karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-08-24 18:53:34

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2009-12-17 09:48:06 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2009-05-13 22:47:42
Viestit: 51
Lainaa:
Scientists have proved for the first time that a cheap form of sugar used in thousands of food products and soft drinks can damage human metabolism and is fuelling the obesity crisis.

Fructose, a sweetener derived from corn, can cause dangerous growths of fat cells around vital organs and is able to trigger the early stages of diabetes and heart disease.

It has increasingly been used as a substitute for more expensive types of sugar in yoghurts, cakes, salad dressing and cereals. Even some fruit drinks that sound healthy contain fructose.

....

Over 10 weeks, 16 volunteers on a strictly controlled diet, including high levels of fructose, produced new fat cells around their heart, liver and other digestive organs. They also showed signs of food-processing abnormalities linked to diabetes and heart disease. Another group of volunteers on the same diet, but with glucose sugar replacing fructose, did not have these problems.


http://www.timesonline.co.uk/tol/news/u ... 954603.ece

Pikaisesti suomennettuna, 16 koehenkilöä noudatti 10 viikon ajan korkeafruktoosista (=hedelmäsokeri) ruokavaliota, joka johti rasvasolujen lisääntymiseen sydämen, maksan ja ruoansulatusjärjestelmän elinten ympärille. Tulokset viittasivat myös siihen, että heidän ruoan prosessointiin tuli häiriöitä, jotka ovat yhteydessä diabetekseen ja sydänsairauksiin. Vertailuryhmälle, joka söi hedelmäsokerin sijaan glukoosia, ei näitä ongelmia tullut. Molemmat ryhmät kuitenkin lihoivat yhtä paljon.

Hedelmäsokeri on vaarallista, koska se ei pilkkoudu ennen saapumistaan maksaan, jossa se mm. häiritsee mekanismia, joka märittää milloin rasva varastoidaan ja milloin se poltetaan. Muunlaiset sokerit pilkkoutuvat vähemmän vahingollisiksi ruoansulatusjärjestelmässä.

Aiemmat tutkimukset hedelmäsokerin vaarallisuudesta on saatu eläinkokeissa. Tämä on ensimmäinen koe, jossa vaarallisuus osoitettiin ihmisillä.

Hedelmäsokeria on hedelmissä ja hunajassa ja sitä käytetään elintarviketeollisuudessa kalliimman sokerin korvikkeena mm. jogurteissa, leivonnaisissa, salaatinkastikkeissa ja muroissa.

Eri hiilareista fruktoosia tulisi siis välttää kuin ruttoa, vai pitäisikö sanoa, "kuin diabetesta ja sydänsairauksia".


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-17 09:58:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-07-07 07:16:43
Viestit: 1088
Tärkeä tutkimus! Kiitos linkistä.

Ylipaino ei ole syynä tyypin 2 diabetekseen, mutta runsas rasvan määrä väärissä paikoissa on kausaalisessa suhteessa sairauden syntyyn. Pikku hiljaa ehkä tämäkin asia ymmärretään ja fruktoosin rooli selkiytyy.

Mitä ihmettä tehdään USA:n maissipelloilla jos niitä ei voi enää jalostaa HFCS:ksi eikä se tärkkelyspitoinen maissi käy edes nautojen ruuaksi. Ruvetaanko syömään urakalla popkornia?

Tämä vimpan rivin vastakommentti tutkimuksen tuloksiin teollisuuden edustajalta oli aika surkea:
Lainaa:
“It makes no sense to highlight one single ingredient as a cause of obesity.”


Ei olisi helppoa olla teollisuuden puolella puolustamassa frukstoosisiirapin käyttöä. Onneksi Valio sentään poisti A+ jugurteistaan fruktoosi makeutuksen. Se hairahdus ei ilmeisesti kestänyt edes kovin kauaa.

_________________
Kun iäkäs ja arvostettu henkilö puhuu teille, kuunnelkaa häntä tarkkaan ja pitäkää häntä arvossa. Mutta älkää uskoko häntä, sillä hän saattaa olla väärässä. Ole siis aina skeptinen ja ajattele aina itsenäisesti. - Linus Pauling, 10.12.1954


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-22 12:46:47 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2008-07-23 12:06:49
Viestit: 189
Paikkakunta: Joensuu
westie_75 kirjoitti:
Mitä ihmettä tehdään USA:n maissipelloilla jos niitä ei voi enää jalostaa HFCS:ksi eikä se tärkkelyspitoinen maissi käy edes nautojen ruuaksi. Ruvetaanko syömään urakalla popkornia?


