karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-05-15 14:27:23

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 198 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9 10 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2023-04-10 06:22:50 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56263
Paikkakunta: Kerava
Mahtavaa on kevätaika ja luonnon heräämisen seuraaminen :-)

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-04-10 10:41:30 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Pääsiäistuliainen kuopukselta on kuin oodi keväälle, ja sitä taisi olla eilinen perheen yhteispäivällinenkin.

Kuva

Pääsiäispäivällinen, sunnuntaina
. Alussa malja keväälle (espanjan cavaa, sokkona), seurana tallinnantuliaisia (kuivapossua, kuivajuustoa) ja muuta kivaa (juustoleipätikkuja, gluteenittomien kuivaleipien maistiaispaloja, voita, chilidippikastiketta, tryffelidippiäkin)
. Alkuruokana suppilovahverokeittoa kuivatuista suppiksista, e.m. lisillä tai ilman (ohje keisarinpiirasketjussa)
. Pääruokana ohuenohuita sisäfilesiivuja pikaisesti pannussa käristettynä, kera sipulillisen voiliemibasmatin ja/tai sitruunaisessa voissa pikakypsennetyn sipuli-parsasilpun ja salaatin (jossa appelsiinia, ooöösipulia, etikan sijaan relissiä ja muutama tippa kotitekoista appelsiininkuoriuutetta, muutama rusina, puoli kerää friseesalaattia ja hurja kasa ituja (koti-idätetty mung ja kaupan tuliset silmut) ). Juomina kuplavettä, viiniä ja sitä haluavalle myös aitoa kokista
. Jälkkäreitä oli peräti kaksi: minä tein panimosokerilla munatonta pashaa, ja miniä toi tekemänsä gluteenittoman mignon kakun. Pakko sanoa, ettei mikään lähiaikojen ravintolakäynneistä päässyt maultaan edes lähelle tätä bakkanaalia (jonka hinta ilman viinejä oli silti vain noin kymppi ja nenä). Mikä tahansa tai jopa kaikki syömiset saattavat kanonisoitua ensi vuoden pääsiäisateriaksi. Ruokaa oli (tietenkin!) liikaa (paitsi että keitto ja salaatti riittivät vain juuri ja juuri), mutta ne loput jaettiin tulijoiden kesken, niin että käristettyä fileräimälettä taitaa olla ruokalistalla tänään kolmessa paikassa, samoin kuin kakkuakin. Ja tänä aamuma nautiskelimme aamupalamme brunssina, kera kuohuviinilasillisen, juustojen ja pashan.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-04-10 11:52:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 5481
Paikkakunta: Sisäinen savanni
Ihana kasvi! Minusta näyttää ihan orkidealle. Sen kukkavarret haaroittuvat kivasti.

Teillä on ollut upea bakkanaali. Ihan varmasti voitti minkä tahansa ravintolatarjoilun.

Iloa ja aurinkoisia kevätpäiviä Elssilään lisää!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-04-15 09:59:15 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Palmille: ihan totta, on se orkidea :) Muttei perhosorkidea, joita täällä on yleensä, vaan oncidium eli tanssiva neito.
Hyvin selvisi kaupasta ja matkasta ja uudesta paikasta, kun availee nyt vauhdilla nuppujaan aamuauringossa
Päivän kuva on kuitenkin ulkoa. Sinivuokkoja ei ole tällä tontilla, mutta skilla sentään. Kevät <3

Kuva

Ja asiaan

Maanantai oli vielä pyhä
Aamiaisella brunssailtiin vielä päivällisen eväillä: kahvien, veden ja juuston lisänä oli lasi kuohuvaa ja pala pashaa.
Lounas normaali, mutta se tuli toistettua parin tunnin päästä, kun kävimme kyläilemässä naapurikaupungissa: lisää kahvia ja juustoa siellä
... mutta sitten ei illalla enää ollutkaan nälkä, joten siipalle löytyi hyviä tähteitä siinä missä minä herkuttelin juustolla ja viinillä. Lisänä toki kuplavettä ja kahvia

