "herättelyä" että missä vois olla vikaa. (Aika kivasti on pysynyt ilman kummempia viilailuja hiilihydraatit n.25-35 grm/vrk ja rasvan osuus 60-70%, siis~).

Selkeitä "sekoiluja" on ollu kerman kanssa viim. keväänä. Ja ihan kun musta tuntuis että (ei saa nauraa :oops: ) jotenkin olis salakavalasti hiipinyt liikaa suklaata ja suolapähkinöitä kesän aikana menuhun (ne on jo karsittu pois pari viikkoa sitten).

Pähkinöitä,jyviä,siemeniä menis enemmänkin mutta en viitsi; menis liikaakin. Kaikki kalat (silakat, lohi, muikut, sei, tonnikala,siika,makrillit (ei kilohaili; se maistuu miljoonakalalle) ym) menee alas ja melkein päivittäin jotain kalaa. Lihana menee muutoin possut, kanat, naudat, makkarat,,, kaikki mikä pöytään osuu :D .

Maitoa kahviin. N. 2 dl maustamatonta jugurttia päivässä. Hyvin harvoin(!) kuivaa varrasleipää. Päivittäin hieman marjoja tai pari omenaa. Kaikkia kaaleja jatkuvasti raakana, wokattuna, keitettynä,,, Sieniä. Kauraleseitä. Pellavansiemeniä. Lanttua, kesäkurpitsaa, kurkkua ja salaatteja. Muutamia mukeja kahvia.

Rasvat tulee myös kotitekoisesta majoneesista (kukahan sen ihanan reseptin laittoi tonne resepteihin?), joitain munia viikoittain, joskus oliiviöljyä ja paistamiseen voita tai öljyä. Juustoja menis enemmänkin mutta yritän kuitenkin pidättäytyä normaalisti edes kohtuudessa(helmasynti :oops:).

Ja vielä vettä 1-3 ltr/pvä.

Tää tilitys tuli nyt tässä tälläisenä sekametelisoppana mutta näistä tuo syömiseni pääpiirteittäin koostuu.

Voisin, jos kerran viitsit kommentoida, lähettää yv:nä tarkempaa versiota jos edes hitusen tietäisin joitain suhteita mihin voisi yrittää pyrkiä (siis hh/rasvat/prodet). Voisin ikäänkuin kokeilla esim. muutaman viikon että miten sujuu; tämänhetkinen olo ei voi olla se mihin pitää pyrkiä; muistuttaa AIVAN LIIKAA Painonvartijoiden kitudiettioloa :lol: :lol: ! (rasvaa lisää? manteleita? Hiilareita lisää?)

Kiitoksia kommenteista. Sori että tuli tämmönen pulputus :lol: :oops: mutta olin jo todella aiemmin kiinnittänyt huomiota tosiaan noihin kalaöljy-juttuihin ja oli mielenkiinto heränny.

Ai niin; tärkeä unohtui: vuorokautinen kalorimäärä ollu normaalisti n.1500-1700, erittäin ruumiillinen työ, melkein joka päivä lisäksi jotain liikuntaa ja mitat 177,5/97kg.

Voit jo vastata yv:nä jos siltä tuntuu :lol: !

_________________
"aina pitää ainakin kysyä kuuluvasti"mitä?""


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-20 01:37:09 
Poissa
blondikarppi
blondikarppi

Liittynyt: 2005-02-15 03:06:15
Viestit: 2084
Paikkakunta: Helsinki
ja vielä: luin tota "Miks mä en laihdu?"-ketjua: Taidankin nyt ihan ekaks tarkkailla tota rasvan määrää uudelleen tän pienennetyn proteiini-määrän kanssa. Saattaapi olla että se jää nyt sitten liian pieneksi.

Tarkkailen tilannetta.

Mutta jos joku vielä voisi kuitenkin laittaa (jos sellaisia ylipäätään on) mulle jotkut Rosedalin suhteet?

Kiitos taas.

_________________
"aina pitää ainakin kysyä kuuluvasti"mitä?""


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2005-09-20 09:20:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 7505
Paikkakunta: Hanko
Mari J kirjoitti:
Kiitos Pienetär kirja-arvostelusta :D
Minkälaisille ihmisille/potilaille(?) kirja on tarkoitettu ja keille itse suosittelisit kyseistä kirjaa?:


Tähän on jo paljolti vastattukin.
Minä suosittelisin kirjaa kaikille karppaajille, mutta erityisesti se on suositeltu niille joilla jumittaa karppaus liiallisen proteiinin saannin tai liiallisten näläntunteiden takia.
Rosedale puhuu halveksuvaan sävyyn "syö niin paljon prodea kuin haluat" - karppausguruista.

Mari J kirjoitti:
Vai olisikohan niin, ettei Rosedale tarkoittanutkaan tätä kalorinkulutuksen kautta (laihduttajille) vaan nimenomaa sen kautta, mikä on terveellistä?


Nimenomaan.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 56 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)