karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 06:32:37

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 27 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2007-03-09 16:29:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-07 19:59:06
Viestit: 2539
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx ... 125416&s=1

Aivan upea, todella mielenkiintoinen kirja, etenkin kreikanhulluille. Soveltuvin osin varsin karppikin. Adlibriksessä kirja maksaa vain puolet siitä, mitä esim. Suomalainen kirjakauppa nyhtää. (Akateemisessa hinta on kolmenkympin korvilla.)

_________________
Kuva

Carpe diem, carp in dies


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-03-13 14:15:43 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Tuo onkin ollut mielessä katsoa. Kun hyväksi väität niin pistän miehen ostamaan.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-22 09:47:40 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Vihdoinkin ostettu ja pääosin luettukin. Mahtava kirja! Palaan kommentoimaan kun ennätän.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-24 16:04:40 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Kaiken kaikkiaan loistavan monipuolinen kirja Kreetan ruokahistoriaa, ihmisiä tarinoineen ja ohjeineen, raaka-ainekuvauksineen ja ravitsemustakin on käsitelty. Ohjeet ovat välimerellistä paleomeininkiä hapanjyvineen, hortineen ja lehtikaaleineen.

Kreetalla syödään kirjan mukaan enemmän öljyä ja vähemmän viljaa kuin muualla Kreikassa, eikä se kuvausten perusteella tunnu mahdottomalta. Lihan käyttö tuntuu perheissä vaihtelevan. Paastot noudatetaan, ellei -mikä on varsin luultavaa -kirjaan anneta hieman idealisoitua kuvaa.

Vuodelta 2003 annetaan tilastoa, jonka mukaan kreikkalaiset naiset syövät päivittäin vihanneksia 500 g (hihi) maitotuotteita 190 g (pääosin juustoa ja jugurttia), perunaa 65 g (ei ole paljon), leipää 140 g (mutta kreetalaiset ilmeisesti siis vähemmän), hedelmiä 360 g, (huomiattava että suurin osa siitä on vetisiä meloneja ja sitruksia, tulee äkkiä täyteen), munaa 14 g (surkeaa), sokeria 20 g, lihaa 90 g, kalaa mahtavat 16 g, palkokasveja 7 g (kuullostaa vähältä) oliiviöljyä 40 g.

Mufaa 47 g (lienee mahdollista) pufaa 12 g, safaa 27 g.

Ihmettelen safan alhaista määrää tiedetyllä juuston ja täysrasvaisen jugurtin kulutuksen perusteella. Onko esim.oliiviöljyn safaa laskettu mukaan lainkaan?Kun lihankin safa pitäisi jonnekin mahtua.

Kalan kulutus oli jännä juttu. Vastoin varhaisempia käsityksiä uudet arkeologiset ruukkututkimukset ovat osoittaneet, että minolaisella kaudella lihaa syötiin runsaasti, sekä kasvatettua että riistaa, ja kalaa ei käytännössä lainkaan. Vain kahden mahtimiehen haudasta on löytynyt viitteitä kalan syömiseen, on jopa pohdittu mahdollisuutta että se olisi ollut tabu. Ulkomaankauppa Egyptiin ja Lähi-Itään oli vilkasta, Kreeta välitti Persian kulinaarisia vaikutteita länteen. Vietiin öljyä, viiniä, mausteita, rohtoja, tuotiin ilmeisesti viljaa. Lähiruoka yhdistyi ulkomaiseen elintarvikekauppaan siis.

Antiikin aikana lihan syöminen alkoi vähetä, vilja oli pitkälti tuontitavaraa kuten jo minolaiskaudella (Egyptistä arvaan). Rannikolta sai sentään ohraa, joka rahvaan perusvilja. 300-luvulla bysanttilaisella kaudella vakiinnutettiin paastot, jotka säätelivät voimakkaasti niin lihan kuin kalankin syömistä. Kuitenkin, mustekalat (seepiat, kalmarit), merisiilit, kotilot ja etanat olivat paastosäännön ulkopuolella kun eivät kuulu selkärankaisiin. Paastotessakin siis eläinproteiinia tuli jonkin verran.