Tiistain aamu ja lounas jo normaaleja
Päivällisellä syötiin todella hyviä jämiä: uutta salaattia, mutta parsasipuli ja riisi olivat juhlien jäljiltä, lihaakin riitti vielä paistettavaksi; ja lihan paiston jälkeen keräsin rasvat ja maut talteen valmiiksi pienityillä herkkusienillä, jotka jäivät juhlissa käyttämättä. Avattiin myös tuore pullo kuohuvaa kuin ilmassa oli taas juhlan tuntua. Jälkkärikahvit

Keskiviikko
Normi aamu ja päivä
Päivällinen jatkui jämien hengessä: Viimeiset sisäfileräimäleet (puolentoistakilon lihasta tuli näemmä melkein 15 annosta, mukaan lukien nuorisolle mukaan lähteneet) minulle kera perunapaistokkaiden ja siipalle kera kukkismuusin, salaattia ja jälkkäriksi palat mignonkakkua, juomana eilisiä kuplia ja vettäkin. Kahvit.

Torstai
Normi aamu ja päivä
Päivälliseksi uunimakkaroita (wotkinssilta uutuuskokeiluna sörkänbalkania, yllättävän hyvänmakuista) vihonviimeinen peruna paistikkaana ja tuoretta salaattia. Juomana nopeaa kotisangriaa (appelsiininkuoriuutetta, sitruunaa, teelusikallinen mansikkamehua, hiukan punaviiniä, paljon kuplavettä). Kahvit

Perjantai ja kinkkupitsaa, joka pienellä tuunauksella oli vieläkin parempaa kuin yleensä. Käyttämäni ketopohja on muuten tosi tarkka esipaiston suhteen, ja sekin meni nyt nappiin. Pitsan lisäksi salaattia, espanjanviiniä, kuplavettä ja kahvia

Lauantaina kuvittelin kokkaavani kahdelle, mutta meitä olikin sitten päivällispöydässä neljä. 700g sikanaudasta tuli luottoreseptillä juuri sopivasti lihapullia, lisänä salaattia ja voiliemiriisiä/kukkakaalimuusia. Juomina tänään kuplavesi ja kevyt kotisangria, jonka maun salaisuutena on tilkka kotitekoista appelsiininkuoriuutetta. Jälkkäriksi mignonit (tai ainakin osa sellaisesta)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-04-21 19:19:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kevät tuli tänne alle viikossa. Nyt pintaan nousee kaikki. Alla tänään bongattu lipstikka, lisää kuvastossa.
Laulajia riittää illalla ja aamusta, naapurit tulevat ulos ja tervehtivät, aurinko lämmittää päivä päivältä enemmän...
Sääli että ravitsemusuutiset kotimaan lehdistössä ovat edelleen sitä ja samaa menneisyyden haamua.
Voisi se kohkattu ja vohkattu terveysvajekin parantua ihan oikeasti hiukan tuoreemmilla tuulilla.

Kuva

No mutta asiaan eli viikon ruokiin

Sunnuntain päivällinen oli helppo (juustoa ja viiniä ja lisukkeita ja jämiä) kun vanhojen pölyjen liikuttelusta tuli kutinaa taas. Onneksi kaikki oli hyvää ja sitä oli vähintäin riittävästi. (Ja onneksi sauna puhdisti ihon jopa pintaa syvemmältä, ja vei kutinat kerralla).

Maanantai
Karppikaveri käväisi aamupäivällä, mutta maisteltiin vain teetä, eikun anteeksi yrttihauduketta, jonka toinen kaveri löysi Tallinnasta
Päivälliseksi voissa ja sipuli/hapankaalissa paisteltua kebabbia kahdelle, tarvittavilla kolmella kastikkeella, salaatilla ja jalapenoviipaleilla. Ja salaatilla. Joo, hyvää, juomina kuplavettä ja kotitekoista sangriaa

Tiistai
Eilinen päivällinen oli hyvää, ja kastikkeita (lämmin tomaattinen, valkosipulinen vinegrette, smetana) jäi kaikkia, joten tästä tuli eilisen toisto. Toki lihat paistettu tuoreeltaan, ja salaattikin oli tuoretta.