Omasta puolestani joutaa bioetanoliksi...

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-22 13:32:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
Itse olen hetken ollut siinä käsityksessä, että monet karppaajat ovat jossain määrin hukassa haukkuessaan kaikkia runsashiilarisia ruokia eli sokeriroskan ohella myös tärkkelyskasviksia kuten perunaa/riisiä. Tuossakin tutkimuksessa nyt osoitettiin jollakin tapaa, että monet "hiilarien" haitoista johtuu kokonaan tai lähes kokonaan sakkaroosista/fruktoosista, ei tärkkelyksestä/glukoosista. Tosin viljat lienee sitten asia erikseen...

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-22 17:14:37 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13635
Paikkakunta: Stadi
Tärkkelys hajoaa glukoosiksi, mutta haitallisia ovat tavallinen sokeri, joka on puoliksi fruktoosia ja tietenkin maissitärkkelyssiirappi - tärkein teollinen makeuttaja mm. Yhdysvalloissa.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-24 21:21:22 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-10-10 14:29:04
Viestit: 158
Kohtuus kaikessa.

Tutkimuksessa kaloreista peräti 25% oli fruktoosista. Eli sokeria pitäisi olla 50% kokonaiskaloreista, että saataisiin sama efekti. Kukaan järkevä ihminen ei syö noin suuria määriä sokeria/fruktoosia.

Kunhan ei mennä liiaallisuuksiin, ei sokerista, fruktoosista tai HFCS:stä ole haittaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-24 22:09:44 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13635
Paikkakunta: Stadi
viewtopic.php?f=4&t=15301

Luepa tää ja viisastu.

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-24 22:21:12 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-10-10 14:29:04
Viestit: 158
Lupaan tehdä sen, onhan sentään joulu :).

Luepa sinä taas vaikka ''Fructose consumption and consequences for glycation, plasma triacylglycerol, and body weight: meta-analyses and meta-regression models of intervention studies''. Meta-analyysi viime vuodelta.. Tutkijat tulivat siihen johtopäätökseen, että alle 50g fruktoosia ei tuo mitään haittoja, eikä 100g tai alle tuo mitään merkittäviä haittoja.

Jos haluat lisää luettavaa niin ilmoittele :).


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-24 22:24:56 
Poissa
Voikarppi
Voikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-09 00:49:58
Viestit: 13635
Paikkakunta: Stadi
^Kuinka kilttiä. :smt026

_________________
“It's not the destination so much as the journey, they say.
~ Captain Jack Sparrow"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-24 22:48:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
viewtopic.php?f=17&t=43671&p=918989#p918989 Tässä myös yks jännä juttu fruktoosiinkin liittyen.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-24 23:42:57 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-10-10 14:29:04
Viestit: 158
Ekasta postista löysin linkin vain yhteen tutkimukseen - ''Fructose, weight gain, and the insulin resistance syndrome''.

Artikkelissa mainittiin kolme tutkimusta, joissa fruktoosi oli yhdistetty lihomiseen - ja kaikissa energiansaanti/kalorien määrä oli noussut oli noussut. Eli turha väittää, että haitat johtuivat fruktoosista - ne tulivat liiallisista kaloreista. Nimittäin sehän on selvää, että lihominen aiheuttaa ongelmia. Mutta onko selvää, että fruktoosi kohtuullisissa määrin aiheuttaa ongelmia itsessään? Toistaiseksi et ainakaan ole osoittanut aikaisempia väitteittäni perusteettomiksi.

Sitten samassa artikkelissa oli kaksi ihmistutkimusta, jossa fruktoosi oli yhdistetty insuliiniresistenssiin/heikentyneeseen sokeriaineenvaihduntaan. Ensimmäisessä koehenkilöille annettiin 250 grammaa fruktoosia. Kiva. Kaikkea muuta kuin kohtuullista. Toisessa taas 15% fruktoosia kokonaiskaloreista toi vähän negatiivisia vaikutuksia - insuliinin lepotasot kohosivat ja insuliinivaste kohosi. Tutkimuksessa ei kuitenkaan kerrottu muutuivatko koehenkilöiden painot millään tavalla. Jos paino nousi, niin tulokset eivät olleet yllättäviä. Ja kuitenkaan merkittäviä haittoja ei tullut.