Myöhempinä aikoina kalan käyttö on vähitellen lisääntynyt, ensin suolatun kapakalan (norjalaista turskaa, arvaan) ja viime vuosikymmeninä pakastekalan muodossa. Tuoretta kalaakin kalastetaan, mutta määrät ovat pienet, ja hinnat katossa (30 e/kg aivan tyypillinen). Vonkaleen kantaminen kotiin onkin sitten miehekäs teko. Mutta oliiviöljyn omegasuhteita ei kala korjaa, vaan saksanpähkinät ja yllättäen portulakka. Siinä on alfalinoleenihappoa ja sitä kasvaa rikkakasvina kaikkialla. Jokaisella pihalla kuulemma paikassa jossa vesihana vuotaa. :D

Juustonkäyttö perustuu siihen, että lampaiden ja vuohien paras lypsykausi osuu juuri Suuren paaston aikaan jolloin maito on kielletty. Viljellyillä vihanneksilla on verraten vähäinen osuus ravinnossa, koska kasvukausi rajoittuu talveen kesän kuivuuden ja vesipulan vuoksi. Palkokasvit esiintyvät kuvauksissa vahvasti, siksi tilaston 7 g tuntuu vähältä yhdistettynä sekä vähäiseen lihaan että kalaan. Ilmeisesti juusto on myös keskeisiä proteiinilähteitä.

Liha vaihteli kovasti perheittäin. Naudanlihan osuus on vähäistä, lammasta ja vuohta osa saa omasta takaa, sikaan suhde vaihtelee, kanat ja kanit mainitaan usein.

Öljyä nelihenkinen kreetalaisperhe kuluttaa muutamankin lähteen mukaan 150 kg vuodessa (mitähän se olisi litroissa? 180 ?) Se on henkeä kohti yli desin päivässä eli yli tuplaten tuon virallisen koko Kreikan tilaston. Osa varmaankin jää lautasille, mutta paljon silti kun paastopäivinä öljyn pitäisi olla kielletty, ainakin periaatteessa.

Kirjan kirjoittaja oli vahvasti kannalla, että muuta kuin neitsytoliivia ei kannata käyttää, että se nimenomaan kuuluu ensisijaisesti paistamiseen, ja että eräät antioksidantit kuumennuksessa vain aktivoituvat.

Kirjan perusteella paljon on yhteistä Kiinan ruokahistoriiaan: Alussa lihapadat tyypillisin ruoka, vähitellen lihan osuus vähenee (väestötiheyden lisääntyessä) kasvaakseen aina taloudellisesti parempina vuosina. Uuniruokien vähyys, peruslähtökohta on, että kasvikset ja mahdollinen elukka yhdessä pannuun öljyyn paistumaan. Kattauskin näyttää melko samalta (joo puikot puuttuu), pointtina että ruokalajit kootaan pöytään omissa vadeissaan kaikille yhteisesti, ei yksilöannoksina kuten länsimaisissa ravintoloissa (mikä muuten on myöhäinen venäläinen innovaatio).

GI-näkäkulmaa vilahtelee tämän tästä.

Lisäys: Ai niin, kirjoittajan mukaan hollantilaisissa kasvihuonetomaateissa ei ole lykopeeniä. Mikä tahansa ketsuppi tai tölkkimurska on parempi.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-24 17:37:46 
Poissa
ylläpitokarppi
ylläpitokarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-27 10:00:44
Viestit: 5088
Paikkakunta: Helsinki
Kiitokset referaatista, mielenkiintoista.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-24 17:45:28 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Mielelläni kuulisin muidenkin kirjan lukeneiden kommentteja. Makarios? Onko muita?

Yksi esiin nouseva seikka on happamuus. Lähes joka ruokaan tulee joko sitruunamehua tai viinietikkaa, näilläkin hiilarikuormaa lasketaan. Makeat kahvileivät ja jälkiruoat kuuluvat ainoastaan juhliin. Hedelmiä syödään joko jälkiruoaksi (zone) tai aterioista erikseen välipaloina (monty) tai sekä että.