Keskiviikko
Päivällisellä tapastelua kahdella salaatilla (toinen kinkku-majoneesi, toinen kasvis-juusto-vinegretti) ja juustoilla ynnä muilla tykötarpeilla kera kaukana kokoontuvien viininmaistajien. Juomina kuplavettä, kahvia ja lasilliset viiniäkin.
... sen lisäksi päivä tuli vietettyä keittiössä muutenkin, kun luulin sähköä vielä toteutunutta halvemmaksi (netissä oli virhe), ja laitoin matkaan sekä rasvankeiton että routapaistin...

Torstai
... ja koska torstain routapaisti pääsi jo illalla marinointiliemeen ja siis valmistui, syötiin tänään kuin sunnuntailapset...
Päivällinen kahdelle: Alkupaloina kinkkumajoneesisalaattia leiväkkeillä. Pääruokana salaatin ohella ohuenohuita paistisiivuja kera (hihasta repäistyn mutta silti erinomaisen) kermaisen sipuli-herkkusieni-paistikastikkeen, annos nopeasti voissa kypsytettyä parsa-sipulikuulloketta ja liemiriisiä. Kuplavettä ja viiniä. Kahvia kummempaa jälkkäriä ei kumpikaan kaivannut.

Perjantai
Päivälliseksi eilisen toisto, mutta ilman alkupaloja. Eikä kukaan taaskaan kaivannut jälkkäreitä.

Lauantai
Päivälliseksi illan kävelykierroksen kaupan (pakko, koska kerma lopussa) impulssiostoksena hankittua grillisianfilettä (loppulapputuote), joka ei muuten ollut hassumpaa, mutta ylettömän kuivaa. Tuunaus voilla, muulla lisärasvalla, sipulilla, hapankaalilla, herneillä ja kermalla (oli siellä yksi taimaantsilikin, ja mustaapippuria), ja silti se tarvitsi vielä pöytävoita. Sen seurana tosi yksinkertainen salaatti (porkkanaraastetta, ituja, suola-pippuri-etikka-oö) ja juomina kuplavettä ja eilisen viinin loput. Ok, mutta sen verran jotain jäi puuttumaan, että jatkoin leiväkkeellä jossa voita ja (yllättävän hyvää) normandian valkohomejuustoa (liiterin ranskanviikoilta). Kahvia

Ja seuraava viikko, alkaen 23.4.

Sunnuntaina
Päivällinen, katso torstai, ilman alkupaloja ja tuoreella kastikkeella ja salaatilla; ai niin ja parsan sijaan oli samaan tapaan pikakypsytettyjä vihreitä ranskanpapuja kera voin ja valkosipulin. Ja lasilliset uudesta viinipullosta :) Kuplavettä, kahvia, hyvä mieli

Maanantai
Päivällinen. Sitä ihanaa paistia ja uudempaa kastiketta riitti edelleen, eli tänään jatkettiin torstain linjalla. Paisti ja kastike kuten eilen, lisukkeena tänään voiripauksessa pikakypsennettyä parsaa valkosipulilla, voiluuliemiriisiä. Salaattia, vettä ja viiniä, kahvit

Tiistai:
Juustoja, juustosalaattia, sangriaa, kuplavettä, kahvit (Siipalle parikin pientä täytettyä lihamunakasta)

Keskiviikko:
Loput lauantain grillisikapadasta. Tuore salaattil. Juomana etämaistelun mukaisesti ja jo vappua odottaen kuohuviiniä. Ei hassumpaa mutta karvan verran liian makeaa meikäläiselle. Vettä, Kahvit.

Torstai:
Kaveri tuli kylään hiukan erilaiseen aikaan, ylimääräiset kahvittelut hiukan sotkivat rytmiä eikä illallakaan ollut nälkä.
Meikäläisen päivällinen oli myöhässä ja toistamiseen salaattipuolta, runsaalla juustolla ja kuplavedellä. Jälkkärinä cafe avec

Perjantai:
Joko ollaan vapussa? No ei ihan, lähdetään juhlimaan vasta ylihuomenna
Ruokana joka tapauksessa harvinaisen onnistunutta kotiketopitsaketta jonka täytteinä sipulin, valkosipulin ja tomaattisen kastikeen lisäksi italianmakkaraa, oliiveja ja rucolaa... ja toki juustoa. Salaatti, viiniä, vettä, kahvit.