Sitten artikkelissa katsottiin fruktoosin vaikutuksia rasva-arvoihin. Niitä oli yhteensä seitsemän. Eräässä tutkimuksessa fruktoosia oli peräti 20% kokonaiskaloreista. Ei voi oikein suositella, eikä sanoa kohtuulliseksi eikä siis korrelaatiota. Ja silti mitään merkittäviä haittavaikutuksia ei ilmentynyt. Toisessa taas katsottiin fruktoosin vaikutuksia insuliiniresistenteillä henkilöillä. Kesto oli viisi viikkoa ja mitä enemmän koehenkilöt saivat fruktoosia sitä enemmän triglyseridit nousivat, mutta ero ei kuitenkaan ollut merkittävä ja painoa ei taaskaan tarkkailtu. Vaikka jotkut koehenkilöistä saivat reilut 100g fruktoosia, ei merkittäviä haittoja tullut, vaikka painoa ei edes tarkkailtu.

Kolmannessa tutkimuksessa koehenkilöt saivat kahden vuoden ajan joko fruktoosia, sokeria tai xylitolia (määrä ei kerrottu). Kahden vuoden jälkeen ei huomattu merkittäviä eroja kolesterolin tai triglyseridien suhteen. Neljännessä tutkimuksessa verrattiin taas ruokavaliota joka siälsi minimaalisen määrän fruktoosia tai 17% kokonaiskaloreista. Merkittäviä eroja kokonaiskolesterolin suhteen ei huomattu. Naisille ei tullut eroja triglyseridien suhteen. Ainoastaan miesten triglyseridiarvot nousivat fruktoosipitoisen dieetin kanssa. Tässä tutkimuksessa paino laski hieman ja silti triglyseridit nousivat. Fruktoosin määrä oli kuitenkin taas erittäin suuri. Vaikea sanoa kohtuudeksi, koska tuollaista määrää ei oikein saa syötyä ilman suuria määriä sokeria. Normaalisti kun esim. hedelmät sisältävät vajaat 10g fruktoosia. Ja tässäkin tutkimuksessa syötiin kuudesosa kaloreista fruktoosista joka päivä. Erittäin harva syö noin suuria määriä joka päivä (varsinkaan järkevällä ruokavaliolla), joten koreelaatiota ei oikein voi sanoa tämänkään suhteen hyväksi, koska fruktoosin määrä oli vähän yli 'kohtuuden'.

Viidennessä katsottiin korrelaatiota fruktoosin ja metabolisen syndrooman välillä. Ja nykyään syödään enemmän fruktoosia - lihavuus ja metabolinen syndrooma. Nykyään syödään myös enemmän kaloreita, joten pelkkää fruktoosia tästä ei oikein voi syyttää.

Kuudennessa ja seitsemännessä tutkimuksessa katsottiin pelkkiä akuutteja vaikutuksia. Koehenkilöille annettiin järkyttävät määrät fruktoosia ja katsottiin muutoksia triglyseridiarvoissa. Akuuteista vaikutuksista ei oikein voi päätellä mitäöän ja taas kerran määrät olivat erittäin suuria, joita ei normaalisti järkevässä dieetissä tulisi syötyä.

Sitten katsottiin muutoksia, joita fruktoosi voisi aiheuttaa verenpaineeseen. Diastolisessa (ala) verenpaineessa ei huomattu muutoksia, systolinen (ylä) verenpaine oli hieman korkeampi fruktoosittomassa dieetissä.

Eikä unohdeta Gricorescon ja kumppaneiden tutkimusta (Lack of detectable deleterious effects on metabolic control of daily fructose ingestion for 2 mo in NIDDM patients), jossa kohtuullisesta fruktoosin käytöstä ei ollut mitään haittaa tyypin 2 diabeetikoille. Ja Surwitin ja kumppaneiden tekemässä tutkimuksessa (Metabolic and behavioral effects of a high-sucrose diet during weight loss) koehenkilöt olivat dieetillä, joka sisälsi sokeria jopa 43% kaloreista. Eli reilut 21.5% fruktoosista. Siitä huolimatta laihtuivat vallan mainiosti ilman negatiivisia vaikutuksia aineenvaihdunnan tai rasva-arvojen suhteen.

Tänä vuonna julkaistiin tutkimus nimeltä ''Fructose ingestion: dose-dependent responses in health research.'' Lainaus kyseisestä paperista.