On siellä juttuja joita en aivan osta: Pavuissa on haitallista kolesterolia, siksi papujen rinnalla pitää syödä vähän kalaa sitä kompensoimaan. :roll:

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-24 19:49:52 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kiitos referaatista!
Mirka kirjoitti:
On siellä juttuja joita en aivan osta: Pavuissa on haitallista kolesterolia, siksi papujen rinnalla pitää syödä vähän kalaa sitä kompensoimaan. :roll:

Eipä tuota tarvitse ostaakaan. Kolesterolia ei ole kuin eläinkunnan tuotteissa.
Sen sijaan kalalla saisi tasapainotettua palkokasvien ja viljojen sisältämien rasvojen hankalaa omegasuhdetta?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-24 19:53:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-29 11:39:27
Viestit: 15013
Paikkakunta: Helsinki
els kirjoitti:
Kiitos referaatista!
Mirka kirjoitti:
On siellä juttuja joita en aivan osta: Pavuissa on haitallista kolesterolia, siksi papujen rinnalla pitää syödä vähän kalaa sitä kompensoimaan. :roll:

Eipä tuota tarvitse ostaakaan. Kolesterolia ei ole kuin eläinkunnan tuotteissa.
Sen sijaan kalalla saisi tasapainotettua palkokasvien ja viljojen sisältämien rasvojen hankalaa omegasuhdetta?


Oliskohan käännösmoka? Vai luitko Mirka alkukielellä? (ref. se "opettelin kiinaa voidakseni lukea keittokirjoja alkukielellä"). En mitenkään halua mollata kääntäjien ammattitaitoa, vaan sitä, että aina on kiire kiire kiire ja joskus vain on sokea omille virheilleen.

_________________
"Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat." Rosedale
"I will never be hungry again"


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 08:13:26 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Kirja on kirjoitettu suomeksi, mutta voi hyvinkin olla tekijän tai vielä todennäköisemmin tekijän haastateltavan lapsus. Omista välimerellisistä tuttavistani tiedän, että kaikenlaista kuulee ihan fiksujen ihmisten suusta. Kuten, että hedelmä viinin kera nautittuna moninkertaistaa alkoholimäärän, kun hedelmän sokerit käyvät vatsassa alkoholiksi, ja paljon muuta. (Tämäkin piirre yhidstää välimeriläisiä ja kiinalaisia.)

Se on ehkä kääntöpuoli sille, että maailmankuva rakentuu yhä vahvasti perinteelle eikä medialle kuten meillä. Ruokaperinnettä siirtäneiden vanhojen matronien lukutaito on useinkin puutteellinen. Mistä sitten seuraa erittäin paljon hyvääkin, eivät ole markkinavoimien ja virallistahojen niin helposti ohjailemia kuin suomalaiset.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 09:09:35 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Takuuvarmasti biasoitunutta näkökulmaa kirja tarjoaa oliiviöljyyn. -Ja minusta niin pitääkin, tässä kontekstissa. Muuten kirjalla ei olisi aitokreetalaisuuden kanssa mitään tekemistä. :D

Muutamia poimintoja: Kreetan oliiviöljy on maailman parasta (enkös samaa kuullut Lesboksesta ym.) Perusteluna mm. että ekstravergineä tuotannosta on 97 %, kun taas Espanjassa vain 20 % ja Italiassa 30 %. Ilmeisestikin huomattava osa näiden maiden pullottamasta ja myymästä extrasta on ostettu Kreikasta ja sekoitettu paikallisiin.

Raffinoidut öljyt tyrmää raaka-aineesta riippumatta (kuten pelkkä Olive oil). Suomessa myytyjen oliiviöljyjen merkkijohtajat haukkuu (niin myös HS testiryhmä) kuten myös halpatuontiöljyt (HS kehui suurten ketjujen omat brandit). Keltainen väri kertoo kypsistä oliiveista, joissa hapettumisprosessi on alkanut, vihreissä on runsaammin antioksidantteja ja alhaisempi hapettuneiden rasvahappojen osuus. Olliviöljymaistiaista seuraava kurkunpään ärtyminen, jopa yskänpuuska, kuuluu ilman muuta asiaan. Stockalle on huhun mukaan sillä perusteella palautettu öljyjä muka viallisina.