Lauantai:
Tapastelua kotosalla, ja jämiä, koska huomenna lähdetään vappua juhlimaan. Hiukan pitsaa, maksapihviä, pitsakkeen loppu, juustoista ja hedelmäistä salaattia, loput eilisen viinistä, kuplavettä, kahvia, kaikkea kivaa : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-05 22:40:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Hei Els, minä täällä kalansavustuksen ohella ja kuuden tunnin päikkyjen jälkeen virkeänä keskiyöllä lueskelen karppilaa. Oletko kokeillut smetanan tekoa perivenäläiseen tyyliin, eli hapattamalla kerman kirnupiimalla, niin kuin osa venäläisistä yhä tekee? Ohjeen löysin "Kachka"nimisestä Amerikoissa toimivan venäjänjuutalaisen ravintoloitsijan keittokirjasta, jossa on hurjasti muitakin perinteisiä herkkuja, joita tuli matkoilla usein syötyä. Suomennan ohjeen ensin ja voin laittaa tulemaan muidenkin smetanan suurkuluttajien iloksi.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-05 22:58:29 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93900
Voisin kokeilla.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-06 09:52:14 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Varmaan onnistuu sekin. Ida Nissenin klassikossa Vanhat hyvät ruokareseptit käytetään rahkaa tai piimää (kolmen rivin ohjeessa :) ).
Mutta jooei, en ole käyttänyt, kun meillä ei ole ikinä piimää eikä rahkaa.

Olen joutunut uusimaan juuren kaupan smetanalla pari kertaa vuodessa (viimeksi siksi että jatkuvaan tuotantoon tuli viikon mittainen tauko, kun oltiin maailmalla tammikuussa; mutta joo, on siellä joskus ollut väärää kasvustoakin). Pääsääntöisesti kuitenkin oma tuotanto riittää. Aloitan uuden satsin pikasteriloituun muoviämpäriin kun yksi purkki loppuu ja uusi otetaan käyttöön. Kerralla tai siis kahdessa päivässä juuresta ja kolmesta puolen litran karrageenittomasta kermatetrallisesta tulee noin 1.6 litraa uutta smetanaa, jonka ensimmäinen desi lähtee aikanaan päältä pois, taas seuraavalle kierrokselle. Yksi ämpärillinen kestää joskus jopa viikon ja joskus vähemmän, riippuen siitä paljonko minä käytän sitä ruoanvalmistuksessa. Pääosa menee aina siipan aamiaiseen.

Laita mukaan vaan, tuolla on kokkauspuolella jossain se smetanaketjukin.
Kaikilla ei taida olla aina omaa smetanaa odottamassa 8)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-10 14:31:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Joopa, hyvin on sinullakin äimät hatussa eli homma hallussa, sanoi appiukkokin aina. Smetana on nimitetty vuolukermaksi ei vaan pehmeänkiinteän ominaisuutensa vuoksi, vaan myös siitä vuoltavan valuutan takia, siksi omatekemä kannattaa. Ja tässähän tämä.

1 guartti, eli hiukan pyöristäen 0,950 l hyvää, paksua ja karrageenitonta kermaa, 1/4 cuppia eli 0,6 dl kirnupiimää sekoitetaan puhtaassa astiassa keskenään, peitetään pellava- tai puuvillapyyhkeellä ja annetaan seistä (no joo, molemmat ainekset ovat siis huoneenlämpöisiä siinä vaiheessa kun sekoitetaan toisiinsa) Seoksen annetaan seistä huoneenlämmössä 12 tuntia. Sen jälkeen astia laitetaan jääkaappiin 12 tunnin ajaksi. Kolmas vaihe: Astia otetaan huoneenlämpöön ja annetaan taas seistä 10-18 tuntia. On valmista sitten kun on paksua. Säilytetään jääkaapissa. Hyvää keväänjatkoa ja jihuu, kohta on kesä.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-19 10:39:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kevät eteni vapusta pitkälle, kun kärsittiin parin viikon sitkeästä hengitystieinfektiosta; ja päivän kuumeesta ennen yskiä.
Ruokaäiväkirja ei sisällä sen ihmeempiä; niinä päivinä kuin ruoka maittoi, se oli entisen tyylistä, mutta aina ei maittanut.
Kevättä onneksi ehti seurata pihalla ja lähiteillä, siitä jokunen kuva täällä, vapusta lähtien:
https://els.kuvat.fi/kuvat/kukkia2023/230430_vappu.jpg