Lainaa:
At moderate or high doses, an effect on any one marker may be absent or even the opposite of that observed at very high or excessive doses; examples include fasting plasma triglyceride, insulin sensitivity, and the putative marker uric acid. Among markers, changes can be beneficial for some (e.g., glycated hemoglobin at moderate to high fructose intake) but adverse for others (e.g., plasma triglycerides at very high or excessive fructose intake). Evidence on body weight indicates no effect of moderate to high fructose intakes, but information is scarce for high or excessive intakes. The overall balance of such beneficial and adverse effects of fructose is difficult to assess but has important implications for the strength and direction of hypotheses about public health, the relevance of some animal studies, and the interpretation of both interventional and epidemiological studies. By focusing on the adverse effects of very high and excessive doses, we risk not noticing the potential benefits of moderate to higher doses, which might moderate the advent and progress of type-2 diabetes, cardiovascular disease, and might even contribute to longevity



Eli vain suurista tai erittäin suurista määristä fruktoosia koituu probleemeja - muttaa niinhän asia on käytännössä katsoen minkä vaan asian suhteen.

Tänä vuonna julkaistiin eräs läpikatsaus tästä aiheesta nimeltä ''Dietary fructose and glucose differentially affect lipid and glucose homeostasis''. Joudun lainaamaan erään hienon kohdan siitä.

Lainaa:
When fructose at 30-60 g ( approximately 4-12% of energy) was added to the diet in the free-living state, there were no significant effects on lipid or glucose biomarkers. Sucrose and high-fructose corn syrup (HFCS) contain approximately equal amounts of fructose and glucose and no metabolic differences between them have been noted


Kappas. Normaaleista tai kohtuullisista määristä mitä ruokavaliosta saa, eivät tuo haittoja. Joka aterialla voi siis hyvinkin napata hedelmän tai ehkä pari, ilman pelkoa, että lihoaa tai triglyseridit pomppaavat kattoon.


Valtz0rille: Linkkisi sisälsi paljon juttua ja kolme lähdettä - tarkastellaanpa niitä.

Ensimmäinen tutkimus - rottatutkimus.
Toinen tutkimus - rottatutkimus.
Kolmas tutkimus - rottatutkimus.

Täytyypä mennä kertomaan rotille nämä kamalat uutiset.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-25 09:47:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
Tässä linkki taulukkoon, joka löytyi tämän sokeri-intervention (glukoosijuomia vs. fruktoosijuomia 25% päivän energiatarpeesta 10 viikon ajan) kokotekstistä. Mikäli keskittyy ensisijaisesti siihen, miten tuon tutkimuksen fruktoosiannostus vaikutti eri tavalla kuin glukoosiannostus, niin ainakin tuon taulukon mukaan eroja on. Monet arvot eivät muuttuneet glukoosiryhmällä lähes yhtään, kun taas fruktoosiryhmällä tuli paljon suurempia eroja (huom. muutokset näkyvät prosenteissa). Voisiko esim. sillä olla merkitystä, että fruktoosi (nyt glukoosiin verrattaessa) vaikuttaa apoB/apoA suhteeseen aika törkeästi? Tai sillä, että hapettuneen LDL-C:n määrä kasvoi fruktoosiryhmällä myös aika rajusti? Olisiko hyvä myös olettaa, että tutkimushenkilöt ovat saaneet tietyn määrän sokeria jo ennen tätä tutkimusta? Siinä tapauksessa se sokerin lisäys tutkimusajaksi ei välttämättä ole ihan 25% päivän energioista vaan vähemmän.

Kai ihan hyvä, että kiinnität tutkimuksiin huomiota tuolla tavalla. Luulen, että aika moni toivoisi sun kiinnittävän huomiota myös sun ivalliseen kommunikointitapaasi :wink:

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-25 14:25:37 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-10-10 14:29:04
Viestit: 158
Valtz0r kirjoitti:
Tässä linkki taulukkoon, joka löytyi tämän sokeri-intervention (glukoosijuomia vs. fruktoosijuomia 25% päivän energiatarpeesta 10 viikon ajan) kokotekstistä. Mikäli keskittyy ensisijaisesti siihen, miten tuon tutkimuksen fruktoosiannostus vaikutti eri tavalla kuin glukoosiannostus, niin ainakin tuon taulukon mukaan eroja on. Monet arvot eivät muuttuneet glukoosiryhmällä lähes yhtään, kun taas fruktoosiryhmällä tuli paljon suurempia eroja (huom. muutokset näkyvät prosenteissa). Voisiko esim. sillä olla merkitystä, että fruktoosi (nyt glukoosiin verrattaessa) vaikuttaa apoB/apoA suhteeseen aika törkeästi? Tai sillä, että hapettuneen LDL-C:n määrä kasvoi fruktoosiryhmällä myös aika rajusti? Olisiko hyvä myös olettaa, että tutkimushenkilöt ovat saaneet tietyn määrän sokeria jo ennen tätä tutkimusta? Siinä tapauksessa se sokerin lisäys tutkimusajaksi ei välttämättä ole ihan 25% päivän energioista vaan vähemmän.

Kai ihan hyvä, että kiinnität tutkimuksiin huomiota tuolla tavalla. Luulen, että aika moni toivoisi sun kiinnittävän huomiota myös sun ivalliseen kommunikointitapaasi :wink:


Tummennettu kohta. Mitä tarkoitat? En ole puhunut sokerin lisäyksestä vaan kokonaissaanista. 25% on järkyttävä määrä. Ja koehenkilöt nauttivat varmasti muutenkin fruktoosia eli tuo määrä saattoi hyvinkin olla enemmän kuin 25%.

Ja kuka juo 100% fruktoosilla makeutettua juomaa 10 viikon ajan joka päivä? Pidätkö sinä sitä kohtuullisena tai normaalina? Ja huomastiko, että koehenkilöiden paino nousi kokeen aikana merkittävästi, mikä yleensä tuppaa olemaan ongelma näiden juttujen kanssa? Tosin fruktoosiryhmässä veriarvot huononoivat selkeästi enemmän. Mutta silti määrä on aivan järkyttävä ja saadaksesi samanlaiset tulokset sinun pitäisi syödä 50% kaloreista sokerina jokaikinen päivä 10 viikon ajan. Ja kun ottaa huomioon, että koehenkilöt saivat ruokaa ad libitum (vapaaehtoisesti, buffet-tyyliin) on hyvinkin mahdollista, että he saivat sieltä sokeria ja fruktoosia lisää. Hedelmissä on fruktoosia joku 5-10g. Olettaen, että nautitaan normaalia n. 2500 kcal ruokavaliota, pitäisi hedelmiä syödä sellaiset 20 kappaletta, että saataisiin tuo määrä fruktoosia (25% kokonaiskaloreista, eli yli 600). Kohtuullisena voisi pitää vaikka sitä, että söisi aterialla yhden tai kahden, jolloin määrä pysyisi ehkä 5-7 hedelmän paikkeilla tai jtn. snp. Tästä tulisi reilut 50g fruktoosia, josta ei ole todettu haittavaikutuksia, ainakaan viime vuonna ilmestyneen meta-analyysin mukaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-25 15:38:37 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40762
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ NEJM'in editoriaalissa viime tai tänä vuonna ehdotettiin fruktoosin turvalliseksi ylärajaksi jotain 15g ja 40g välillä, ainakin diabeteksen torjunnassa.
Siihen mahtuu jo jokunen hedelmäkin - tai suklaata. Varsinkin karpilla, jolka muutenkin rajoittaa hiilareita.

Puhumattakaan siitä, että karpilla tuo raja saattaa olla vähän korkeammallakin, kun maksaa muuten rasitetaan vähemmän kuin normihiilareilla.
Mutta silti ainakin meikäläinen sietää fruktoosia selvästi vähemmän kuin muita hiilareita. Ylimäärä "näkyy ihossa" varsin nopeasti.

****
Ja jos palataan hiiriin, niin fruktoosinen ruokavalio näyttää pitävän niiden mitokondriot terveempinä, jopa lihotettaessa.
Juttua on käyty pikkuisen läpi täällä:
http://high-fat-nutrition.blogspot.com/ ... -diet.html

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-25 21:16:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2502
els kirjoitti:
Ja jos palataan hiiriin...