Savuamispiste oliiviöljyllä on 210 astetta kun se voilla ja siemenöljyillä on alle 180 astetta, joten paistamiseen siis tämän lähteen mukaan oliiviöljy sopii voita paremmin. (Totta, ranskalaisetkin kirkastavat voiöljyn ennen kovempaa käristämistä). Karsinogeenien suhteen oliiviöljy kestää 12-14 kuumennuskertaa, kun siemenöljyt vain 1-2. Monet antioksidantit sietävät kuumuutta hyvin ja eräät jopa tehostuvat.

Tekijä suosii korkeaa lämpötilaa paistamisessa (kuten kiinalaisetkin). Se pitää vihannekset kiinteinä ja estää mussaantumisen/vihanneksen nesteiden valumisen pannuun ja kärtsäämisen kiinni. (Kompensaationa on vastaavasti lyhyempi kuumennusaika, Mirkan huomautus) Vastapaistettua ruokaa ei voi syödä heti 200-asteisena vaan se saa jäähtyä vadilla, jopa haaleaksi. (Thaimaa!)

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:00:56 
Poissa
kermakarppi
kermakarppi

Liittynyt: 2004-11-07 14:24:13
Viestit: 6649
Mirka kirjoitti:
Muutamia poimintoja: Kreetan oliiviöljy on maailman parasta (enkös samaa kuullut Lesboksesta ym.) Perusteluna mm. että ekstravergineä tuotannosta on 97 %, kun taas Espanjassa vain 20 % ja Italiassa 30 %. Ilmeisestikin huomattava osa näiden maiden pullottamasta ja myymästä extrasta on ostettu Kreikasta ja sekoitettu paikallisiin.


Koska kirjan kirjoittaja on osakkaana kreetalaisia öljyjä maahantuovassa yrityksessa, hän luonnollisesti korostaa kreetalaisten öljyjen paremmuutta. Eikä siinä mitään, hyviä ne ovatkin. Mutta väittäisin, että sama koskee koko Kreikkaa ja varsinkin kaikkia suurimpia saaria.

Ellen ihan väärin muista, Kreikka vie oliiviöljyä eniten - yllätys yllätys - Italiaan, jossa sitä käytetään nimeomaan oman öljyn laadun parantamiseen. Ja kunhan vain ei samaan maahan olisi mennyt myös lamppuöljylaatuisesta öljystä melkoinen osa.

Unohtiko Gialitaki muuten pähkinät ja siemenet johonkin? Esimerkiksi manteliahan esimerkiksi kasvaa Kreetalla liki jokaisessa pihassa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:16:15 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Minulla on kästiys, että suunnilleen jokainen öljyä kasvattava kylä pitää omaansa maailman parhaana. Olisiko siinä yksi pitkän iän salaisuuksista?

Kirjalla on todellakin kaupalliset kytkentänsä. Mutta ne on tuotu esille miellyttävällä tavalla häpämättä, makeilematta. Ja mitä Kreeta olisikaan ilman kauppaa? Jo minolaiskaudelta lähtien kauppa on ollut keskeinen elinkeino. Eikä vähiten oliiviöljy. Omien tuotteiden hehkutus on maltillista, eikä kilpailijoita haukuta, kuten hyvään kauppiasmoraaliin kuuluukin.

Mantelit, saksanpänkinät ja pistaasi mainitaan kukin omana kappaleenaan, mutta ei kovin monisanaisesti, hedelmien joukossa.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:21:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-07 19:59:06
Viestit: 2539
Mirka kirjoitti:
Minulla on kästiys, että suunnilleen jokainen öljyä kasvattava kylä pitää omaansa maailman parhaana. Olisiko siinä yksi pitkän iän salaisuuksista?


Sa se! Suomessahan ei saa olla mistään saavutuksista ylpeä, ja toisten menestys on kirous - kaupallisuudesta puhumattakaan.