Kuva

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-22 04:44:05 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56263
Paikkakunta: Kerava
Hyvä jos sitkeä tauti jo voiton puolella. Kaunis kuva taas kerran.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-23 19:54:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Sitkeä, nojoo, kröhiminen ja väsymys jatkuivat pitkälti toista viikkoa.
Onneksi nämä ovat aika harvinaisia, viimeksi se oli heinäkuussa (ja slloin lähti hajuaisti, vaikkei testi muuta näyttänytkään)
Jatketaan siis ruokapäikkyä viime viikosta (viikko 20). Aamut ja lounaat pyneet samoina, joten tässä vain päivällisiä

Ma
Makkarakastiketta (votkinssin lauantaita, voita, kermaa, koskenlaskijaa, sipulia, valkosipulia, tomaattipyreetä, sinappia) ja sen seurana pari puikulaa reilulla lisävoilla. Salaattina porkkanaraastetta ja koti-ituja. Viiniä ja kuplavettä ja kahvit

Ti
Siippa sai makkarakastikkeen loput, minä puolestani viikonlopun grillin jämänakit kera voissa kuullotettujen herkkusienien. Eilistä viiniä (joka ei loppunut tänäänkään, ehkä siksi että olen alkanut laimentaa sitä vedellä vanhanaikaiseksi eli 10..12 prosenttiseksi, jollaista punaviini oli silloin joskus) ja kuplavettä. Kahvit kuten aina

Ke
Tänään oli hyvää. Se oli hampurilaisannos talon tapaan. Lisänä loppu eilisestä viinistä ja kuplavettä, ja jälkkärikahvi. Se annos:
. Päivällä kypsennelty snellun burgerijauhista rauhassa pari tuntia voissa. Mausteeksi suolaa ja sipulia ja mikä nyt hyvältä tuntuu; kuumennettu uusiksi jokunen hetki ennen tarjoilua
. Raastettu etukäteen juustoa (oltsun tilsitti) ja tehty hampparikastike (smetana+pyree+sinappijauho+sipuli+suola+relish, mitä vielä…) niin että sen maut ehtivät tasaantua
. Juuri ennen ateriaa rakennettu salaattialusta suoraan lautasille: jäävuorta, ituja, kurkkua, herkkukurkkua, sipulia, hapankaalia
. Vartti ennen syöntiä viety lautaset salaatteineen 150C kiertoilmauuniin kolmeksi minuutiksi
. Kun lämmenneet, lisätty hampurilaiskastiketta, jauhelihaa ja juustoa ja kuumenna toisetkin kolme minuuttia (nyt oli kiertoylälämpö, 200C)
→ Lopputuloksena annos, joka pysyi mukavasti lämpimänä lautasella, vaikka rehuissa oli vielä ihan kunnolla purutuntumaa.

Helatorstai
Päivälliseksi sarjaa ”lihaa, vihanneksia ja viiniä”
Liha: loput kypsästä snellun burgerilihasta
Lämmin kuulloke, voi-sipuli-valkosipuli-peruna-parsa-herkkusieni-paprika
Salaatti: jäävuori-idut-ooöösipuli-viinirypäle-valkosipuliruoho-hapis-mausteet

Pe
Jämiä kummallekin, minulle se oli lämmin juustoleipä kaikella kivalla, pariakin salaattia, kotisangriaa. Kahvia, kuplavettä

