Kevät tuli tänne alle viikossa. Nyt pintaan nousee kaikki. Alla tänään bongattu lipstikka, lisää kuvastossa.
Laulajia riittää illalla ja aamusta, naapurit tulevat ulos ja tervehtivät, aurinko lämmittää päivä päivältä enemmän...
Sääli että ravitsemusuutiset kotimaan lehdistössä ovat edelleen sitä ja samaa menneisyyden haamua.
Voisi se kohkattu ja vohkattu terveysvajekin parantua ihan oikeasti hiukan tuoreemmilla tuulilla.
No mutta asiaan eli viikon ruokiin
Sunnuntain päivällinen oli helppo (juustoa ja viiniä ja lisukkeita ja jämiä) kun vanhojen pölyjen liikuttelusta tuli kutinaa taas. Onneksi kaikki oli hyvää ja sitä oli vähintäin riittävästi. (Ja onneksi sauna puhdisti ihon jopa pintaa syvemmältä, ja vei kutinat kerralla).
Maanantai
Karppikaveri käväisi aamupäivällä, mutta maisteltiin vain teetä, eikun anteeksi yrttihauduketta, jonka toinen kaveri löysi Tallinnasta
Päivälliseksi voissa ja sipuli/hapankaalissa paisteltua kebabbia kahdelle, tarvittavilla kolmella kastikkeella, salaatilla ja jalapenoviipaleilla. Ja salaatilla. Joo, hyvää, juomina kuplavettä ja kotitekoista sangriaa
Tiistai
Eilinen päivällinen oli hyvää, ja kastikkeita (lämmin tomaattinen, valkosipulinen vinegrette, smetana) jäi kaikkia, joten tästä tuli eilisen toisto. Toki lihat paistettu tuoreeltaan, ja salaattikin oli tuoretta.
Keskiviikko
Päivällisellä tapastelua kahdella salaatilla (toinen kinkku-majoneesi, toinen kasvis-juusto-vinegretti) ja juustoilla ynnä muilla tykötarpeilla kera kaukana kokoontuvien viininmaistajien. Juomina kuplavettä, kahvia ja lasilliset viiniäkin.
... sen lisäksi päivä tuli vietettyä keittiössä muutenkin, kun luulin sähköä vielä toteutunutta halvemmaksi (netissä oli virhe), ja laitoin matkaan sekä rasvankeiton että routapaistin...
Torstai
... ja koska torstain routapaisti pääsi jo illalla marinointiliemeen ja siis valmistui, syötiin tänään kuin sunnuntailapset...
Päivällinen kahdelle: Alkupaloina kinkkumajoneesisalaattia leiväkkeillä. Pääruokana salaatin ohella ohuenohuita paistisiivuja kera (hihasta repäistyn mutta silti erinomaisen) kermaisen sipuli-herkkusieni-paistikastikkeen, annos nopeasti voissa kypsytettyä parsa-sipulikuulloketta ja liemiriisiä. Kuplavettä ja viiniä. Kahvia kummempaa jälkkäriä ei kumpikaan kaivannut.
Perjantai
Päivälliseksi eilisen toisto, mutta ilman alkupaloja. Eikä kukaan taaskaan kaivannut jälkkäreitä.
Lauantai
Päivälliseksi illan kävelykierroksen kaupan (pakko, koska kerma lopussa) impulssiostoksena hankittua grillisianfilettä (loppulapputuote), joka ei muuten ollut hassumpaa, mutta ylettömän kuivaa. Tuunaus voilla, muulla lisärasvalla, sipulilla, hapankaalilla, herneillä ja kermalla (oli siellä yksi taimaantsilikin, ja mustaapippuria), ja silti se tarvitsi vielä pöytävoita. Sen seurana tosi yksinkertainen salaatti (porkkanaraastetta, ituja, suola-pippuri-etikka-oö) ja juomina kuplavettä ja eilisen viinin loput. Ok, mutta sen verran jotain jäi puuttumaan, että jatkoin leiväkkeellä jossa voita ja (yllättävän hyvää) normandian valkohomejuustoa (liiterin ranskanviikoilta). Kahvia
Ja seuraava viikko, alkaen 23.4.
Sunnuntaina
Päivällinen, katso torstai, ilman alkupaloja ja tuoreella kastikkeella ja salaatilla; ai niin ja parsan sijaan oli samaan tapaan pikakypsytettyjä vihreitä ranskanpapuja kera voin ja valkosipulin. Ja lasilliset uudesta viinipullosta
Kuplavettä, kahvia, hyvä mieli
Maanantai
Päivällinen. Sitä ihanaa paistia ja uudempaa kastiketta riitti edelleen, eli tänään jatkettiin torstain linjalla. Paisti ja kastike kuten eilen, lisukkeena tänään voiripauksessa pikakypsennettyä parsaa valkosipulilla, voiluuliemiriisiä. Salaattia, vettä ja viiniä, kahvit
Tiistai:
Juustoja, juustosalaattia, sangriaa, kuplavettä, kahvit (Siipalle parikin pientä täytettyä lihamunakasta)
Keskiviikko:
Loput lauantain grillisikapadasta. Tuore salaattil. Juomana etämaistelun mukaisesti ja jo vappua odottaen kuohuviiniä. Ei hassumpaa mutta karvan verran liian makeaa meikäläiselle. Vettä, Kahvit.
Torstai:
Kaveri tuli kylään hiukan erilaiseen aikaan, ylimääräiset kahvittelut hiukan sotkivat rytmiä eikä illallakaan ollut nälkä.
Meikäläisen päivällinen oli myöhässä ja toistamiseen salaattipuolta, runsaalla juustolla ja kuplavedellä. Jälkkärinä cafe avec
Perjantai:
Joko ollaan vapussa? No ei ihan, lähdetään juhlimaan vasta ylihuomenna
Ruokana joka tapauksessa harvinaisen onnistunutta kotiketopitsaketta jonka täytteinä sipulin, valkosipulin ja tomaattisen kastikeen lisäksi italianmakkaraa, oliiveja ja rucolaa... ja toki juustoa. Salaatti, viiniä, vettä, kahvit.
Lauantai:
Tapastelua kotosalla, ja jämiä, koska huomenna lähdetään vappua juhlimaan. Hiukan pitsaa, maksapihviä, pitsakkeen loppu, juustoista ja hedelmäistä salaattia, loput eilisen viinistä, kuplavettä, kahvia, kaikkea kivaa : )