Rotat ja hiiret on kyllä aika yleinen tutkimuskohde, niille kun voi vapaasti aiheuttaa maksasairauksia yms... Myös esim Hyperlipid-blogissa on kamalasti hiiri- ja rottatutkimuslinkkejä. Mutta kuinkakohan hyvin niitä tuloksia voi soveltaa ihmisille :o

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-25 21:21:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40762
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Se vähän riippuu. Nuo mitokondriojutut taitavat silti olla lähimmästä päästä?
Siellä ei suuria geneettisiä muutoksia ole tapahtunut enää aikoihin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-12-28 14:53:03 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2007-10-17 09:35:21
Viestit: 56
Paikkakunta: Helsinki
Tämä sopii otsikkoon hyvin
(varoitus: kestää puolitoista tuntia. Mutta kannattaa katsoa)

"Sugar: The Bitter Truth"
http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

_________________
"A new scientific truth does not triumph by convincing its opponents and making them see the light, but rather because its opponents eventually die and a new generation grows up that is familiar with it." - M. Planck


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-05 00:08:03 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-03-23 12:42:35
Viestit: 118
Paikkakunta: Helsinki
Reman kirjoitti:
Kohtuus kaikessa.

Tutkimuksessa kaloreista peräti 25% oli fruktoosista. Eli sokeria pitäisi olla 50% kokonaiskaloreista, että saataisiin sama efekti. Kukaan järkevä ihminen ei syö noin suuria määriä sokeria/fruktoosia.


Alan klassikko, John Yudkinsin "Pure, White and Deadly", siteeraa tutkimusta(¹, joiden mukaan Iowassa 14-18-vuotiaiden koululaisten energiasta tulee yli 40 % sokerista. Keskimäärin. Jokaista sellaista koululaista kohden, joka saa suositellun 10 % energiastaan sokerista, on kolme, jotka saavat 50 % tai yli. Koko väestön energiansaannista sokerin osuus oli 18 %. Tämä tutkimus tehtiin H. E. Hughesin ollessa Iowan kuvernöörinä ja Lyndon B. Johnsonin ollessa Yhdysvaltain presidenttinä. Sokerien ("caloric sweeteners") kulutus on noussut sen jälkeen 29 %.

¹) R.E. Hodges, W. A. Krehl, "Nutritional status of teenagers in Iowa", AJCN, 17 (1965).


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-06 10:39:26 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2009-10-10 14:29:04
Viestit: 158
Pekka Pensas kirjoitti:
Reman kirjoitti:
Kohtuus kaikessa.

Tutkimuksessa kaloreista peräti 25% oli fruktoosista. Eli sokeria pitäisi olla 50% kokonaiskaloreista, että saataisiin sama efekti. Kukaan järkevä ihminen ei syö noin suuria määriä sokeria/fruktoosia.


Alan klassikko, John Yudkinsin "Pure, White and Deadly", siteeraa tutkimusta(¹, joiden mukaan Iowassa 14-18-vuotiaiden koululaisten energiasta tulee yli 40 % sokerista. Keskimäärin. Jokaista sellaista koululaista kohden, joka saa suositellun 10 % energiastaan sokerista, on kolme, jotka saavat 50 % tai yli. Koko väestön energiansaannista sokerin osuus oli 18 %. Tämä tutkimus tehtiin H. E. Hughesin ollessa Iowan kuvernöörinä ja Lyndon B. Johnsonin ollessa Yhdysvaltain presidenttinä. Sokerien ("caloric sweeteners") kulutus on noussut sen jälkeen 29 %.

¹) R.E. Hodges, W. A. Krehl, "Nutritional status of teenagers in Iowa", AJCN, 17 (1965).


Pointtisi on?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2010-01-06 10:44:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 40762
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Olisikohan Pekka Pensaan se, että 100g fruktoosiin pääsee moni tavis nykyäänkin, ja vielä yllättävän helposti. Eli että fruktoosin ylisaanti on jo nyt valitettavatn todellinen ongelma jopa monelle suomalaiselle?

Ja mitä tulee "järkeviin ihmisiin" niin miten olsi semmoinen jenkki ja ihan tohtorismies kuin Oprahin Dr Oz, jota kukaan virallispuolen suomalaistaho ei ole missään haukkunut huuhaaksi. Hän suorastaan suosittelee tänä armon vuonna 2010 kyseistä 100 fruktoosigramman kuuria "maksan pudistukseen" :lol: eikunvoihyväluoja

(... ainiin ja Dr Oz tietty varoittaa tiukasti myös kaikista äärimmäisistä dieeteistä kuten VHH'sta, vaarallisina)

... Ja olihan viime vuonna esillä semmoinen ravitsemustieteen professorikin, joka kirkkain silmin väitti, että 80-prosenttisesti hedelmistä koostuva ruokavalio olisi terveellinen ja hyvä; haluatko nimen?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 29 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)