La
rakenneltu pelistudiota kun kaveri tuli katsomaan peliä ja saunaan. Pikkusuolaisia
... eli monen tunnin aikana nautiskeltu voipoppareita, porkkanatikkuja ja maissilastujakin kera parin smetanadipin ja voin, lisänä kuivalihakundin lihoja, turusta tuliaisena saatua raitasavuporsaankylkeä, juustoja (mm jukolan cheddar). Sangriaa / olutta
Jälkkärikahvit ja tummasuklaamaistit

Su:
Päivälliseksi paistopussiin työnnetyt snellun valmiiksi maustettuja pikkuribsejä. Kun liha irtosi luista, laitoin vielä ruskeutumaan grillivastuksen alle (ilman pussia), ja käytin pussin rasvaa ja lientä ynnä voita kasviskuutullokkeeseen (sipulia, valkosipulia, parsaa, kypsääpuikulaa, herkkusieniä, oliko muuta?). Lisänä vielä vihersalaatti. Kuplavettä, kahvia

Ps Paino laski minulla flunssan myötä onneksi vain maltillisesti, siipalla ikävä kyllä meni useampi kilo (koska sai jonkun mahapöpön), mutta hyvän ruoan ja riittävän smetanatankkauksen jälkeen sekin aika hyvin korjautui : )

Ai niin ja kevät on jo melkein kesää, kun kaikki vihertää ja kukkii...
Kuva

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-25 09:42:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 8959
Kaunis kukka tuo verenpisaran näköinen mutta taitaa olla ulkona perenna. :) En nykyään enää muista perennojen nimiä kun ei vuosiin ole omaa pihaa ollut.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-25 16:46:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-07-14 12:42:55
Viestit: 5481
Paikkakunta: Sisäinen savanni
Särkynytsydän! :smt049
On kaunis ja perinteinen kukka. Naapuririvarin pihalla kukkii jo syreeni.

Hienoa että olette jo toipuneet molemmat.

Ruokajuttujasi on mukava lukea. Vaihtelua on, ei käy yksitoikkoiseksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-28 10:03:57 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Palm :) Särkynytsydän on muistuma lapsuudesta, ja silloin se oli minusta kaunein kaikista - ja niitä harvoja puutarhakukkia, joiden nimi jäi mieleen, vaikkei sitä meidän pihoilla koskaan kasvanutkaan. Tämä pikkuinen, joka vuosien yrityksen jälkeen vihdoin rohkaistui tekemään useammankin kukkavarren, on ensimmäinen omalla pihalla edes jotenkin viihtyvä. Yrityksiä on riittänyt mutta onnea ei : )

Nyt on tainnut olla muutenkin erilainen alkukesä, kun kielot kukkivat ennen tuoksumataraa. Ja kun saksankirvelikin äityi kukkimaan jo toukokuussa, kauan ennen vuohenputkia <3 Se on kohtuullisen uusi tulokas, Mustilan taimipäiviltä hankittu, ja nyt kolmatta kesää paikallaan.
Sen vieressä näkyvä ruskolilja puolestaan on kasvanut tuossa ainakin 30 vuotta, edellisen omistajan istuttamana. Yleensä siinä on ollut vain yksi varsi, mutta viime vuosina kaksi, kuten nyt. Kiva kun on säilynyt hengissä : )

Kuva

Ja asiaan, viikko 21
Aamiaiset ja lounaat kahvivoittoisia ja pieniä, enimmäkseen juustoa
Pääateriakin (illalla seitsemän maissa) on ollut enimmäkseen kesähelppoa kokkausta.
Runsaaseen hampurilaisannostarjontaan on osasyy uskomattomalla onnella punalapputuotteissa (lue: Snellmannin burgeripötköjä) ja sillä, että yhtenä päivänä rauhassa haudutellusta hyvästä jauhelihasta saa maittavan aterian alle puolessa tunnissa kaikkine lisukkeineen päivineen.