_________________
Kuva

Carpe diem, carp in dies


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:23:39 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Makarios kirjoitti:
Mirka kirjoitti:
Minulla on kästiys, että suunnilleen jokainen öljyä kasvattava kylä pitää omaansa maailman parhaana. Olisiko siinä yksi pitkän iän salaisuuksista?

Sa se! Suomessahan ei saa olla mistään saavutuksista ylpeä, ja toisten menestys on kirous - kaupallisuudesta puhumattakaan.

Jepjep. Täällä saa rasvoistakin hypettää vain sitä ulkomaista oliiviöljyä...


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:34:55 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Kuka on kieltänyt hypettämästä maitorasvaa? En minä ainakaan. Ennemmin täällä on ollut vallalla lähiruokavaatimus. Saako kreetalaisia manteleita kehua? Vai löytyykö niille jokin lähilähde? Miksi kookosöljyä saa hypettää mutta oliiviöljyä ei? Useimmat meistä sentään tuntenevat välimerellistä elämänmuotoa lämpimin lapsuudenmuistoin paremmin kuin trooppisia tyynenmerensaaria? (Eikä tämä ole trooppisia öljyjä vastaan! Haistan vain kummallista asenteellisuutta.)

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:38:33 
Poissa
Välimeren karppi
Välimeren karppi
Avatar

Liittynyt: 2007-04-02 18:41:41
Viestit: 1401
els kirjoitti:
Makarios kirjoitti:
Mirka kirjoitti:
Minulla on kästiys, että suunnilleen jokainen öljyä kasvattava kylä pitää omaansa maailman parhaana. Olisiko siinä yksi pitkän iän salaisuuksista?

Sa se! Suomessahan ei saa olla mistään saavutuksista ylpeä, ja toisten menestys on kirous - kaupallisuudesta puhumattakaan.

Jepjep. Täällä saa rasvoistakin hypettää vain sitä ulkomaista oliiviöljyä...


Kohta se on kotimaista, kun odotetaan vähän aikaa ilmaston lämpenemistä. :lol:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:42:46 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
into ituhippi kirjoitti:
els kirjoitti:
Makarios kirjoitti:
Mirka kirjoitti:
Minulla on kästiys, että suunnilleen jokainen öljyä kasvattava kylä pitää omaansa maailman parhaana. Olisiko siinä yksi pitkän iän salaisuuksista?

Sa se! Suomessahan ei saa olla mistään saavutuksista ylpeä, ja toisten menestys on kirous - kaupallisuudesta puhumattakaan.

Jepjep. Täällä saa rasvoistakin hypettää vain sitä ulkomaista oliiviöljyä...

Kohta se on kotimaista, kun odotetaan vähän aikaa ilmaston lämpenemistä. :lol:

Eli slloin, parin sadan vuoden kuluttua, täällä Suomessa sitten enää hypetetäänkin vain ananaksia, palmuja ja koralliriuttoja?
Ja mahdollisesti Kreikkalaista oliiviöljyä :lol:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:54:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-07 19:59:06
Viestit: 2539
els kirjoitti:
Eli slloin, parin sadan vuoden kuluttua, täällä Suomessa sitten enää hypetetäänkin vain ananaksia, palmuja ja koralliriuttoja?

Ja mahdollisesti Kreikkalaista oliiviöljyä.


No sitäpä sitä. Suomalaiseen oliiviöljyynhän lisätään glukoosia, aromivahvennetta ja väriaineita.

_________________
Kuva

Carpe diem, carp in dies


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 10:57:13 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Makarios kirjoitti:
No sitäpä sitä. Suomalaiseen oliiviöljyynhän lisätään glukoosia, aromivahvennetta ja väriaineita.

Bingo! :lol:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-06-25 11:07:23 
Poissa
aktivistikarppi
aktivistikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-07-05 01:36:24
Viestit: 2703
Paikkakunta: Kaakkois-Aasia
Lisätään tarpeeksi vettä ja lisäaineita oliiviöljyyn, niin saadaan siitäkin sydänmerkkikelpoinen tuote.

_________________
Ravitsemus ja terveys | Vähähiilihydraattinen ruokavalio | VHH-kirjoja


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 27 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)