Ma
Viime viikon hamppariannosten toisto, tosin tällä erää räätälöin smetanaisen kastikkeet niin että vain omassani oli tsiliä.
Pitkänpitkä longdrink (puoli purkkia aitoa lonkeroa, sitruunaa, ehkä litra kuplavettä). Kahvit

Ti
Päivälliseksi pitkästä aikaa pikapihvejä (snellun sikanaudasta), kuulloketta, porkkanaraastetta, koti-ituja ja eilinen viininloppu
Kuullokkeessa sipuli, valkosipuli, herkkusieni, paprikanloppu, hapankaali, parsa ja riisi. Kuplavettä, kahvia

Ke
Jämien päivä, minulla pääruokana juustosalaattia (jossa pitkästä aikaa myös Kipparia, pitääkin ostaa sitä lisää)
Viiniä, kuplavettä, kahvit

To
Ja taas täkäläinen hamppariannos, jossa räärälöidyt smetanakastikkeet. Viiniä, kuplavettä, kähvia

Pe
Perjantain perinteeksi noussutta kotitekoista (jauhotonta, munatonta, ketoilevaa) pitsaa, nyt onnistui. Täytteinä tomaatti- yms kastikkeeseen keiteltyä jauhalihaa, kinkkua ja herkkusieniä, päällä ja pohjassa runsaasti juustoa, ja paisto meni nappiin. Viiniä, kuplavettä, kahvit - ja alkupalaksi kesän kunniaksi kuplavedellä ja appelsiinijääpalalla pidennelty Campari.

La
Lounaalla yllätysgrillimakkara sinapilla ja kahvin kera, ulkoilmakokouksessa
Päivälliseksi puolessa tunnissa valmistuva hampurilaisannos. Nyt oli samaa smetanaista ja tsilitöntä hampparikastiketta kummallakin, mutta vain minulla lisäksi viipaloituja jalapenoja tuomassa kaivattua poltetta. Loput eilisestä viinistä, kuplavettä, kahvit, ja lisäjälkkärinä eilisen kaltainen Campari.

Su
Pitkästä aikaa aamiaisella ja lounaalla mikrotettua leipäjuustoa, niiden kahvien kera
... ja päivällisellä kaikkea muuta kuin pitkästä aikaa taas sitä. Hampurilaisannokset :D

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-28 10:43:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 8959
Paljon vihreyttä riittää siellä tontilla. :) Olen nyt hurahtanut tekemään pitsapohjan kukkismurusta kun sitä on ollut laputettuna useana viikkona tuossa lähikaupassa. Juustoraastetta siihen menee että sitoo ne kukkismurut uunissa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-05-29 09:26:27 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Pitsa on kiva ruoka karppinakin, jos/kun on sellaiseen makuun hurahtanut. Hyvä kun oma tyyli löytyy, mikä se sitten onkin. Kokeilin karppivuosieni aikaan jos jonkinlaista pitsakkeenpohjaa - ja sellaisen löydettyäni piti sitten vielä tuunata muna pois ... mutta toisaalta tämä nykyinen (herajauhetta, kuivamausteita, rkl pottujauhoa, juustoja, öljyä ja hiven soodaa) on kyllä näistä kokeiluista selvästi paras, ja riittää oikein hyvin pitsankaipuuseen. Varsinkin kun tuli aikanaan maistettua kotipitsan gluteenittomia ja kuivia ja mauttomia känttyjä, töissä... tämä voittaa ne noin 6-1 maussa ja 100-0 jälkifiiliksessä. Täytteestä riippumatta jopa

... ja näitä pitsoja ja hampurilaisia ja makkaramuunnelmia, joilla me nyt eletään, väitetään roskaruoaksi :roll: :lol:
Mieleen tulee hupiuutisia Turussa vuosia toimittanut vääräleuka Heikkilä (Uutissi Turust; ei virallissi mut torellissi),
joka paikallisten viranomaisten tositoilausten jälkeen lausahti heidän esityksilleen että "ja mun täsä piti huumori esittä :roll: "

Ps, Näillä ruoilla, neljän vuosikymmenen työputken päätöksellä ja tiesmillä painokin on tippunut viime kesästä kuutisen kiloa.
Olen nyt juuri ja juuri ylipainoinen, eli tasan siellä missä olin toivonutkin, jos jotain toivoin... vaikken vieläkään tiedä, mikä painoni pitäisi olla.
Hyvin voiminen riittää pitkälle, ja sellaisia kausia on sattunut melkoisella kilohaitarilla : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-06-03 11:21:10 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47681
Paikkakunta: HomeSweetHome
Viikon kukka on lupiini, joita vieraslajina ainakin voi poimia vapaasti, vaikkei pihalta löydykään. Veistoksellinen on se.

Kuva

Ja asiaan eli viikon 22 ruokiin. Aamiaislounailla välillä juustoleipääkin, maitokermakahvin ja muiden juustojen lisänä

Ma
Päivällisellä vaihteeksi kasvisjauhelihakuulloketta, viheriäistä salaattia, viiniä, kuplavettä ja jälkkärikahvit

Ti
Pekoniin käärittyjä A-nakkeja (siipalla kunnon braatwurstia, niinikään pekonoituna) ja entisviikon kuullokkeen lihaton jämä, eilistä salaattia appelsiinilisällä ja makkaran maustelisukkeet eli itse tehtyä sinappia (kotiruoan ohjeella, paitsi sokeria paljon vähemmän ja sekin glukoosina) ja tuunattua ketsuppia (lue makeuttamatonta feeliksiä, jossa pyreetä, oliiviöljyä, sipulijauhetta ja tiukkaa tsiliä) ynnä toki myös pöytävoi. Juomina pitkänpitkä lonkero ja kahvit

Ke
Päivälliseksi pekonoituja makkaratuotteita eiliseen tapaan, salaatissa myös juustoa. Kuplavettä, viiniä, kahvit

To, pitkästä aikaa päivällisvieraita
Päivällisellä kotimarinoitu "Iron flank steak" ensikokeiluna (joo, hyvää oli), kuulloketta (voi-sipuli-valkosipuli-herkkusieni-parsa-kerma-ranskanrakuuna) ja vihreänvihreä salaatti; halukkaille myös voillista luuliemibasmatia. Lasi kuoharia ja toinen viiniä, kuplavettä... ja jälkkäri (!); se oli pannacotan tapainen syötävä, jossa pohjana smetanalla paranneltu kaupan mukakermajäätelö, mausteita ja liivakkoa; ja pinnalla pari tuoremansikkaa, jokunen pakastemustikka ja hiukan purkkiananasta. Kahvit

Pe, jämäpäivä
Pitsakkeen sijaan syötiin pois loput makkarat mausteilla (vaikka pekonitta, koska se loppui) ja loppuliha (se osa joka jäi eilen paistamatta, kun pala oli liian suuri meikäläisen valurautapadalle), ja parsakuullokkeen loput, vieläpä parilla kypsällä pikkusiiklillä tuhdistettuna. Viiniä, kuplavettä, kahvit

La, juhlat Turussa
Tarkemmin sanottuna harrastuskerron kauden päättäjäiset, jotka järjestetään kahdesti vuodessa, nyyttäreinä.
Matka kului tällä erää yksin, siipan kylmetys oli kai jonkinlaista jatkoa toukokuun alun flunssahtavalle.
Kaikkea hyvää ja ainakin riittävästi, vaikka jätinkin leivonnaiset ja makeat jälkkärit väliin.
Toisaalta, lounas jäi kokonaan väliin, kun ei kerinnyt...

Su
Aamu yökylässä, nyt ilman brunsseja tjsp
Lounaskahvilla leipäjuustoa mikrotettuna, valkaistun kahvin lisäksi
Päivällinenkin oli tällä erää kevyt, eli lisää mikrotettua leipäjuustoa gluteenittoman leivän päällä, kera viinilasillisen. Kahvit toki

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-06-05 07:45:48 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 56263
Paikkakunta: Kerava
Lupiini on kaunis kukka mutta mökiltä oon sitä nyt yrittänyt poistaa lainsuojatonta kukkaa ohjeiden mukaan.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2023-06-12 09:47:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-01-29 23:23:25
Viestit: 8959
Täällä ei lupiinit vielä kunnolla kuki mutta isot syreenipensaat suojaisissa paikoissa kukkii. Eilen kirjaston läheltä kotiapäin pyöräillessä otin jonkin syreeninkukan maljakkoon sisälle, kesän kukkia. :)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 198 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9 10 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)